ako uz viac ludi hovorilo, treba opustit mantru BA - KE do hocikedy.. tiez som toho nazororu ze po dostavbe nabreznej je dolezitejsia R4 pre PO ako D1 ..
Ked sa pojde cez Korbelku, tak v case dokoncenia Korbelky bude aj druha rura Braniska. Myslim ze sa pripravuje na rozostavanie cca v 2015
Najskôr nech začnú vŕtať Višňové, nieto ešte Korbelku.
Už sa o tom rozpráva takých 7-8 rokov a ešte stále ani nezakopli . . . a teraz neviem, či sa mám smiať, alebo plakať.
Tu nejde o tunel, ale o obchvat Prešova. Bez neho naozaj nie je dialnica kompletná. NK neurobí z cesty na ktorej sú semafóry a prechody pre chodcov, rýchlu, komfortnú, pre okolo bývajúcich bezpečnú a ekologickú trasu. Stále to bude len obyčajná cesta mestom.
Nemusi. NK moze byt kludne prietahom, podobne ako to je na jazere v KE. Aj vratane Obrancov Mieru, kde je to teraz huste a vsade sa odbocuje, by mohla byt 70ka. Staci presmerovat cast dopravy, zrusit par lavych odboceni (co sa krasne da). Semafory tam su vsade len 3, z toho sa vsetky daju zrusit. Hned a za minimum penazi. Len premalovat, pridat par zabran a znaciek. Po ukonceni celej etapy pribudne 4 a 5 semafor, 5 je zbytocny a 4 jedine 4ty je potrebny (to je ten, kde NK teraz konci, pri mestskej hale). Kus lacnejsie ako tunel v D1…
A rychlo stavat R4, to Presov potrebuje. Aj ked, R4 bez D1 nebude mat az taky efekt.
To všetko sa dá, ale stále ide len o prepletanie sa mestom, hluk, emisie, kolízie… To môže odstrániť len obchvat.
Ale bože chráň aby som vám ho vnucoval Prešovčania. Nechcete, nebude, ušetríme, bude na D4 ![]()
co sa D4 tyka pochybujem ze hranaty najde gule stavat tuto D cisto zo statneho rozpoctu, to by velmi tazko obhajil pred svojimi volicmi vo svidniku apod…a podla mna by to ani nebolo velmi fer kym nebude D1 aspon v MI a R2 z velkej casti rozostavana (a to hovorim ako vodic ktoremu by D4 dost ulahcila cestovanie)…a podla mna na D4 by malo jednoznacne byt aj myto…
Mimo tému, ale kto je to “hranaty”? ![]()
ohraniceny premier ![]()
s pohodakom uplny suhlas. uvidime, ako ficovci pohnu s R2 a D1 KE-MI…
tak ked sa my dvaja na niecom zhodneme to sa uz hadam aj zemegula zacne opacne tocit ![]()
keby len to ![]()
Do KE alebo PO sa zo západu nedostaneš za 4 hodiny ani 24.12. keď je minimálna premávka nieto v normálny deň, takže neviem o čom tu točíš devil.
Pri dodržaní všetkých rýchlostných limitov spravíš trasu BA-PO za 4 a 1/2 hodiny skôr jedine ak pôjdeš tak 150km/h po diaľnici a 70-kou v obciach ![]()
za 4 a pol hod. z BA dojdes aj s pol hodinovou prestavkou aj do PO aj do KE…
jedine na nakl. voze to trva dlhsie
len si to treba dobre naplanovat
a netreba ist cez budapest ![]()
len devil nepisal o BA, ale o zapade…![]()
tu je pekne vidiet, ako sa nam skracuje spojenie BA - KE ![]()
stara tabula s povestnou 462, googlovci to fotili v maji, tabula je tam dodnes na zhruba 0,5 km D1
maps.google.sk/maps?q=Bratislav … 61,0,4.85
novsia tabula s cislom 442 na asi 14 km D1 za MUK Vajnory
maps.google.sk/maps?hl=en&ll=48 … 69,1,0.58
cize do KE by to podla najnovsich tabul malo byt z BA menej, ako ukazuje stara povestna 462 ![]()
marclucpicard, po dokonceni jan-jab a fri-svi. tj. s cez tunely branisko a sibenik:
BA-BB - 110 min. (110 km/h), BB-iva 50 min. (70 km/h), iva-PO 75 min. (114 km/h), tj. 3:55 hod
po dokonceni R2 okolo bodovych zavad + sorosky
BA-ZV - 100 min (110 km/h), ZV-LC 35 min. (95 km/h), LC-RV 60 min. (85 km/h), RV-KE 45 min. (90 km/h), t.j. 4:00 hod.
vsetko uplne predpisovo a menej ako predpisovo, cez “az” 2 tunely a 1 tunelcek.
To sú však všetko časy ktoré nezahŕňajú poveternostné podmienky ani prípadne zápchy takže časy za ideálnych podmienok (v zime sú rizikom napr. Donovaly takže ZA je lepšia voľba) niekedy v roku 2014 keď budú Tebou menované úseky uvedené do prevádzky.
Takže tieto teoretické časy si môžeme overiť až tak za 1 a 1/2 roka. Momentálne je to 4 hodiny po Branisko za ideálnych podmienok cez ZA, cez BB som išiel raz a úspora času žiadna a úspora tých 3km za to nestojí.
Takže opakujem tie Tvoje časy sa dajú splniť len za ideálnych podmienok, čo je málokedy a keď budú dokončené vyššie spomínané úseky D1-ky.
tak ty si tu vynimka lebo zatial vacsinou som cital o usporach casu aj tu na fore a kazdeho koho som sa pytal isiel tadial.
V súčasnosti chodím cez ZA, zatiaľ čo cez Budapešť na nákladiaku možno Ty ![]()
Do KE dnes neprídeš za 4 a 1/2 hod ak neporušíš MPR a aj keď budú úseky D1 Jan-Jab a Frič.-Svi. hotové za 1 a 1/2 roka tak aj tak sa budeš musieť veľmi snažiť aby si to zvládol za 4 a 1/2 hod ![]()
P.S. devil písal o západe čo je fakt široký pojem a veľmi veľké územie, preto som to prerátaval na konkrétne miesto a to BA.