hmm ak som dobre pochopil zdroj tak maju v plane na jesen (september-oktober) zacat vyberko na novy usek M30 po hranice .. tak im drzme palce
.. aj ked su to mozno kortesacky, ich volby su este daleko a za ten cas by mohli nieco stihnut
urcite nam niekto pomoze s prekladom. hlavne ma zajima, ci sa jedna len o ten posledny usek 1-2km pri hraniciach, alebo nieco viac…
PS: su tu aj vlakna o madarsku a nasej r4, mozno by sa tato sprava hodila skor tam.
Niekto sa našiel. A aj presmeroval, tam kam to patrí.
Pozri: viewtopic.php?f=21&t=609&p=172312#p172312
Echt odborník: „Rovnako sa podarilo skrátiť meškanie na úsekoch na východnom Slovensku, kde boli po páde mosta v Kurimanoch ohrozené termíny dodania,“ zhodnotil. ![]()
Pan Matej to vidi z druhou rurou Branisko nejak divne. Este aspon na 5r. bude niekolko usekov na D1 ovela viac koplikovanych ako ten tunel. A myslim si aj keby bola cela D1 hotova do 2020-22, tak ta jedna rura to zvladne kludne este nejakych par rokov potom. Nemyslim ze je potrebne krmit verejnost tim, ze Branisko bude zakratko nejaky zadrhel na D1.
Branisko bude zadrhel akurat tak v historii pre svoju cenu a vsetko okolo neho …
Zrejme nechce haniť firmu, v ktorej kedysi šéfoval ![]()
Realnejšie podľa toho ako beži čas je rok 2030 a vyššie, pokiaľ nebude Branisko tak to nieje kompletne!
![]()
Už zrejme ani pán minister neverí, že termín dokončenia diaľnice v roku 2019 je reálny. Dnes pre istotu neuviedol nič. Aj keď na druhej strane to môže svedčiť o tom, že na ministerstve sa začalo špekulovať o Korbeľke.
Ministrovi je to len jedno. Je to nastrčená bábka.
Branisko bolo také drahé, že tam ta 2. rúra musí byť niekde schovaná
maher, tak ten bol dobry ![]()
no uvidime, ako sa bude Branisko “chovat”, nepredpokladam, ze by tam bola nejaka katastrofa najblizsie roky, aj keby bola dostavana lava/severna rura, aj keby mozno v nej bola 100ka, tak sa usetri 1-2 min.
momentalne sa da prejst PO - PP priem. 120 km/h, cize je to OK
treba sa sustredit na Turany - Likavka, PO z - PO j, Budimir - Bid …atd
Uvidí sa, či bude mať na jednorúrový tunel Branisko vplyv (zhustenie a spomalenie dopravy), práve dokončená ucelená D1 medzi RK a PO, t.j. o koľko pôjdu hore intenzity na tejto časti D1 v najbližších 5 rokov, do r. 2020, keďže minimálne dovtedy sa s výstavbou druhej rúry nepočíta. Po dostavbe prešovského obchvatu a teda predĺženia D1 až po KE, sa pravdepodobne zvýšia intenzity ešte viac. Samozrejme ja neobhajujem druhú rúru, sú skutočne oveľa dôležitejšie diaľnice, ktoré treba stavať, len som zvedavý, či sa nezačnú časom pri Branisku vytvárať problémy.
Pár km 80 tkou v jednej rúre je ako dnes bežné obmedzenie pri prácach na diaľnici, v horizonte 2015-2020 by som sa oveľa viac obával iných “chokepointov” - Čadca resp. celá I/11, Prešov do výstavby Nábrežnej/D1POz-POj - na týchto miestach bude nasledovných 5 rokov ultrakritických. A pomaly ale isto sa začína aj R1 tesne po/pred MÚK TT zhusťovať.
Keď konečne dokončia D1 medzi Bratislavou a Košicami (o niekoľko rokov) “pôjde” niekto z NDS po nej a zaktualizuje, upresní kilometráž na tejto trase? Alebo už je to v poriadku? (Ja si myslím, že to nie je presné, no môžem sa však mýliť.) Preto sa pýtam, lebo sa nestavalo z “jedného počiatočného konca”, ale raz tu, raz tam a ešte k tomu sa menili a budú meniť niekde trasovania. Niečo podobné bude i inde (R2, R3 alebo R4 apod.).
Urcite to bude potrebne, kedze sa meni trasa na useku Turany-Hubova, Hubova-Ivachnova a minimalne aj v tuneli Visnove.
Rozhovor s ministrom a odpovedanie ministerstva na FB. Celkom sa staraju a zda sa, ze s R2 chcu pohnut…
facebook.com/ministerstvo.d … 7735927555
NA D1 v okolí Popradu už sú asi rok prelepené staničenia (celkom viditeľne a nie veľmi kvalitne), kedysi sa v tomto mieste pohybovali číslice nad 500 - ČSFR číslovanie z Prahy, teraz je tam okolo 300- od Počiatku D1 v BA Petržalke.
Tak uz to vieme: dialnicne spojenie BA-KE (aj BA-PO) bude hotove v 2019. Samozrejme, cez BP: viewtopic.php?f=21&t=609&p=181905#p181905
Hopefully v 2019 cize niekedy po 2020.