Spojenie Bratislava-Košice .. kedy bude ?

Neviem si predstavit co by bolo, ak by neboli fondy EU.

90% vydavkov statu by neslo na socialne istoty mecenasov vladnych stran :slight_smile: muselo by sa rozmyslat viac nad vydavkami pre udrzanie konkurencieschopnosti krajiny. Postaveneho by sme toho mali mozno menej, ale asi by sa do vystavby vkladalo viac logiky. Ja by som fondy spravil skor ako vyhodne pozicky, nez ako nenavratny financny prispevok.

akakolvek vyhodna pozicka je stale pozicka. urokove sadzby su aj tak nizke. a naozaj nechapem co si EU slubuje od junckerovho fondu alebo od skupovania dlhopisov.

Ja by som to postavil to minusu krajiny, vsetko a hned! vsetko by som vydokladoval a preukazal o spravnosti nech sa obcania poskladaju, ako vo Francuzsku. Ale aspon vidis za co si zaplatil. Tu u nas to nema konca tych problemov, rozneho typu. Sme tak mala krajina a tolko sraciek na sebe. Kym nepovies EU, nedostanes ani cent.

A mozno to spojenie bude uz do MS v hokeji 2019 … akurat cez susedov :wink:

podla zdroja ( napigazdasag.hu/cikk/46130/ ) - oznamili 10.6. prijatie nejakeho legislativneho balika na urychlenie dostavby cestnej siete a (ak som dobre pochopil google translatora) do konca 2018 chcu mat pripojene vsetky okresne mesta 4 prudovo a pokracovanie na hranicu aspon v polprofile .. teda podla toho by to mohlo byt celkom pekne KE-R4-M30-M3-M1-D2-BA

neviete, kedy su v HU volby? :wink:

Ak sa tam nič mimoriadneho nezomelie, tak až v apríli 2018. :wink: [size=85]Ale už sme mimo témy “Spojenie Bratislava-Košice … kedy bude?”.[/size]

nemyslim, ze sme mimo temy :wink: .. tak im drzim palce, nech im to vyjde .. a do konca 2018 bude spojenie KE - BA dialnicou cez HU :wink:

uz teraz je to najrychlejsia a najbezpecnejsia trasa

Ak sa plány nezmenili (neviem o tom), tak toto platí: viewtopic.php?f=49&t=27&p=166580#p166580 . A ten kratučký úsek (1,7 km) neviem, či už stavajú. Ak by mali pri ňom dodržať termín, tak by ho asi už mali stavať. Stavajú ho?
Asi som Tvoj optimizmus trošilinku pokazil. A asi netreba vždy veriť rečiam typu JPP, aj keď pani primátorky. :slight_smile:

Dufajme, ze ten hranicny usek coskoro urobia. Podla toho, co toho co napisal michal vanco tu viewtopic.php?f=21&t=609&p=169996#p169996 , nateraz aktivita ziadna. Ja som tam teraz uz dlhsie nebol - vacsinou jazdim R2+R1.

Realne ale, ten usek je pre madarske spojenie KE - BA podla mna nie az tak kriticky (4 dediny/mestecka dokopy s jednym semaforom). Ak by madari stihli dorobit severozapadny obchvat BP, to by pomohlo ovela viac. Kazdopadne ale, v planoch je zahrnuta aj M30, tak uvidime, kedy to dorobia.

dufam aj ja, ze im to pojde rychlo - vychadzal som aj z http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=124678602&postcount=6128 a zda sa, (aj ked Orban a spol je tiez slusny populista) ze by to malo byt ukoncene este pred volbami, teda ocakavam vyssiu pravdepodobnost realizacie na rozdiel od slubov nasich politikov (kedze volby su za dverami) ..
ospravedlnujem sa za duplicitne prispevky/informacie, len som trochu zmateny, ked informacie k jednej trase musim zbierat z viacerych vlakien :wink:

Prešovskej primatorke by som pri tychto rečiach neveril ani pol slova.

Madari zacinaju na druhy rok stavat Milhost - Miskolc a pevne verim ze do 3 rokov to zmaknu a to je cca 60 km usek

nechcem kazit naladu, ale tam su tiez predvolebne kortesacky .. cize ak bude urobene resp zacat aspon tych cca 1,5 km na hranici tak to bude uspech, a ak sa to do 2020 zacne stavat dalej,tak to bude zazrak

kiezby. inak verim, ze nasa R4, ktora konci na hranici, vytvara aspon ciastocny tlak na madarov. predsa len, kazdy tranzitujuci, ci uz SK, HU, RO, PL vidi, ze na SK ma krasnu Rku, na HU strane zase rozpadnutu cestu.

:smiley: Krasnu R-ku, ale iba kusok… Potom nie zrovna pekne KE s chodcami na “R-ke”, nasledne ako tak stara D1 po PO a potom dalej na sever strach a hroza :slight_smile:

ale povrch máme kvalitný. na maďarskej strane je to katastrofa

Môžem potvrdiť, že i inde je podobný stav. I tu za hranicou, t. j. od Komáromu (správne by to malo byť od Újszőnyu, lebo bol v roku 1896 /ako samostatná obec/ pripojený ku Komárnu) je ako-tak kvalitná cesta č. 13 len po diaľnicu M1, čiže asi 8 ½ km. Potom strach a hrôza. Úzka, “deravá” a niekde i so záplatami… A to takto pokračuje ďalej i po ceste č. 81 k Székesfehérváru, ale tá je na tom o trošinku lepšie. A to tvoria spojku/skratku medzi M1 a M7.

reko ciest v Madarsku strasne kulha, peniaze zrejme tlacia len do dialnic

Po 81 som prešiel pred dvomi týždňami a je to naozaj zlé. Problémom ani tak nie sú výtlky, ale na vonkajšom okraji zvlnená vozovka, ktorá vyvoláva nepríjemné pozdĺžne kolísanie auta. A opravených úsekov je málo. Ale podobný problém, je východnej strane Donovalov.