tak si nasadte este vacsie klapky na oci a este hlasnejsie kricte, ze “D1 je navrhnuta logicky”. Akurat by ste sa mali rozhodnut, ci je navrhnuta logicky teraz, alebo bola navrhnuta logicky, ked sla do Prahy. Lebo, zaroven “logicky navrhnuta” nemoze byt kazdym smerom. Resp., v hejslovacku mozno aj hej.
A o mna sa bat nemusite, ja aj drviva vacsina Slovakov (teda ti, ktori jazdia medzi krajmi BA-TT-NR-BB-KE-(cast PO)) sme vzdy boli a aj dnes sme ovela lepsie zariadeni cez R1+R2, a vie to aj Google aj Bing aj vsetky route plannery. Len VUD, MDVRR, Zilina a casti uvedomelych blavakov ide podla pravoverjnej vysnivanej znacky: KOSICE (NEEXISTUJUCA) D1 465KM.
moj suhlas bude dost neobjektivny, kedze som Kosican, ale tou propagandistickou znackou 465 si ma pobavil je smutne, ze ta znacka vlastne umyselne KE od BA vzdaluje. Ale dost ludi, ktori asi v zivote nevideli mapu, sa na to chyti a idu cez Strecno, lebo sipka je predsa rovno a potom su v uzase, ked niekomu poviem, ze som prisiel cez nejaky Zvolen…
Mať na križovatke D1xR1 variabilnú značku KOŠICE (via R1 Zvolen - 400km, čas dojezdu 4:00h) a KOŠICE (via D1 Žilina - 450km, čas dojazdu 4:30h), ktorá by sa menila podľa hustoty premávky a možných kolón/nehôd, je asi vlhký sen, že?
Niečo na spôsob USA… V ČR som podobné postrehol na D2ke na info paneloch, ale len odhadovaný dojazdový čas do Brna/št.hranicu, bez alternatívnych trás.
Technicky by to mozne bolo, avsak na taku vzdialenost variabilne znacky nemaju velky vyznam, kedze za 4-5 hodin sa situacia moze vyrazne zmenit. Kazdopadne rozdiel medzi juznou a severnou trasou do KE nebude po dostavani D1 50, ale 25-28 km, resp. 14-17 km pre MUK D1xR2 pri Bidovciach.
ja teda neviem o akej značke navádzajúcej vodičov aby išli do KE po D1 hovoríte, ale myslím, že na D1xR1 kde sa trasy delia, je pre križovatkou označenie Trenčín, Žilina rovno a Nitra doprava. Košice tam nie sú označené. Ostatne neviem prečo by malo byť na tej križovatke vôbec značené nejaké provinčné mesto vzdialené 400 km.
jazdím pravidelne do BA a značku, ktorá by navádzala vodiča, aby šiel do KE po D1 som si fakt nevšimol, čiže predpokladám, že tam ani nie je a je to len ďalšia dookola omieľaná blbosť používaná ako nejaký argument pre tvoju konšpiračnú teóriu.
takže ťa teda prosím DrX, aby si mi dal link na tú značku, ktorá navádza vodiča, aby použil D1… lebo ak dokážeš čítať s porozumením, tak ja som o nejakom označení vzdialeností nikde nič nehovoril a pýtal som sa, kde je značka, ktorá navádza vodiča použiť D1.
namiesto citátov chytrejších ľudí mi skús napísať ako niektorá z tých značiek navádza použiť D1, lebo ak tvrdíš, že bežný vodič, ktorý nevie akou má ísť trasou, vie že dané kilometre sú po D1 a preto pôjde po D1, tak si zábavnejší ako Ander /tiež z Košíc/