Vobec sa nepozastavuj nad madarskom ze maju dialnicnu infrastrukturu na takej urovni aka tam je a pre porovnanie so slovenskom je to zly priklad, mame akurat spolocnu historiu, ktora u nas poznacila rozvoj v nasej krajine uz za cias rakuska-uhorska, kde pozicia Budapesti bola dominantna. Samozrejme aj poloha hlavneho mesta v state je u madarov idealna nehovoriac o clenistosti terenu v madarsku a koniec koncov aj politike.
Neviem kto kazdy vie ale napriklad v nemecku pocas druhej svetovej vojny hitler postavil 900km dialnic
Ked sa tie rozostavane/zazmluvnene dokoncia bude to 412 km po Budimir po virtualnej dialnici, cize HP-DS +8 km, Turany-Hubova +4 km, Presov +2 km, Budimir - MUK Dargovskych hrdinov + 7 km
Spolu 433 km.
dialnice.szm.com/highways/distances.html
maps.google.com/maps?saddr=E50& … 3&t=m&z=13
Takze tak ako pises, 439 km je to momentalne, ale 433 km v roku 2017 a niekedy neskor 419 km (pri dlhom tuneli Korbelka este asi o 2 km menej).
maps.google.com/maps?saddr=E571 … =1&t=m&z=8
Snivajte s nami (+ Modre z neba)
lenze BA centrum nie je len stare mesto ktore ti takymto vypoctom vychadza skvele. na vychod od neho je toho daleko viac ako zapad. BA je tak asymetricka ze tazko mozeme hovorit o koncepte centra/stredu/priemeru. a tak ci tak to je najdlhsia trasa.
co bude o tri roky je viac nez pravdepodobne, 4 useky na severe ktore podla googla usetria oproti idealnemu sucasnemu prejazdu 30-35 minut a 4-5 kilometrov. to potom bude madarska trasa alternativou naozaj len pocas vynimocnych situacii co je par dni do roka prip. ked totalne skolabuju zlate piesky.
vyhovorky sa vzdy najdu, oni mali komunistov max. dialnicne vypadovky z BP, my sme mali D61 po hornu stredu, kusok pri LM aj PO-KE. oni teraz maju 450 km suvislej dialnice od AUT/SK hranice takmer po UA, 3 dalsie tahy na juh CRO/SLO, SRB/RO s par mensich usekov ako M2…mne potom pride smiesne argumentovat tunelmi ci 6.000 kamionmi pri ZA.
tak pozri sa na to z inej stranky, M6 (cca 200km) cez PPP. Takto by sme aj my mohli gazdovat a mali by sme R7 na 80% rozostavanu (preto R7 lebo clenitostou terenu sa oba useky zhoduju). A to sa mi nechce hladat kolko PPP mali madari este okrem tejto dialnice
PPP bolo este na casti M1 a M5, obe odkupil stat cize ich nesplacal 30 rokov. netusim kolko sa plati za M6 ale nie je to len o pocte km kde v podstate ani tak nezaostavame pretoze sa to pocita na obyvatelov - nie je tah zapad-vychod tj % obyvatelov ktori maju napojenie na dialnicu je vyrazne nizsi.
dalsi znalec na spojenie BA - KE cez Madarsko (prstom na mape) tu mas viac ako 2 mes. stare video na refresh hlavy
youtube.com/watch?v=T-iS5cncoI0
aj s paradnym komentom…
keeping right unfortunately is still not working in Hungary, but very nice video:)…toto prispieva tej bezpecnosti v madarsku
to mas odo mna predcasny mikulassky darcek ak sa polepsis, tak na vianoce dostanes mooozno este lepsi
vies, niektori ludia poznaju aj ine dopravne prostriedky nez osobne auto. ja napr. do budapesti cestujem castejsie vlakom (10EUR/oneway)/shuttlebusom a po KE sa vozim na bicykli. je to ovela lepsie, nez aby som cely den smradil ludom popod nos vlastnym autom a este sa kvoli tomu tvaril ako majster sveta na h…y vzor.
PS: ale je pravda, ze na to otvorenie skratky M0 som zabudol, takze dik
vies, siel som tohto roku asi 6krat vlakom MI-BA, BA-MI a casovo to trva 2krat tolko co autom…a staci, ze idu autom dvaja ludia a uz je to ekonomicky vyhodnejsie ako vlakom…
jazdim na bicykli, korculiach a viackrat som uz vyuzil aj susedovho hybrida
len vies, ked niekam nejdes, tak nepoznas skutocnu situaciu na tej ceste a potom ju budes zbytocne porovnavat s inou, ktoru poznas tiez len z pocutia alebo z vlaku ci z mapy…
v madarsku jazdievam najcastejsie BA-Gyor, BA-BP…M1 medzi BP a Gyorom je preplnena…v pracovny den aj mimo spicky a v nedelu poobede sa neda vyuzit ani tempomat lebo treba stale brzdit a zrychlovat…ak ides rychl. cca 120-140, tak ides prakticky suvisle v lavom pruhu a musis viac sledovat dianie okolo..je to nekomfortne
ti co jazdia po madarsku tak vedia, ze domaci oblubuju jazdu v lavom pruhu, aj ked v pravom nic nejde a mohli by sa zaradit…neraz sa mi stalo, ze som blikol madarovi v lavom pruhu, nech sa uhne a ten mi ukazal, ze ho mam predist sprava…on si proste ide 100-110 a nechce sa mu zaradit lebo o dalsich par metrov by zasa musel predchadzat kamion…
v ziadnom inom state som nevidel to, co v madarsku na M1..na tych led tabuliach nad dialnicou tam v case spiciek znazornia graficky a aj v troch jazykoch, ze “zakaz predchadzania sprava”…toto je len dokaz toho, co sa tam deje…ale co ma robit rychlejsi vodic, ktoreho obmedzuje niekto jazdou 100km/h v lavom pruhu…nie zeby tam madari dali napis, ze “nejazdit v lavom pruhu a neblokovat premavku”, ale oni daju “nepredbiehat sprava”
nikdy som netvrdil, ze sa neda ist BA - KE alebo BA - vychod SK cez madarsko (siel som neraz), len je tam na tej trase vela aspektov, pre ktore sa to neoplati a pre mna je mnohokrat pohodlnejsie ist napr. po I/50 medzi KE a DT ako po M1…aj ked treba uznat, ze M1 je kvalitativne super vozovka vzhladom na to, co sa tam premelie kamionov…
PS: u r welcome
Fantastické. Cestujem vlakom a vychvaľujem danú trasu Niekoľko krát som bol v US a už sa vyhlásim za odborníka na letové koridory
Týždenne jazdím BA-KE a späť a napíšem že najvýhodnejšie je to cez ZV. Spomenuté MI teraz jazdím denne a môžem porovnať ZV-LC je na tom horšie ako KE-MI.
já jsem si akorát propočítala, že když jezdím ZA BA 5 x za rok (co jezdím víc) 2 osoby, tak se to oplatí jet na vlastním autu. Po městě na biku je to paráda ale jenom pár měsíců v roce.
Zahlasoval som za “po r. 2020” a vidím, že nie som sám taký pesimista. Súvislé diaľničné spojenie nebude podľa mňa skôr, pretože to by sa najneskôr v roku 2018 musela začať stavba D1 Prešov, západ - D1, Prešov, juh a o tom silno pochybujem. A ešte sa treba modliť, aby vôbec vydržala prvá tunelová rúra Braniska, pretože ten tubus začína byť v hroznom stave. To Višňové sa už len hádam do roku 2020 zrealizuje, tam ten tlak už bude enormný vzhľadom na “obstavenosť” z oboch strán.
Ak aj Branisko vydrzi, kym nebudu rury dve (plny profil), tak to za dialnicne spojenie nepovazujem (vsak ono Branisko aj je RC).
A kedy bude D1 komplet (po Ukrajinu) v plnom profile? 2030 ?
tak Branisko určite nie je RC ak už teda to chcete takto prísne vziať tak je to “len” cestný tunel
highwayman detected
tak nejako
a zase bude sranda, cierne biele a gule hranate
doteraz bola nuda?
welcome
ďakujem, Kanky (a pár iným v SS)
ad pohodak: sranda nebude, to pochopíš časom že naozaj nebude
prišiel som si podebatovať, doplniť niektoré informácie miesto tápania a tak