mikeboss, je fajn ze si sa ozval, kedze moj prispevok bol miereny hlavne na Teba. Martin je obcasny uzivatel (podla poctu prispevkov), ale Ty si tu uz dost dlho na to, aby si poznal pravidla. A tie maju svoj dovod, kto chce diskutuje, resp. cita diskusiu, kto si chce pozriet obrazky, najde si ich v galerii ( bolo by ale celkom pekne, keby existovala jednoklikova cesta od temy k jej galerii - ZN pre adminov). Je dost otravne, ked zacnem citat nejaky prispevok a zrazu sa mi cela stranka posunie, lebo sa prave nacital dalsi obrazok z prispevku na zaciatku strany. A toto sa opakuje niekolko krat. Povedzme, ak chces ilustrovat nejaky fakt spominany v prispevku rychlym odkazom na obrazok. Ale naco je dobre hodit do prispevku linku na clanok a potom linky na vsetky obrazky z neho?
Trocha OT, to že auta nemajú NR značku to nie je len o “paštikároch” ale v prvom rade o peniazoch. Asi málo kto si uvedomuje, že tým pádom cestná daň sa odvádza do Bratislavy , hoci auto ničí Nitrianske cesty, a nenažratá Bratislava sa smeje.
mel to správne ironicky vystihol
to nadávanie na Bratislavu ( alebo na Žilinu, Trnavu a podobne) je smiešna úbohosť hodná tak puberťákov na iných fórach, alebo zakomplexovaných ľudí…
a to zrovna vo vlákne, kde je reč o superpredraženom PP2. Ak by sa to stavalo inde, viem si predstaviť to prskanie poniektorých..
z duse gratulujem ludom, ktorym komplexy z BA zatemnuju mozog a maju stale potrebu rozputavat nezmyselny anti BA flame, ale ved jak je libo, robis obraz len o sebe
Aké komplexy? O čom to trepeš? Bratislavacentrizmus je realita a nie výmysel. Ak sa ťa to tak dotýka tak ma ignoruj, len sa ma nesnaž presvedčiť a neurážaj sa prosím ťa keď píšem, že všetko sa sústredí prevažne do BA.
mna tieto vyplody urazit nemozu, len sa na nich smejem co sa toho “tecenia” vsetkeho do BA tyka, tak si trosku rozsir obzory a zisti si ake % podielovych dani (to su tie peniaze z ktorych sa financuje chod samosprav) vybratych v BA aj v BA ostava
moderatori presunte tuto debatu do mojej oblubenej temy BA vs. zvysok sveta :mrgreen:
zaujimava studia. pri hodnoteni jednotlivych ukazovatelov ma napadli 2 veci
je pravda ze infrastruktura sama osebe nestaci na zlepsenie konkurencieschopnosti, pretoze cesty mame stale lepsie ako je skolstvo, pravny system a transparentnost a zeleznice su az nadpriemerne kvalitne
zaroven je to jasny dokaz o celospolocenkej nevyhodnosti PPP ako aj nalievaniu stoviek mil. az mld. do najdrahsich stavieb, lebo efektivita je otazna resp. ide to na ukor horeuvedenych.
a stale si myslim ze dialnica spodkom ktora by uz bola v redukovanej verzii s prerabkou casti I/50 na poloprofil hotova by priniesla vacsi efekt ako terajsi stav. tie montazne haly sa daju postavit hocikde.
Tak ja neviem, ako hodnotiť ten zdroj, GDP per capita - vraj 16104 US$ a hneď vedľa na grafe je cez 20 tisíc a aj iné zdroje hovoria iné čísla en.wikipedia.org/wiki/List_of_co … per_capita .
Keď nesedí základný údaj, potom možno spochybniť aj všetko ostatné.
Diaľnica juhom by tomuto kraju určite pomohla, ale nestiahla by toľko premávky. V každom prípade pre vyrovnávanie regionálnych rozdielov máme veľa oblastí, kde to potrebujeme potiahnuť - mapku SR mal aj Figeľ v diaľničnom programe,
zhruba SV, V a celý juh od stredu až po Ukrajinu. Východná časť D1 dostala zelenú, R4 na severe sa ešte nerozbieha - tam vidím problém a R2 od Zvolena na V - síce pomaly, ale dúfajme, že isto. Len rýchlejšie v príprave ! Tam sa mi zdá Kotuľových 5-10 rokov trochu priveľa [Tunel Branisko by mal dostať druhú rúru)
Ešte jedna poznámka na túto tému - všetci by chceli mať diaľnicu rovno do dvora dialnice.info/viewtopic.php?f=57 … ia#p116084 ,
ale ako by radšej pomohli - to som nikde nevidel - napr. zhromaždenie majiteľov pozemkov s vysvetlením o čo sa jedná, keď budú zmluvy o predaji podpísané včas a čo sa stane, keď sa to bude zdržiavať vyvlastňovaním a pod…
netusim kolko platia za m2 ale obavam sa ze stat setri viac na ludoch ako na estakadach. ano, ludia chcu mat dialnicu az do dvora ale stat sa musi riadit najma prinosom dialnice. tu plati ze ak by stavali juh tak dnes by nebol problem dotiahnut investicie do okolia KE a PO. mozno by bol problem dotiahnut do radovo mensich miest MT ci RK…
tieto mesta su mimochodom tiez vzdialene od dialnice okolo 30-60 km. maju kvalitnu zeleznicu.
Je celkom možné, že politika zvýšenia ceny za m2 (povedzme o 20%) - v prípade urýchleného odpredaja a podpísania zmluvy by bola časovo najvýhodnejšia (niečo podobné sa tuším realizovalo za predošlej vlády, aj keď s neústavným vstupom na pozemok) - a príprava by postupovala zrýchlene na viacerých úsekoch… ale aj tak mi chýba od samosprávy akákoľvek pozitívna aktivita -( verejné zhromaždenia, verejné listiny, pozývanie si vlastníkov na obecný úrad s vysvetlením, čo sa bude diať…) v tomto smere . Negatívnej je habadej…
ja neviem…pisali ze problemy robi tak 5% vlastnikov…institucia vyvlastnenia existuje u nas aj vsade vo svete. je to v rezii statu a tie zakonne lehoty nie su polrocne ale 15 dnove alebo 1 mesacne. preco nepracuju na statnych uradoch na doraz ?
ty cakas “spinavu robotu” od samospravy aj ked nemaju ziadne pravomoci pri planovani. mozu len nesuhlasit s variantom co maju najcastejsie pravdu lebo stat kresli mapky od zeleneho stola. stacilo by viac si vsimat poziadavky samosprav, a menej vselijake koncepcie (ako npr. KURS udajne nezapocitava do ekonomickeho potencialu nezamestnanych a potom vlastne vychadza ze cesty v chudobnych regionoch su vlastne zbytocne). to nie je dialnica do kazdeho dvora ale skumanie prinosu dialnice. lenze objektivne kriteria su nielen intenzita dopravy na starej ceste bez zohladnenia kolko aut prejde na dialnicu ale aj naklady ci pocet obyvatelov regionu kadial prechadza. kedze clenita malomestiacka krajina nema velky tranzit cize premavka sa koncentruje na iste useky tazko obhajis suvislu dialnicu. tie kriteria hovoria jasne v neprospech npr. korlelky, visnoveho teda kazdeho useku ktory je drahy, neriesi obchvat sidiel, v neprospech parametru D26,5 kvoli cene a nizkej intenzite na dialnici ZA-PO a uplne diskvalifikuje D3 lebo tam nie je ani velky pocet obyvatelov iba velka koncentracia miestnej dopravy na par km 2pruhovej cesty + zahranicne kamiony.
Jasné a teraz tú o svišťovi… všetko sa koncentruje v BA - úrady, celý vládny aparát to sú stovky ak nie tisícky ľudí - štát od koho nakupuje? Samozrejme že bratislavské firmy. Toto všetko sa nabaľuje na seba. Slušná práca je len v Bratislave a vláda to podporuje. Mladí sa sťahujú do BA, tu si kupujú byty, tu žijú. To nie je centralizmus? Národný štadión? Bratislavaaa jasné musí byť. Treba nový most? Samozrejme bude urýchlene. Atď toto je len čo má náhodne napadlo. Buď si zaslepený alebo neviem. Prečo potom existuje decentralizácia? ha? Ach jaj škoda slov… A kto uráža si jedine ty, ak sa ti nepáči môj názor tak nekomentuj nabudúce.
Toto nemozes mzsliet ani trosku vazne… Staci si pozriet kolko percent HDP Bratislava ako taka vyprodukuje, tiez kolko ludi tu uz zije. Do dialnic v BA kraji sa za posledne roky neinvestovalo takmer nic. Ten spominany most bol uz nevyhnutnostou lebo taky ako ty co do BA dochadzaju alebo prechadzaju zaplnaju uz tak zle riesenu dopravu v meste a jeden most sa uz rozpadol sam a vsetci sme radi, ze aj sam nespadol…
Ja som sa narodil a vyrastol v Bratislave ale pracovat musim mimo, lebo tak specializovanu robotu aku mam v Bratislave nikdy nezozeniem.
V Ziline mate jeden z najmodernejsich fotbalovych stadionov na Slovensku a za obdobia minulej vlady dostavali zakazky iba firmy zo Ziliny a jej okolia.
Takze uz prestan snivat a nedavaj sem taketo prispevky, kedze je tato tema o dialniciach, tie su v BA na bode mrazu a cele tieto tvoje vyplody su to off-topic.
kde mal podla teba stat narodny stadion pre MS v hokeji? ak sa teda bavime o hokejovom, ktory aj stoji
stat nakupuje len od bratislavskych firiem? kamarat ty mas o tomto asi taky pojem ako ja o migracii tulenov
co sa statnych uradov tyka, spytaj sa bezneho bratislavcana ci by protestoval proti ich prestahovaniu ale inak samozrejme opat mas pravdu, slovensko je jedna z mala krajin kde su parlament, ministerstva a vladne urady umiestnene v hlavnom meste
cim vlada podporuje ze je slusna praca len v BA? ale KONKRETNE
to ze sa mladi stahuju do BA za pracou je centralizmus? to myslis uplne vazne?? hlavne ze dobrych 85% CPckarov ma trvale pobyty vo svojich rodnych vieskach a podielove dane tak koncia tam namiesto toho aby koncili v BA, kde ti ludia realne ziju a vytvaraju pre mesto naklady
preco si nezareagoval na to financovanie samosprav? nehodi sa do kramu?
ty si asi nepochopil princip diskusie, ked tu budes pisat bludy tak na to budem reagovat, bodka
PS: uz tuto duchom bohatu diskusnu show presunte tam kam patri