a este nieco, priemyselne oblasti rakuska maju priemerne hdp (stajersko, horne rakusko pri nemeckej hranici) zato turisticke oblasti (tirolsko, salzbursko) su top.
rozdiel zapad-vychod tam evidentne je, burgenland, dolne rakusko hraniciace s cz/sk/hu takze suhlas ze je stastnejsie ked hlavne mesto je na vychode. no a potom mi vychadza ze druhy najbohatsi region na Sk by mala byt ZA a PO by mal by prinajhorsom priemer pretoze tam su najvacsie predpokladu tvorby hdp z turizmu.
ďalšia čierna labuť pre Fica (viď link Prešovská nemocnica ) ale to sa dalo čakať, keď tam nahnali Orbánových staviteľov, ktorí majú teraz iné starosti ako nemocnica niekde vo Felvideku. Teraz je priorita odviezť čo najviac majetku z HUN na Blízky východ)
Tradicne zavadzanie. Toto je nazorny priklad toho, co sa kvoli Visnovemu dialo o 15 rokov dlhsie, nez sa malo - lebo akykolvek povrchovy variant/galerie/kratky tunel toto mohol pred 15 rokmi vyriesit a nemuselo sa cakat na megalomaniu, ktora este potom je zavreta minimalne 1 mesiac v roku, cize to bude stat dalsie zivoty a sposobovat dalsie skody.
Mozem vediet ake ma vzdelanie v oblasti dopravnych stavieb, ci len klasicku vysoku skolu zivota ?
O poznamka na okraj. V Rakusku podstatne dlhsie tunely nezatvaraju na jeden mesiac v roku, to je len zase slovenska specialita. Takze da sa to aj inac.
Ano, da sa to aj inac. Napr v Rakusku v pohode jazdia po rovine cez nemecko, aby nestavali zbytocne tunely, a za prejazd tunelmi maju extra myto (a dialnice su spoplatnene aj v mestach). Slovenska specialita je naplanovat hlavne dialnicne spojenie ako neufinancovatelnu megalomaniu s 10 tunelmi a blokovat peniaze vsade inde. Alebo mi ukazes kde v Rakusku postavili 8-km tunel aby vyriesili zatacku na rovine pri rieke v lese?
OK, takze vzdelania v odbore dopravnych stavieb ziadne, ako som si myslel.
Kludne by som vychodu doprial vyhlasit vychodoslovensku republiku rad, ved s tym mate historicke skusenosti, konecne by ste si mohli o vsetkom rozhodovat sami a zrazu by tam bol raj na zemi.
Len neviem na koho by ste potom nadavali. Za sociku sa nadavalo na Prahu, teraz pre zmenu sa nadava na Bratislavu a vzdy za to moze niekto iny.
OK, cize ked dochadzaju argumenty, tak prechadzame na osobne utoky. Take hejslovacko-blavastanske - co, len aby som ta opravil, bola presne ta oblast kde sa nadavalo na Prahu a idealizoval fasisticky slovensky stat (teda nie na vychode).
Zato sever ma skusenosti ako si vsetko poctivo zarobit vlastnou usilovnostou. Od zeleznice franza jozefa cez fabriky a sidliska za cias socializmu z federalneho penazovodu az po infrastruktúru z eurofondov a na nu nalakanej automobilky. Bonus je pseudorepublika Mons. Pana farara tisa. Tlieskame.
Tieto lokálne slovenské vojny a vzájomné osočovanie na základe príslušnosti k okresu/kraju to sú také detinské urážačky. Nedalo by sa to vynechať? Ak sa nedá urážať cez rasu alebo konfesiu a národ, Slováci si nájdu okresy a kraje. A potom sa čudujeme, že nám utiekol vlak a Fico tu má ustlané.
cez Strecno si niekedy aj realne isiel, alebo len prstom po mape?
Pretoze Visnove neriesi zatacku na rovine, ale pretazenu cestu v dezolatnom stave, kde ked sa stala nehoda, tak skolabovala doprava medzi ZA-RK, s priamym dopadom na cele severozapadne Slovensko, nepriamo na cele Slovensko.