Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

Ked inflacia je tlacena podnikatelmi, co maju tendenciu vzdy zvysovat ceny, ale nikdy nezvysovat platy. Na SK proste ludia nedopraju jeden druhemu oproti CZ/PL/DE/AT. Aj v zahranici miesto toho, aby Slovaci drzali pri sebe, tak si navzajom podrazaju nohy (zatial co Indovia si so sebou dovlecu pol dediny a navzajom sa tlacia nahor…)

1 lajk

+KE + ZV+BB (240+40+80) obsluhovane R2 proti ZA (80) a PO (80) na D1, a dalej MI+HU atd co je vsetko obsluhovane lepsie obsluhovane po R2.

1 lajk

Natahovat, aby to vyslo inak, sa da aj na severe. KE-MI-HU su obsluhovane aj odtial; ked uz BB, tak sa prida PB (37k) + BY (12k) + PU (17k) + DB (21k)… Stale to nic nerobi s hustotou obyvatelstva medzi ZV a KE, ktora je vyrazne nizsia, nez na opacnej strane Nizkych Tatier.

a ktorá trasa je to lambo?

Natahovat mozes. A rovnako mozes riesit, ze ake mesta este zaratas, a preco ratas mesta a nie okresy, ked aj tam ziju ludia. Ale neratat KE/ZV/BB do tej trasy nie, lebo su to hlavne zdroje aut.

Pozeram, ze uz pred 14 rokmi si argumentoval rovnako a odmietal podobne argumenty, ako mam ja, tak tuto diskusiu hodme do /dev/null.

1 lajk

v inej teme mame intenzity v polsku, takze na A4 ktora bezi tiez z-v asi 150km severne od D1 su intenzity od katowic po krakowa: 46.564, 56.929, 50.169, okolo krakowa 63.969 az 93.661 po rzesow 55.755, 53.648, 38.534, 33.598, 28.881, 30.199, 28.588, 30.580, okolo rzesowa 34.029 a 33.338. paralelna cesta dalsich 10-15.000 aut,

oproti tomu chrbtova kost vychudnutej ovce ZA-PO 18 tisic v 2022, dnes mozno uz 20 tisic vratane visnoveho. obchvat presova 12.000, vrutky turany 14.000, hp-ll bez dat, predpoklad 10-15.000. paralelna pri vjazdoch do miest aj vyse 15.000 ale mimo obcas iba okolo 2.000. rozdiely 2 az 5 nasobne.

cize nasobne nizsie cisla ale zaroven tretina trasy za naklady 30-40+ mil/km. treba si priznat ze my tu take intenzity nemame lebo my nemame 800
tisícove mesto na trase. potom to cele porovnanie obyvatelov a intenzit je k nicomu. 10-15k by bolo aj na ZV-KE v kontexte polska rozdiel okolo 5k je zanedbatelny. hlavny argument potom ostava cena. je jasne ze koncepcia D1 bola nespravna od zaciatku

2 lajkov

keď dobudujú D3 a tur hu, tak intenziry vystúpia podľa mňa na 30t/24h, Keby ešte dostavali D1 po UA , ešte by to stúplo. Na druhej strane máme lacnú dialnicu R4, ktorá ani po prepojení s D1 nedosahuje ani 10t/24. Možno keď otvoria volvo, tak to zasa jemnučko stúpne. Ale hlavná vec, že máme lacnú ale nevyužitú dialnicu od r2013

1 lajk

este lepsie je nevyuzita & draha. na polskej strane S1 ma intenzity 2.498, 3.099 a 4.089.

1 lajk

Obrazok od UHP s intenzitami v roku 2050 s dobudovanou celou diaľničnou sieťou

Otvoriť príspevok na Facebooku
4 lajkov

Lol lol lol cista Excel tabulka

Zaujimavy je rozdiel D1 Bratislava - Trnava, vs. R1 Most Pri Bratislave - Vahovce. 28236 vs. 36359
R1 prekonava vsetky dialnice z Ba smer vychod.

1 lajk

to si vážne porovnal úsek BA -TT a BA - NR, za ktorými sú už na D1 a R1 intenzity opačné a uzavrel to vetou “R1 prekonava vsetky dialnice z Ba smer vychod” ? …len či správne rozumiem

2 lajkov

Asi si to nepochopil spravne, co som sa snazil povedat, je jednoducho fakt z tohto obrazka, kde R1 Most Pri Bratislave - Vahovce ma vyssie intenzity ako D1 Bratislava - Trnava, alebo ako R7 Bratislava Samorin.

2 lajkov

Tak na R2 by minimalne KE-Moldava nB mali zacat stavat okamzite a na 4-pruh.

3 lajkov

donovaly, asi najzbytočnešjši úsek

A ta cesta v korunach stromov bude mat o 25r. “ Uzasnych” 10k?. Fantasticka investicia!!!

1 lajk

No, ak by bola dokoncena R7, ako perdpoklada tento model, tak mozno aj hej - kedze KE-BA by bolo po R7 najkratsie. Ale to je velke KEBY

Tunel Karpaty na urovni Tornale :smiley: Puchov vytazenejsi, ako KE-PO :open_mouth:

Ešte jedna vec, to že niekto tvrdí že má veštiacu guľu, ešte neznamená, že niečo vyveštil správne :wink: