Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

Ziadne rozsirenie nebude potreba, ked sa vybuduje R3+R8. Dokonca to bude o par minut rychlejsie na trase BA-KE/PO ako po D1…

1 lajk

R3+R8 je hudbou velmi vzdialenej buducnosti (30-40 rokov?), najskor sa budu dorabat D1/D3/D4/R4/R2, co zahlti statny rozpocet na 20 rokov. A tiez okolo Turcianskych Teplic a oravska cast su len polprofily, co moc nepomoze, a ktohovie, kde sa bude na zvysku R3 setrit. Ani na R3 obchvat Martina-Rakovo nie su peniaze, kde by to vyrazne pomohlo.

2 lajkov

Rozsirenie D1 je tiez hudbou buducnosti, ak vobec. Rozsirenie nie je lacna zalezitost, dobre je to vidiet na D1 BA - TT.

A pochopili to aj v cesku na svojej D1, ktora je extremne pretazena.

Rychlejsie sa ceska D1 odlahci ceskou D55

V Nemecku pri Norimbergu defakto stavaju novu paralelnu dialnicu miesto rozsirovania. Ale ked Poliaci zahltia D1 od ZA, tak neviem, ci sa priority neprehodnotia a nebude sa zase robit nejake polovicate trvale riesenie, ako boli “3 pruhy” medzi BA a TT s nejakym odstavnym vyklenkom kazdych par kilometrov.

Videl si uz cisla tranzitu NA? Zrejme nie. Nic sa nezahlti.

1 lajk

Poliakom chyba 1 usek medzi Bielsko-Biala a Katowicami na suvislu dialnicu cez SK do AT/HU, z Krakowa to tiez bude najblizsie cez D3. Tak sa da ocakavat, ze po spusteni D3 sa cast toku cez CZ presmeruje na D3. Polsko hospodarsky expanduje ako dive, uz je sucast G20 a v navrhovanom novom “core EU”, takze tranzitna doprava bude iba pribudat. Ak sa SK spamataju s turizmom a prestanu s praktikami homo tatranicus, tak bude pribudat aj polskych turistov. Ak Cesi dostavaju 15km stvorprudovku z Jablunkova do Svrcinovca (ako to signalizoval novy cesky minister dopravy), tak to tiez moze presmerovat cast dopravy zo zapadnejsich casti Polska. Cesi tak skoro nebudu mat hotovu D55 ani D52 na suvislu jazdu do Viedne.

1 lajk

D55 tak skoro nebude, ale D52 je v pláne do 203O, obchvat Mikulova a časť po VN nové Mlyny sa má začať už budúci rok

1 lajk

Myslím, že tu teraz presúvame neexistujúce vozdilá. Aj keby malo dôjsť k navýšeniu tak sa bavíme maximálne o tisícoch vozidiel, čo pri intenzitách 20-30k, ktoré má väčšina D1 TT-ZA, až na prvých pár km za TT skôr v dolnej hranici inrervalu, žiadny armagedon sa tu konať nebude.

6 lajky

Na dlhu trasu nema vply nejaky posledny usek. Pár minút na niekolhodinovej ceste je zanedbatelny cas. Skor sa bavime o stovkach nez tisicoch aut.

2 lajkov

Na D52 sa ale ešte roky nebude dať rozumne dostať od Ostravy pretože D1 okolo Brna. A to tiež tak skoro nebude.

1 lajk

Akurat D52 je taka obchadzkova trasa. Ja si stale myslim, ze najidealnejsie bude ist po obchvate Breclavi, nasledne po D55.

Cize idealne z A5 zist na vyjazde Grosskrut, nasledne prejst tie 2 dediny a ste v cesku.

Uz teraz je to kratsie o 15km. Ked sa v roku 2032 dostavaju vsetky useky, tak to bude ovela rychlejsie cez “Hodonin”, kedze tam nebude ziadna velka bodova zavada ako je Brno samotne. Ten “Obchvat Straznic” tiez prida dalsich 6km k dobru. Obchvat Breclavi mozno prida kilometer navyse, ale stale to bude o 20km kratsie..

Cize v roku 2032 to moze byt kratsie po D55 aj o 20 ci 30minut.

1 lajk

Ma to jeden maly problem. Cesta cez Grosskrut nie je pre nakladne auta

1 lajk

Hejslovacko za pjetset…

1 lajk

Ano, ale su tam planovane obchvaty po roku 2030. Uvidime. Ale pre auta to bude stale lepsia trasa.

Inak co sa tyka tych dedin, tak je neskutocne, aky upadok v rakusku nastal…

Aky upadok v rakuskych dedinach mas na mysli?

Ze to vyzera pomaly horsie ako na slovensku…

Rozbite cesty a chodniky.

3 lajkov

To som si všimol aj ja, ešte 10 rokov dozadu som obdivoval ako vyzerajú tie obce, ako pekne je pokosené, žiadna burina nerastie z chodníkov a dnes si človek ani nevšimne či už prekročil hranicu alebo ešte nie.

2 lajkov

A cím to je?

Stedry socialny system…

1 lajk