Práveže je úplne bežné že TIR jazdí z DE kľudne do TT aj do Piešťan, prípadne NM radšej cez BA ako 1/51, dokonca bežne rovnakú trasu idú aj cez D3 a PL, kilometre nie sú najviac rozhodujúca veličina v nákladnej doprave.
presne tak. nemozeme ignorovat D55 len preto lebo my nevieme postavit ani hlavne spojenia u nas doma.
aj kilometre su dolezite aj cas. TT-brno moze byt alternativa, smer olomouc sotva.
si uz treba uvedomit ze nie je az tak podstatne ci susedovie dialnice pridu na hranicu alebo iba 30 km pred nu. to iste je M2, chyba 40 km z coho velka cast je 2+1. planuje sa dalsi usek co bude vlastne obchvat aj odpocivadlo tesne pri hranici.
tak vysvetli cechom a madarom ze je to zbytocne, a dovolene stavat cestu ku nam ma len a len polsko. lol lol
ak nam vadia zakruty tak potom mozeme vykazat NA z 3500 km ciest I. tr.. lol lol I/66 je tah s beznou sirkou 9,5m a kusok 7,5m. to su bezne parametre aj v zahranici.
Ale ved D55 riesi odklonenie aut z D1 pri Brne, ktora je preplnena… A napaja sa na D2 pri Breclavi.
Kolko ze NA ide od zamku Bzenec do TT? 0
Ked sa pozrieme na nejake hlavne smery, tak od Prahy po D2+D1, od Ostravy sa ku nam da dostat po D3+D1… Popr. este cez Drietomu.
Nie, ze si vyberies nejake random mesto na trase…
Znova opakujem, ze nikdy nikde nie je, ze z kazdej destinacie bude priama trasa, to by sme museli mat dialnice vsade…
vlastne preco by sme im to nemali dovolit ? to je zapadne Sk kde je vacsia NA doprava nez na vychode. to nie je v zlom, je to proste fakt. dialnice vsade byt nemozu ale o slusne cesty ano. D1 je prelnena pri brne, ale urcite nie je hore po olomouc. D2 a D55 to iste ako M2 a M100. bude oboje. hustota obyvatelov, ekonomika si to ziadaju.
a nie je podstatne ci ku hranici alebo nie uplne, ani to nie je podstatne ci NA pojde o 10 km/h viac ci menej, podstatne je aby sme odstanili najvacsie prekazky co v tych koncinach su jednoznacne mesta kedze kopce tam velmi nie su.
este otazka, bola hlupost postavit obchvat banoviec a ziaru pre 800 NA ? bola hlupost postavit ozdany/tornalu pre 1100-1300 NA? tahy kde sa preukazatelne jazdi lepsie ako na I/21.
tie obchvaty co som spominal nie su vyplod fantazie, myslim ze okrem NZ su vsetky v nejakej faze pripravy, EIA, UR…je len chyba statu ze nie su dalej.
Z Raza vypadli celkom rozumne nazory:
Ak sa bavíme o tom, ktoré projekty majú zmysel pre obranu, tak sa rozprávame o celej spodnej diaľnici, to znamená Rimavská Sobota, Lučenec a tak ďalej. Aj toto treba. Treba nám paralelnú R1 od Bratislavy do Senca, aby sme nemuseli robiť štvrtý pruh.
Okrem toho, že váš nástupca bude mať rozbehnuté projekty, tak bude mať aj nejaké plánované projekty ?
Áno, samozrejme, my naozaj makáme v príprave, čo to len dá. Ešte tam máme Rimavskú Sobotu, Lučenec, obchvat Zvolena, sliačsky variant, kde makáme na tom, aby bola EIA. Verte mi, že ani môj nástupca sa určite nudiť nebude.
No hlavne ze Batka- Bakta ma uz davno cele v sufliku co je 18km.. a neskutocne by to pomohlo, ale VO nespusti ani zanic..
Myslim, ze vsetky tieto useky teraz prechadzaju pod Kalinaka na obranu.
A, len aby sme si pripomenuli realie, cim to, ze nasi slavni sokoli nevyuzili na cestu do Kosic tie skvele dialnice a 15-zastavkove zaleznice, ktore tu vraj vyborne funguju? https://www.facebook.com/kosiceairport/posts/pfbid02Jfwostt9AsmnuX11TvstBRcjFfrPaMq9dkJSXQW28qHEY5GhAcJRju7QoETDvuzil?__cft__[0]=AZXDzOiPYuu_mQYEJMjEOw8wMhXzA0l5GODgkSQddcyYQU9T2gDENxxyvHWRQCLcbKnkT3kGFh6buZuArG7xQihD38Meiy5pM1Pl8AEjaDcMbi57OU2lxyNO1gaaZkWaohkhgnaZQ-MYH0vDIAgCE5EDNVNmaxcitZmoGD23mxc0e_Cw0IuyiaqCg_s3KD49toEYFOJtKs6N_6iQtqKTlTKA&__tn__=%2CO%2CP-R
Sú to len kecy. Neverím, že do konca volebného obdobia niekde v trase R2 zakopnú, ani tie pripravené polprofily na R2.
Nie, Ráž iba povedal, to čo chceš počuť. Teraz ma necháp zle, nerozporujem južnú trasu ako takú, ani to, že časť obranných výdavkov nech ide aj na infraštruktúru, ale armáda má základňu trase od Lučenca po Košice akurát tak v Rožňave, nikde inde…Dávať na konkrétne túto cestu vojenské peniaze je blbosť.
Myslim, ze o nic vacsia blbost nez stavat velku vojensku nemocnicu v PO. Pointa je, ze sa to bude ratat v rozpocte ako vojensky vydavok. Inak co sa tyka Raza, tak ten slubuje vsade vsetko (aj ked Sorosku zatial neslubil
), takze od neho by som to velmi seriozne nebral. Ale ze na to Kalinak naleje vojenske peniaze, to si predstavit viem.
Takto. To, že je Kali schopný to urobiť nerozporujem, iba hovorím, že z logiky veci to nie je správne - tento úsek, z tohto zdroja. A hej, Ráž najnovšie dal do verejného obstarávania obchvat Stropkova - na ktorý priznal, že zatiaľ nemá peniaze.
su efektivne a neefektivne investicie, toto je efektivne tak je jedno ktore ministerstvo to spusti. najskor tieto lepsie pripravene a potom ZV a kus pred MI. raz v TV ukazovali prepravu nadrozmerneho nakladu na vychod uz neviem ci vobec bol vojensky ale ked ten vela tonovy kolos bol podla zaberu kamery tak 20cm od okraja cesty v tych zakrutach tak by som nechcel byt na mieste prepravcu… neviem preco to neposlali vrchom…
Pod Kaliňákim nie je žiadna investícia efektívna.
Akurat, ze sa zanedlho otvori Visnove a obchvat Ruzomberka a po D1 to bude najrychlejsie…
A presne o tom pisem, ze aktualne su tam 3 paralelne trasy, casovo porovnatelne, pomerne “luxusne” a vy chcete investovat znova do tohto smeru, aj ked ostatne trasy nie su vobec pokryte…
A casom sa otvori Zvolen a este par dalsich usekov a uz bude naveky najrychlejsie R1+R2. Sak praveze hejslovaci toto predrazene nezmyselne megalomanske naokolo blizsie 30 rokov pretlacacaju, lebo R1+R2 mohlo byt za 10 rokov hotove a potom uz by do tych kopcov nikto nikdy nepachol, a nevyplatilo by sa tam stavat ani plnoprofilovu Rku.
áno lebo juhom chodia kamióny do poľska a do česka, ľudia na oravu, na kysuce, na liptov, na šariš, do tatier. Komu vôbec napadla severná trasa diaľnice, keď všetko je na juhu.
Veď to nemá žiadnu logiku
FYI, pozdlz R1+R2 sa produkuje viac HDP nez na oravskych, kysuckych aj liptovskych lazov, o sarisi nehovoriac. Do Ceska sa po R2 cez Trencin dostanes tiez bez problemov. A do Tatier tahat vsetky kamiony, ktore tam vobec nemaju co robit, to je take slovenske harakiri…
Kazdopadne, este jedno videjko z prejazdu Video | Facebook
Inak túto informáciu si si len tak vycucal z prsta ako sa hovorí? Občas sa treba aj pozrieť okolo seba, pozrieť sa na tržby firiem KIA, Mobis, Mondi, Panasonich, Schaeffler, Tatravagónky atď atď a porovnať to s firmami pozdĺž R1 a R2. Potom možno budeš nemilo prekvapený ![]()