Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

plus minus uz vsetko bolo povedane (Caesar & johhan). ako som povedal mna skor trapi to ze jeho prispevky dokazu docela hoodne zpolarizovat cele forum a to je to co si nezelam.

ale zaklad je, ako som povedal, jeho normalne prispevky tu zostavaju a aj budu zostavat. nevhodne budu mazane

Niektori vieme, kto je Feroslav (teda predpokladam, ze je to ten Feroslav zo stareho fora, nazorovo a vyjadrovanim je to zhodny clovek) a moj nazor je, ze stale chce len robit zle. Diskusia sa da robit konstruktivne a destruktivne. Kazdemu obcas uleti nejake ostrejsie vyjadrenie, ale od Feroslava je len obcas nieco k veci.
Keby bol variant F priechodny a cenovo vyrazne lepsi, tak by dokazal z terenu a map nakreslit vyskovy profil trasy,odhad dlzky tunelov, sirkove prierezy na uzkych miestach (da sa to urobit za 2 dni). Media ako Trend, SME, ci STV len dychtia po takejto senzacii a bez problemov by mu to dokonca zverejnili. Podla mojich znalosti, stavat to tadial by rozhodne nebola taka sranda ako tu niektori prezentuju. A pritom komplexne riesenie by vyzadovalo vybudovat novu RC uz od Kremnicky, pretoze 10 km ist cez mesto a pripojene obce nemoze byt riesenie na 40-50 rokov dopredu.

Aquila ma pravo ako administrator sukromneho diskusneho fora mazat alebo upravovat prispevky. Podla mna, s upravou alebo mazanim by mal byt autor prispevku oboznameny, tato veta neplati pre neregistrovanych prispievatelov.

toto aj plati :slight_smile: dokonca aj ked niekto niekomu upravi prispevok (nie ze by menil jeho vety, ale formalnej stranke popr link na monitoring tlace ..)
tak je dany clovek cez SS informovany ..

vsak viac na temu mazania tunak ..

dialnice.info/viewtopic.php?t=521

Tak feroslav, pôvodne som na vás ani nechcel reagovať, ale keďže vy ste si dal tú námahu, tak to spravím aj ja.

1. Ja viem veľmi dobre, čo to znamená slovo klamať a vy klamete, dokonca zákerne. Mne aj minister klame do očí, ale potom ho to mrzí. A vy ste to isté, klamár a bezočivý človek bez úcty voči iným, čo majú iný názor než vy.

2. V Žiline (to je vaše obľúbené, milované mesto) už nie je žiadna Vysoká škola dopravy a spojov, ale je tam Žilinská univerzita. Znovu tárate vy, neklamete, pretože tam tá škola bola, ale tárate, lebo neviete nič o súčasnej Žiline.

3. Scotty, pre vašu predstavu mal 29 rokov, vyštudoval a pred niekoľkými dňami zomrel, ale to vy neviete, pretože aj keď sem píšete 1x za týždeň/dva, tak nečítate všetko, lebo všetko už viete. To už je ale z vašej strany hyenizmus a otvorene vravím, že ste bezočivý človek. Bežte si to pre zmenu pozrieť do KSSJ vy.

4. Maďarské a poľské cesty sa nedajú porovnávať, pretože tie maďarské sú na úrovni našich. Naše cesty tiež nie sú stavané (viac ako 40% z nich) tak ako by mali byť voči súčasnej legislatíve a rôznym normám.

5. Isteže feroslav, právo pomýliť sa má každý z nás, ale to vy sa tu hráte na pána boha a zo mňa robíte malé decko. Takže kľudne znovu reagujte, ale ja byť na strane admina, tak vás vymažem. Lebo len útočíte na všetkých, čo majú iný názor než vy a robíte z nich “blbcov”.

6. Prajem vám kľudný a pokojný život. Až bude D1 v RK, budete už OK. Ale zase stále je tu D3, R5, … a pomalá výstavba R2 a R7. :laughing:

nechcem si vymyslat, lebo netusim aku maju sirku madarske cesty, nie som si ale isty ze na tahoch “E” maju tolko usekov sirky viac ako 7,5 (9,5, 10,5 a 11,5) ako my. je to tak :question:

Devil, vieš podľa čoho sa hodnotí kvalita cesty? :sunglasses:

Caesar,
z pohladu motoristu 2 zakladne podmienky:

1. dobre podlazie, aby sa netvorili pozdlzne kolaje.
  2. optimalna zmes asfaltu (predpokladam, ze hlavne pomer zivice ma na tom najvacsi podiel), aby sa netvorili vytlky hned po 2. zime.

Sirke komunikacie ja osobne az taky vyznam neprikladam. Tam postacuje , aby v pripade nudze dokazali popri sebe prejst 3 vozidla naraz, aby sa vyhli kolizii.

A este je dolezite klopenie zakrut. U nas su niektore zakruty na cestach 1. a 2. triedy tak nezmyselne klopene, ze vynasaju vozidla z optimalnej stopy uz pri nizkych rychlostiach.

Z hľadiska motoristu je to možné aj takto povedať, s tým by som asi aj súhlasil. :sunglasses:

Devil, cesta musí byť dobre naprojektovaná a postavená. V nížinách je to relatívne jednoduché než napr. v hornatejších regiónoch, aj keď záleží aj na iných podmienkach ako spodné vody, ŽP, …

Výsledkom je, že aj v Rakúsku alebo v Taliansku majú mnohé hlavné cesty veľmi kvalitné parametre (ako sú napr. kvalita základov, podložia, následne precízna práca, kvalitná technológia pokládky koberca, … , kvalitná asfaltová zmes, na ktorej sú menej vidieť stopy po pneumatikách, …), ale o ich šírke sa toho veľa povedať nedá.

Ja sa tu nebudem s nikým hádať, že kvalita cesty sa určí podľa šírky, pretože to nie je smerodatné pre všetky štáty v EÚ.

Naše cesty sú širšie (vo všeobecnosti) ako v Maďarsku, ale sú horšie postavené (ako dôvod sa uvádzala práve poloha) a nie sú schopné uniesť ťažšie autá, čo dokazujú krajnice. Atď.

Pán feroslav a devil, ja vám vravím, že maďarské cesty sú, čo sa kvality týka, porovnateľné s našimi. Od šírky cez nosnosť, … až po ich celkový stav (vyjazdené koľaje, výtlky, …).

Caesar, je 1 moznost (ak su porovnatelne s nasimi) vychadzajuc z toho ze v hu sa modernizuje dost ciest (oznacene dvojcifernym cislom-predpokladam ze I. triedy) na 11,5 ton/os (urcite si to vies zistit), a to ze nase cesty sa nemodernizuju hoci tiez nesplnaju to co splnat maju.

ako by povedal klasik, z kazdeho rozku troku.

u nas sa docela malo reparovali bezne cesty, dovolim si tvrdit, ze podstatne menej ako by sa malo. kym v madarsku to s infrastrukturou zobrali docela do svojich ruk. urcite si pamatate stav ked po roku 1988 bolo v madarsku slovo dialnica pomaly problem najist aj v slovniku cudzich slov…

Ano, dá sa to aj takto povedať.

Iste, pred 10 rokami sme boli my a ČR na tom najlepšie zo všetkých štátov V4. Dnes sme na tom stále takisto, ale ČR je na tom už horšie ako my, Poľsko je na tom najhrošie (a bolo aj predtým) a MR investovala do opráv ciest, takže už je tesne na našej úrovni. :sunglasses:

Túto tému stvoril feroslav (anonymný užívateľ).

Vzhľadom na to, že v tejto téme prebehla pomerne veľká aktualizácia obsahu, pri ktorej viaceré príspevky od feroslava, ale aj ostatných prispievateľov boli vymazané, tak nadpis už sa príliš nezhoduje s obsahom príspevkov, ktoré tu zostali, dá sa však samozrejme nadviazať pri ďalších príspevkoch aj na tento nadpis. :sunglasses:

JA CHCCCEEEM VIDIET FEROSLAVA NAZIVO!!!
:laughing:

tomas: radsej nie .. to bol tiez jeden z dovodov povinnej registracie … cloveka to nebavilo vecne mazat .. btw. len pre predstavu, doteraz bolo zmazanych vyse 1000 prispevkov ..

jasnee, to bol ftip

dufam, ze budete mazat aj seba . feroslav nikdy nepisal taketo o nicom prispevky.

… týmto si sa pridal medzi nás týmto svojím príspevkom …

Tu sa feroslavove príspevky mazať budú. Je to vôľa admina a toto fórum je adminove. Ak sa to feroslavovi nepáči, môže si založiť svoje fórum, to isté aj ty kaviarista (alebo aj devil, ktorý mi vyjadril v SS ako tu klesla úroveň, keď sa mažú feroslavove príspevky). Nikto vám v tom nebráni. :sunglasses:

Keďže feroslava nepoznám a ani som nevidel jeho písanie tu v praxi, tak som hlasoval za ponechanie tejto témy.

Inak si myslím, že slovenský východ a juh zbedačujú tí, ktorí bránia vo výstavbe D1. :laughing:

AV: a ako pomoze D1 slovenskemu juhu?

JJ,

AV už ti asi neodpovie.

Dovolím si za neho - diaľnica D1 pomôže slovenskému juhu tak, že sa bude stavať aj RC R1.

Slovenský juh nepotrebuje mať diaľnice, stačia kvalitné cesty a napojenie na D1. :sunglasses: