panebože, devil, a to si chcel, aby KIU, PSA, alebo JLR kde postavili?. V Rožnave, alebo v Rimavskej Sobote?. Pozri sa , keď má prísť zahraničný kapitál, tak ten si len tak peniažky nepustí, nie je to sociálny ústav, ale je to tvrdo o peniazoch. Investor, si spravil dlhodobé štúdie… a z tých vychádzal. Konkrétne pre žilinu, sa korejci rozhodli, aj pre kvalifikovanú pracovnú silu, v širšom okolí. Prítomnost ŽU, s potenciálom rastu , blízkosť plánovaného závodu v Nošoviciach…letisko. Devil skús prosím Ťa napísať, keby si ty bol podnikateľ, kde by si si na SK umiestnil kapitál?. Na východe asi jediný potenciál pre veľkú investíciu majú košice, a poprípade prešov. Ten Tvoj sen, postaviť každej doline dialnica a tam veľkú automobilku, sám uznáš, je neraálne. No a čakať, čo mi kde kto zariadí, a potom nadávať, že za 500€ robiť nebudem, … Na druhej strane, nevidím nič zlé na radach , venovať sa včelárstvu, na juhu , je tiež veľa odvetví, ktoré by sa dali rozvíjať. Dám Ti niekoľko príkladov z okoli, z čias, keď aj u nás bolo zle. Známi vo vysokej funkcii prišiel o robotu, rozmýšľal čo ďalej. Jeho svokor, veľmi dávno vyrábal heligónky, tak sa do toho pustil. Vôbec nemal problém, že ekonomický riaditeľ, sa chytil starého remesla a dňom a nocou vymýšlal… dnes už stavia haličku, má laser, zamestnáva celú rodinu, a dá sa povedať, že sa mu darí, aj keď začínal z nuly. Ale ver mi, stálo ho to veľa času premýšlania, odriekania, ale jednoducho nečakal, že príde investor… Ďalší prípad, predstav si na liptove ju tiež veľmi úspešný výrobca cimbalov, neviem či chápeš, spojenie " liptov - cimbal" . Tiež roky odriekania… teraz vyváža cimbaly aj do Japonska. Alebo iný príklad. Zrejme poznáš Tatranský čaj. Veľmi krátka história, veľmi úspešná firma, a sídli v bohu zabudnutom Kežmarku s vysokou mierov nezamestananosti. pozri si toto karloff.sk/ocenenia Keď začala firma pôsobiť, o dialnici ani nesnívali. . Uznávam, nie každí môže podnikateľ, tak prečo nezačať, trebarz s tým medom. pozri si pcola.eu , tuším chlapec z Michaloviec. ono je fajn. sediet doma a nadávať, nemáme dialnicu a preto nepríde investor. Ono ani s tými investormi nie je to jednoduché. Pracoval som v americkéj, nemeckéj a neviam akej firme. A nie raz sa stalo, že sa dostal do červených čísiel, jednoducho sa zbalil a odišiel. No a čo o tom je život. Vyše roka som denne dochádzal 60km tam a 60km späť …