Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

Urcite nie je dolezite ci je to postavene, ale ci to co je postavene prinasa obyvatelom maximalne vyhody. Cize ma KSK intenzitu aspon 20 tisic na 2-pruhovej ceste I.triedy mimo mesta/obce?

Vidim, ze nielen o dialniciach nemas prehlad.

Pretoze predtym bola doba temna pod taktovkou KNV. Takze ked chces nech aj 30 rokov, ale za tych prvych 5 rokov sa nic z D/RC neodovzdalo.

Neviem s cim toto suvisi.

To je presne primitivne rozmyslanie cloveka, ktory nemusi denne stravit hodinu v kolone, pretoze inak by Ti plynula jazda 90 km/h vyzerala ako nedosiahnutelny luxus.

Ale tam kde je to opodstatnene intenzitami, casovym zdrzanim, nehodovostou.

To je co za blbost? Ak sa zmluvne dohodnes so zhotovitelom, ze na stavbe konci, zastupcovia EU s tym suhlasia, tak kto moze napadnut, ze bol vyhlaseny novy tender???

:laughing: :laughing: :laughing: Dobre som sa pobavil.

To zase o akom 15 km useku pises? Nevies citovat lebo to prekracuje Tvoje schopnosti?

Len zopakujem, lebo niektorym to nestaci ani 5-krat. Treba riesit dopravne problemy a tie su hlavne kde je vysoka intenzita s cim casto suvisia velke zdrzania a vysoka nehodovost.

Ine ako Tvoje bludy som tam nenasiel. Davno viem, ze si presvedceny, ze 1000-krat opakovana loz sa stane pravdou, smutne, je ze s tym dookola otravujes.

Co sa vyznaju, vedia, ktora firma je slusna a vie stavbu dokoncit. Musi mat referencie, vybavenie a ludi, ktori su odbornici.

Talian? Firma, ktora nevedela dokoncit ani beztunelove useky v okolitych krajich? Hned sa pozna, ze si odbornik!

Ved uz od Teba vieme, ze R1 Pribina sa pocita cela k severnej trase, tak nie je sa o com bavit.

:smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

DRX - Visnove je najdlhsi a najkomplikovanejsi tunel aky si hejs1 0 v 4 c ki planovaci naplanovali

Noze daj meno alebo mena tych planovacov :smiley:

npr. sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Mikolaj Od roku 1995 až do roku 1998 pracoval vo funkcii generálneho riaditeľa Slovenskej správy ciest. to bol jeden z vrcholovych manazerov vystavby dialnic.

zaujimave ze na severe nie si ochotny zapocitat ani len rozostavane useky zato na juhu kludne zapocitas, vytahujes a porovnavas aj take ktore ani nie su zacate dokonca ani pripravene, takze dalsie manipulativne porovnavanie. pri tom vsetkom uz vobec nie je prekvapive porovnat usek za 25 mega a za 40 mega.

M15 sa rozsiruje na plny profil. kolko plnych profilov vedie z polska ? odpoved je nula.

nevo, ale 100 oproti 60 je vyrazny posun. ak chceme plne profily tak potom treba urobit co navrhuje kapitan danko. eurofondy to urcite nepotiahnu, jedine zobrat si uver niekolko mld. eur. a postavit dlhe suvisle useky a opravit nemocnice. brat to ako investiciu na desiatky rokov dopredu a akceptovat par percentne navysenie dlhu. a ist dole s normami.

to mas sice pravdu lenze take UVO ma tendenciu pustit na stavbu kohokolvek kto preukaze splnenie zakladnych podmienok aj s kazasskymi referenciami. visnove spackala vlada smeru 2012-16.

internet uvadza ze schaeffler ma 4.700 pracovnikov, taky pocet pracovnikov jednej fabriky v takom malom meste ako KM bolo akurat tak za komunistov. to je viac ako KIA, vraj asi 3.800 ludi a dalsia asi 1000-ka v mobise. dokopy takmer 10.000 ludi blizko seba pracujucich na smeny a ktovie ktore dalsie dodavatelske firmy. kazdy sudny clovek vie aka je to zataz pre cesty. toto je hlavna pricina problemov a nie tranzit kamionov.

kazda dialnica v TN a ZA kraji nebola postavena tam kde predtym, zdoraznujem pred tym ako sa dialnica postavila bolo 20.000 aut na 2pruhovej ceste…a zaujimave je ze aj pri 10k intenzite v 1995 si argumentoval prietahmi obcami a mestami na povazi. tak sa pozri na mapu KSK od secoviec po MI…

obdobie temna bolo 1995-1998. KNV bolo oproti vlade HZDS-SNS sumafuk.

A co si tam nasiel? Aby bolo jasne aka je tvoja schopnost porozumiet pisanemu textu?

en.wikipedia.org/wiki/Salini_Impregilo
Major projects

Projects in which Salini Impregilo has been involved include buildings, public utilities, motorways, underground works, airports, water supply systems, waste disposals, hospitals and land development. Some major examples include:

the Kariba Dam, Zimbabwe/Zambia, 1959[12]
the Dez Dam, Iran, 1963[13]
the Akosombo Dam, Ghana, 1966[14]
the salvage of the Abu Simbel temples, Egypt, 1968[15]
the bay of Fontvieille, Monaco, 1973[16]
the Tarbela Dam, Pakistan, 1976[17]
the Fréjus Road Tunnel, France/Italy, 1980[18]
the Trans-Gabon Railway, Gabon, 1982 [19]
the San Roque González de Santa Cruz Bridge, Argentina/Paraguay, 1990 [20]
the New Hemicycle of European Parliament, France, 1997[21]
the Lesotho Highlands Water Project, 1998[22]
extensions to the Rodovia dos Imigrantes, Brazil, 2002[23]
the Ghazi Barotha Dam, Pakistan, 2002[24]
the Nathpa Jhakri Hydroelectric Power Project, India, 2003[25]
the Sheikh Zayed Mosque, United Arab Emirates, 2003[26]
the Desalination plant Jebel Ali l1, United Arab Emirates, 2005[27]
the Kárahnjúkar Hydropower Plant, Iceland, 2008[28]
the Turin–Milan and Bologna–Florence high-speed railways, Italy, 2009[29]
the expansion of the Churchill Hospital in Oxford, 2009[30]
the expansion of the Panama Canal – third set of locks, 2016[31]
the Cityringen, new subway circular urban line in Copenhagen, 2019[32]
the Texas Central Railway, due to complete in 2025[33]
the Rogun Dam, Tajikistan, due to complete in 2025[34]

Salini Impregilo is also working on the Gotthard Base Tunnel. The Group is also leading a consortium for Red Line North, a part of the Doha Metro project in Qatar, which is expected to be completed in 2019.[35]

Zas tvoja obmedzena schopnost rozumiet citanemu textu, co? Odo mna mozes vediet, ze stavebne naklady Pribiny sa pocitaju k juhu, ale navysenie - rozdiel medzi stavebnymi nakladmi a celkovou cenou Pribiny nie je dovod k juhu pocitat. A ked ich chces pocitat k nakladom na vystavbu dialnic, tak jedine k Visnovemu, lebo PPP sa vymyslelo kvoli nemu.

Nezapocitavam ich ako vynalozene prostriedky, len poukazujem na to, ze na tej sirosirej juznej rovine su/budu aj financne narocne useky nielen useky za “5 mil.E/km”. Pritom ty vyhadzujes na oci odhad za LL-DS ci Tu-Hu, a buduce useky na D3 ako keby to uz bola jasna suma a pripocitavas to do vynalozenych prostriedkov na D/RC v ZA kraji. A teda dostavba Hybe-PO predstavoval menej narocnych usekov ako sirosira rovina ZV-KE.

Bolo by fajn keby si nadviazal na to tak ako som na to reagoval a predovsetkym v suvislosti v akej som na to reagoval.

Len sudny clovek aj vie ako sa tam vacsina ludi dopravuje. Schaeffler Kysuce ma velku cast zamestnancov z KM, dalsich z obci, ktori nevyuzivaju I/11, na kazdu smenu “pochoduju” stovky zamestnancov zo zeleznicnej stanice a spat, podobne KIA ma ludi predovsetkym zo ZA, okrem toho zvazaju ludi na kazdu smenu mnozstvom autobusov. Samozrejme toto:
https://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=241&image_id=37795
su u teba zamestnanci fabrik iduci na kamionoch na smenu do prace.

A o 9:45 to idu na aku smenu?
https://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=241&image_id=43016
O 17:30 idu na aku smenu?
https://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=241&image_id=43011
O 15:30 idu na aku smenu?
https://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=241&image_id=40543

To samozrejme kamion iduci z KIA alebo Schaeffler cez CA u teba nie je tranzit.

Dookola ten isty nezmysel, si trapny ako DrX. Upozornoval som na intenzity 27 tisic v/24h v meste a 15 tisic v/24h v roku 1995 mimo mesta, ktore si ty zatajil. To mi ides tvrdit, ze sa malo v roku 1995 zacat stavat od Secoviec po MI, kde bola intenzita aj v roku 2000 iba 4.5-7 tisic v/24h, kym na novych prevazne polprofilovych usekoch zapadnej D1 bolo 11-13 tisic v/24h okrem toho co zostalo na ceste I/61?

To ako 20 km dlhy usek Secovce - MI, kde klesala intenzita na 4584 v/24h v roku 2000 bol dovod stavat tam dialnicu pred usekmi kde bola vyrazne vyssia intenzita? Ladce - Bytca 12-14 tisic v/24h v roku 2000. Su vari take intenzity na Mytna - Lovinobana podla scitania 2015? No nie su a stavia sa.

Zostavam zaskoceny tym, ze si chcel stavat usek, kde bola intenzita 4584 v/24h v roku 2000, pred usekmi na zapadnej D1!?!? Davno si stratil nejaku sudnost, aj ked sa najdu “inteligenti” co tu vypisuju o Tvojej nestrannosti.

Vidim, ze socializmus zasiahol kazdeho z nas inak, pozitivny vplyv KNV bol asi este vacsi nez som si myslel.

pozri sa, mozeme porovnavat:

• to co je hotove, to velmi ras robis samozrejme preto aby sa nezapocitali tazke useky vo vystavbe kde pritom uz su vynalozne prostriedky, tym padom si nejak zabudol na hp-ivachnova. :wink:
  • to co je hotove aj vo vystavbe tam su uz aj vynalozene prostriedy
  • to co (mozno) bude aj ked nevieme kedy a ci vobec.
    druha moznost mi pripada najviac seriozna.

pri porovnavani je absolutne neseriozne porovnavat zapadnu D1 a vychodnu R2

mas pravdu, beriem.

co sa tyka tych fotiek, toto vobec nic nedokazuje, podobne je mimo poukazovat na kolony v CA ked sa bavime o radoli. tie fotky ani mapy neukazuju ci je to tranzit alebo nie. dobre vies co treba spravit na rozlisenie tranzitu a lokalky.

toto si vyprosim, nic som nezatajil, mas ich pekne uvedene v jednom velkom prispevku v prislusnej teme. nie je to az take jednoduche sparovat kazdu intenzitu a prislusny scitaci usek :exclamation: mam aj dalsie udaje ale vsetko sa neda lebo je to pracne.

zase stara taktika obvinovat ma z niecoho co som nikdy netvrdil… nikde som nenapisal ze sa to malo stavat v roku 2000 ani 1995. ale uz 5-10 rokov dozadu tam mame vyssie intenzity a stale sa jazdi prietahmi secoviec,michaloviec a dalsich par dedin na asi 30 km bezproblemovom rovinatom useku od dargova kde by sa dal postavit plny profil za 10 mil/km. cize ide o cca 300 milionov eur. len pre porovnanie v ZA kraji mame rozostavane dialnice za vyse miliardu eur, v presovskom za pol miliardy eur staviame smiesnych 10-15 km D1/R4.

myslim ze vacsina ludi vnima obdobie KNV pozitivnejsie ako obdobie meciarovej vlady. to je predsa pochopitelne. a aj dzurindova vlada ma maslo na hlave…konkretne nedostatocna priprava R1 nitra-tek nemce co sa vypomstilo ked aktivisti zablokovali zarnovica-s. podhradie a peniaze sa presunuli na kadeco ine.

ladce-sverepec bol rozostavany a utlmeny usek, sverepec-vrtizer sa ani nestaval a vrt-hp mal podpisanu zmluvu. takze ak sa nehnevas opat pouzijem intenzity z 1995, ak sa nemylim tak I/61 ladce-sverepec bola intenzita 7.990, 9.188 aut a vrtizer-hp 9.858, 7.834, 8.177, kludne ma oprav ak som sa pomylil. mytna-lovinobana v 2015 8.780, 9.641, 9.998 aut. mne sa to zda plne porovnatelne.

usetrim aj pripadny argument ze D1 ladce-bytca nebola v prevadzke roku 2000…ani mytna-tomasovce nebude v prevadzke v 2020… :bulb:

este k trencinu treba dodat jednu vec ktoru si nikto neuvedomil. sustavne vytahovana intenzita v 1995 27.346 a dodajme aj 24.403 sa tyka tejto casti v meste, ide o s.u. 80035 a 80032,
google.com/maps/dir/48.8998 … m2!4m1!3e0
v 2015 tam boli intenzity 32.705 a 13.073 aut. mohli by sme konstatovat ze dialnica odbremenila mesto, a je to naozaj pravda. lenze odvtedy sa postavil druhy most cez vah…a podla clanku priprava zacala uz v roku 2003, cize len par rokov po odovzdani dialnice okolo mesta problemy v meste pretrvavali. co je jasne zo scitania roku 2000 ked jazdilo na dialnici okolo 11.203 aut islo o usek chocholna-nemsova odovzdany ako prvy z meciarovych dialnic v 1996-1997 ktory komplet obisiel TN. v roku 2000 na uvedenych s.u. 80035 a 80032 v meste jazdilo 25326 a 17418 aut denne. to bymohlo zaujimat aj obyvatelov inych krajskych miest ktory cakaju ze dialnica urobi zazrak…
finweb.hnonline.sk/ekonomika/52 … -novy-most

na dialnici od hornej stredy po ladce v roku 2000 boli konstatne intezity 11-13.000, zrovna okolo TN bolo tych 11k. cize na intenzitu dialnice nemalo vplyv ci odbremenila mesta s 15k, nejaku dedinu alebo krajske mesto TN s 24-27k.

a v zapati:

Cize absolutne neseriozne, ale v tom istom prispevku porovnavas??? :unamused:
Ako byva Tvojim dobrym zvykom hodnotu 10197 v/24h z roku 1995 si pre I/18 BY-HP neuviedol.
U teba je samozrejme to iste podpis zmluvy bez vystavby a realna vystavba! Ak sa sprejazdni Mytna - Lovonobana az o 9 rokov po podpise zmluvy, tak uznam ze je to porovnatelne, resp. sa zastavi vystavba na 5-6 rokov, tak to bude porovnatelne.

Len Tvoja fikcia bez realne zakladu. Mozes urobit hlasovanie, ale zucastnit by sa mali len taki, co to zazili.

10 rokov dozadu, v roku 2010 sme mali ZA-MT intenzity 25-29 tisic v/24h, ZA-KM 21-23 tisic v/24h, MT-Sucany 22 tisic v/24h, RK-Iv 20-24 tisic v/24h, Secovce - MI 7-12 tisic v/24h. To im ides tvrdit, ze bolo treba skor riesit Secovce-MI nez ostatne uvedene useky?

Zobrat intenzitu v roku 1995, tam kde sa nic nestavalo dalsich skoro 10 rokov a povedat ze 2015 bola niekde podobna intenzita a preto to treba urgentne stavat je scestne, pretoze mame cesty s intenzitami cez 20 tisic v/24h, ktore nie su vyriesene, pricom tam nehrozi podpis zmluvy, ani len tender nehrozi, dokonca ani len stavebne povolenie nehrozi, ale mi budeme prioritne riesit RC, kde je intenzita pod 10 tisic v/24h, dokonca useky na urovni okolo 5 tisic v/24h?

Aha, tak som si to zle pamatal o co presne islo, zatajil si intenzity “10047 v/24h, 9955 v/24h, 14227 a 18240 v/24h” a mal si vyhrady voci intenzite 15.862 v/24h, ktora bola mimo mesta.
https://dialnice.info/viewtopic.php?f=10&t=10366&start=525#p224203

Si tak seriozny, ze ani to co ty povazujes za seriozne nedodrziavas, ked zaratavas celu cenu rozostavanych usekov a robis na zaklade toho uzavery, vid nizsie. Useky vo vystavbe nesluzia svojmu ucelu a nemaju pozitivny vplyv na dopravu v danej oblasti a niektori (mozno ty si uz davas pozor, ale ini nie) tu radi vykrikuju kolko sa vyplieskalo do ZA, pricom zarataju aj buduce vydavky, ale zaratat buduce vydavky na R1 Pribina je vylucene.

[url]Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu - #3344 podľa devil]

Teda na zaklade buducich vydavkov na D1, so zapocitanim vsetkych tazkych usekov na D1 okrem posledneho a nezapocitanim tunelovych usekov R2, nezapocitanim Krivan-Mytna a ZV,zapad-ZV,vychod, bez zapocitania R1 Pribina, si urcil, ze D1 je o 60% drahsia? Bravoo!!!

“Pod komplikácie sa však podpísalo niekoľko faktorov. Od začiatku bola podcenená príprava tohto úseku predovšetkým v období, keď sa vypísala súťaž na zhotoviteľa. To bolo v roku 2012. Táto súťaž bola vypísaná rýchlo, povrchne a na základe nedostatočnej technickej dokumentácie. Samotná verejná súťaž trvala dlho, a to z dôvodov, že účastníci navrhovali rozličné riešenia aj z dôvodov nejasných podkladov. Tieto komplikácie sa v konečnom dôsledku podpísali pod výber víťazného uchádzača” povedal prezident Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska Pavol Kováčik.
https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/535276-kovacik-dialnice-doplacaju-na-volby-zmenme-to-zakonom/

A kto to takto skvele pripravil?
pomocka: “Predčasné voľby do Národnej rady SR sa konali 10. marca 2012”

dalsia pomocka z 29.11.2011:
"Otváranie ponúk v tendri je plánované na 3. mája 2012, pričom stavebné firmy môžu požiadať o súťažné podklady do 17. januára a o prípadné vysvetlenie podmienok účasti do 22. marca budúceho roka. "
https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/198729-stat-rozbehol-tender-na-stavbu-dialnice-s-tunelom-visnove/

A teraz to riadi podobny ozembuch a smeruje to do este vacsieho minoveho pola, ktore povedie k odvolavackam (ak Skanska to dostane a mozno aj v inom pripade ak nebude DreamTeam spokojny) alebo nezmyselne vysokej cene, s ktorou sa vsetci zucastneni zahoja.

vsak ll-ds mal byt zlty fidic alias naprojektuj a postav. tak kto mal naprojektovat ? stat…?? dalej priznava ze "Treba povedať, že úsek medzi Žilinou a Ružomberkom je extrémne náročný z hľadiska geologických pomerov, environmentálnych hľadísk a reliéfu krajiny. Trasovanie je veľmi ťažké, keďže je tam niekoľko dlhých tunelov a mostných estakád." cize je jasne ze R1-R2 resp. jej prevaznu cast sa da nielen rychlejsie stavat ale aj rychlejsie a jednoduchsie projektovat.

ano mas pravdu budem to porovnavat so severnou D1, pre mna je to len vyhodne…

mea culpa, meni to zasadne situaciu ??..asi nie.

a porovanal si si aj naklady, narocnost vystavby, narocnost projektovania…lebo si mi uviedol useky za mozno 1,5 miliardy eur oproti 300 mega co som uviedol.

aj poliaci a madari maju vytazene aj menej vytazene cesty a stavaju nielen podla toho.

tak si zopakujme ze o co naozaj islo. najskor som dal HADANKU ze kde boli intenzity v 1995 namerane. nebol to ziadny uplny zoznam ani som to tak neuvadzal ani netvrdil. chapes vyznam slova “hadanka” ?? zoznam som uviedol potom a tam mas aj tieto cisla ktore uvadzas.

suhlasim. cize ti co zazili aj nejake istoty za komunistov vs. co zazili vsetky problemy vratane nezamestnanosti, mafie, divoku privatizaciu atd…obdobie “ciernej diery” uprostred europy. ze pre niekoho to nebola cierna diera je o jeho hodnotach a mentalite. je ich vela…npr. medzi volicmi sns, lsns, vlasti, ciastocne inych stran.

este nesluzia ucelu dopravy a nevieme zaratat kolko sa prave minulo. usek vo vystavbe ma vplyv na zamestnanost, ekonomiku - vyplacaju sa faktury, platia dane a odvody atd. ovplyvnuju ine useky uz len tym ze tie ine sa kvoli nim nestavaju. predpokladam zesi za prvu moznost, zapocitat len tie ktore su hotove, aby si nemusel pocitat useky v ZA kraji v hodnote okolo 1,3 mld. eur. v PO kraji je to asi 500 mil, v BB kraji len 128 mil. a v KE kraji len 200 mil.eur. cize aj ked bud-bid je juh je sucasny pomer 85/15.

ten posledny je suverenne najtazsi. nebudem miesat naklady ktore su odhadovane, uplne neiste vs realne ako to robis ty, samozejme by si zapocital ponuku skansky za visnove. :laughing: krivan-mytna zapocitam dufam cim skor. :wink: na juhu nie su len plesivec ci soroska, mas tam batku, mas tam tomasovce-ozdany ci jablonov-moldava-saca…to su vsetko lahke useky. ani plesivec nebude ziadne visnove vid dlzku variant. najtazsie su kri-myt okolo 25mega/km a soroska odhad okolo 20mega/km. kolko usekov na severe je drahsich ako 20mega/km? na D1 aj na D3…mozno 10 ?? hub-iva za 19 mega/km tu kopa ludi povazuje za fajn ale na juhu je 20 mega uz vela ???

pribina je zapocitana ako stavebne naklady. bankarske uroky nie su zapocitane ani pri pribine ani pri urokoch statneho fondu cestneho hospodarstva za meciara ani urokov NDS a statneho rozpoctu za dzurindu ci fica.

Pre 4-8 tisic v/24h.

Len kym ty si uviedol usek 20-30 km, za tej 1,5 mld je to skoro 70 km a intenzity v priemere 3 nasobne.

To sa mi paci.

R1 Pribina je ako obvykle zadarmo.

Zase v jednom prispevku ma obvinujes z toho, ze ja miesam realne a odhadovane naklady a ty vyratas pomer 85/15 na zaklade realnych aj odhadovanych nakladov? Ponuky Skansky som uviedol v suvislosti, s tym, ze niektori jedinci tu chcu ratat za R1 Pribina len odhadovanu cenu, ktora mohla byt realnym tendrom aj navysena, ale na druhej strane neakceptuju najnizsie ponuky, ktore realne vysli z tendra.

Odhad pre polprofil. A kolko usekov na severe je lacnejsich ako bude polprofilova Soroska? Kolko usekov na severe ma intenzitu 5 tisic v/24h ako by mala R2 Soroska v sucasnosti?

Lebo na sirosirej juznej rovine malo byt donedavna uplne vsetko okrem Sorosky za 5 mil.E/km podla niektorych jedincov.

A kolko su tie realne stavebne naklady? Odhady ma nezaujimaju.

ano, su aj nasobne intenzity ale z toho co si uvedol su 3 nasobna cena hp-ll, ll-ds, ZA-KM. hub-iva 2 nasobna cena. lacnejsia bola len dsk-tur…

kludne si urobme rebricek plnych profilov rozostavanych, tendrovanych usekov hp-ll, ll-ds, hub-iva, JZO PO, SO PO I., CA, myt-tom, kri-myt, JVO KE, a pridajme brodno-KM, KM-oscadnica, tur-hub a okolo secoviec. kde je realna cena tak realnu cenu, kde je tender tak najlacnejsiu ponuku a kde nemame tender ostava odhad. a k tomu odhad intenzit buducej dialnice. rychlo zistime ze pri cene okolo 10 mil/km nam stacia intenzity 10.000 mozno aj trochu menej oproti dialniciam za 30-40 mil/km ktore nemaju sancu na vyssiu intenzitu ako je 15-20k.

malo by sa. nie je hanba ucit sa od mudrejsich. stavia sa M30 kde skoro cela trasa ma 5-10k aut a nestavia sa npr. M4 kde su intenzity na velkej casti porovnatelne s D3, teda 10-20k a niekde aj viac. mapka v galerii.

tak ako ostatne dostavane dialnice splacane cez dlhopisy alebo obskurne cez statnu nds, a.s.

co tym chces dokazat. dobre vysutazene visnove by bolo aj pri cene od skansky daleko drahsie ako dobre vysutazena R1. tunel nemoze cenovo konkurovat rovine alebo pahorkatine.

ano soroska je drahsia ako mnohe useky, soroska nie je bezny usek R2…

aha a stale cakam na odpoved kolko metrov prietahov obcami je medzi brodnom a oscadnicou ze sa “neda” rozsirit I/11…

Správy z 10-11.11.2016
Našiel som toto: https://www.ta3.com/clanok/1094196/sutaz-o-vystavbu-dialnice-d3-je-ukoncena-projekt-je-udajne-predrazeny.html
a toto: https://e.dennikn.sk/604247/ersek-podpisal-na-kysuciach-dialnicu-drahu-ako-tunel-podozrenie-z-kartelu-ho-nerusi-lebo-sutaz-nikto-nenapadol/

Zaujala najmä táto stať z článku:

Takže oficiálne podpísali, lebo by prepadli prachy z CEF (nutnosť minúť do konca roka 2020, na rozdiel od eurofondov a ich termínu do konca roka 2023). Ale prečo nesúťažil nanovo a od mája 2016 čakali 6 mesiacov, aby oznámili víťaza, stále ostalo nezopovedané. Daný úsek sa dá postaviť aj za 3 roky bez “rýchlostného príplatku” a teda na záložný tender mali rok.

PS: vtedy tendre s normálnym priebehom netrvali 18-24 mesiacov ako dnes.

Devil si ako obohrata platna, 1/11 rozsirit, ok, ale ked tvrdis, ze vacsina z intenzity co je na 1/11 je lokalka, tak potom ta lokalka upcha terajsie III. triedy, + nie vsade je urobena obchadzka, + cez KNM je to divocina, + a + a +.. proste v casoch ked sa projektovala 1/11 ako polprofil D3 boli uplne ine intenzity a nejazdili tak pretazene nakladiaky, tie III. triedy by to nevydrzali..

pls aky by bol rozdiel ?? I/11 je predsa spoplatnena pre ND aj teraz. poznas usek sasovske podhradie-budca ? alebo soporna-nitra ? alebo nova-bana-zarnovica ?

Vyjadrim sa k poslednemu, pretoze tade jazdim, obcas tam strtenes auto, ako to chces porovnavat s usekom, kde bude uz len kvoli Schaeffleru a Kii premavat kopec ludi do prace? Je mozne, ze sa im oplati kupit si dialnicnu, ale to nikto nevie kolko takych bude..

No, ak “cez KNM je to divocina” tak verim tomu, ze kazdy sudny clovek, ktory tadial chodi denne do prace si radsej priplati za dialnicnu aby sa tej divocine vyhol pokial to pre neho neznamena vyrazne predlzenie trasy.

Keď devilovi dochádzajú argumenty tak vytiahne evergreen o projektovaní D3ky… xy krát prebratý z každej strany a nenájde sa nitko na celom fóre, kto by súhlasil so sposobom akým je to navrhnuté. Takže devil prosím prestaň klamať - zase.

..hlasovanie v teme “D3 vseobecne” ohladom preprojektovania…vacsina hlasovala “Nie, malo by sa to stavať tak, ako je to naprojektované, prípadne s malými zmenami projektov” a len mensina suhlasila s C22,5.

co si kysucania myslia ze sme tu hluchy a slepy, D3 všeobecne
klamarom si sam a to drzy klamar.

Ako som čakal prízemná odpoveď hodná manipulátora, ktorý povie len to čo sa mu hodí. To čo som povedal sa týka sposobu stavby bez čo najvačšieho využitia existujúcej I/11.. v téme D3 KNM-Oščadnica máš dosť názorov. Ty si len drzo vyberieš prastaré hlasovanie aby si sa tváril ako pán tvorstva, a pritom dobre vieš na čo som narážal. Si naozajstný slizký had a veľmi obdivujem ľudí čo majú ešte energiu vyvraciať tvoje manipulatívne nezmysly.