Presne ako si napisal neskor, devilovi blizko garaze. Su tam uplne smiesne intenzity na vacsine juznej R3. Od krizovatky s II/257 az ku Saham na vyse 50 km su intenzity smiesnych 3-5 tisic s vynimkoy asi 3 km pri Krupine kde je intenzita az 6706 v./24h a samozrejme lokalka v Krupine 7,5-9,5 tisic.
Teda na 52 km s vynimkou asi 7 km v Krupine a blizkom okoli je priemerna intenzita okolo 4 tisic v/24h. Samozrejme na taku intenzitu treba paralelnu RC, ale iba u devila. Jedine obchvat Krupiny a Dobrej Nivy ako cesta I.triedy, ziadnu inu paralenu RC k ceste I.triedy zatial netreba. Keby v r.2015 bol v prevadzke obchvat Krupiny, tak by tam bola intenzita okolo 3 tisic v/24h.
To je presne devil, zapadnu R2, kde priemerna intenzita r.2015 na D1-Novaky bola na vyse 50 km okolo 10 tisic v/24h, na stvorpruhu Novaky-PD 15-18 tisic, aj ked su tam vyrazne vyssie intenzity zatracuje, ale juznu R3 pre smiesne intenzity na desiatkach km samozrejme treba.
jasné, lebo Dobrá Niva… pritom maďari už neplánujú v pokračovaní M2, naproti tomu plánujú M100 po Ostrihom + most cez Dunaj. v koridore I/76 by sme mali plánovať RC alebo aspoň nadradenú jednotku.
lysa pod makytou ma intenzitu 2.500 aut, vysny komarnik podobne, ale kedze sa tam planuju D49 a S19 tak som ich tiez ponechal. kedze su na severe tak vam nevadia. mate proste svoje zasady…
existuju aj 4 pruhove cesty I. tr. zapadna R2 ma smolu lebo cesi tiez nestavaju D/RC cez drietomu. prave namiesto nej ma byt spojenie D49-R6 ktore vsak tiez tak skoro nebude. takze mi uz vysvetli ze preco by mali byt dialnice na severozapade v kazdej doline, okrem toho ze tam zijes. na I/64 + II/593 ktora sluzi ako obchvadza je spolu asi 10.000 aut a co ma byt ?? dokonca od MI na UA kranicu je este menej aut.
este ta bavi opakovat tie kraviny ? kde mas dokazy ze sa zmenila trasa ? skus sa drzat faktov a nie zboznych priani.
Tu ale nikto netvrdi, ze sa ma R4 stavat, pytal som sa na juznu R3, pretoze je to na tomto fore nezvycajne, ze by to niekto dal do priorit. A r4 od lipnikov, by sa nemala vobec stavat, maximalne zlepsenie parametrov jednotky.
toto si osobne nemyslim, ked pritiahnu poliaci aj madari svoje D/R na nase hranice tak tranzit tam moze narast vcelku vyrazne a mat na takejto trase veci ako sarissky stiavnik nie je uplne v poriadku
Argument ktory obsahuje slovo moze, nie je argument… Co je take zle na stiavniku? Pri tak malej intenzite dopravy tam nie je ziadny problem… Okrme toho ze sa musis tocit. Tam je fakt jedina moznost spravit polpfoilovu rc, kedze u prelozky by boli rovnake naklady.. Na druhej strane, ale za malo penazi, by sme mohli aspon vyrovnat klukate useky..
Zaplatíme im časť ceny za nie lacný nový dunajský most, ktorý postavia ich (maďarskej) vláde spriatelené maďarské firmy. Nám ostanú iba suché gamby. Načim sa poučiť zo stavby teraz stavaného mosta pri Komárne. Nedať sa stále a opäť obalamutiť. Treba si všimnúť, že koľko je mostov (3 + *1 + **2 a 1 železničný) na krátkom spoločnom úseku s nimi a koľko mostov majú, okrem Budapešti, postavených na ich oveľa dlhšom nehraničnom úseku Dunaja (4 a ½ a ½ +*0 + **0 + 0 železničný). Tie dve polky sú časti mostov na M0, ktoré ležia i na území Peštianskej župy, ale prakticky sú veľmi tesne za hranicami Budapešti, teda sú v jej aglomerácii.
vo výstavbe
** Maďarsko chce alebo presadzuje postaviť: Okrem toho spomenutého pri Štúrove, chcú ešte vedľa terajšieho medveďovského stavať s “nami” diaľničný medzi M19 a budúcou R7 (aj Á. Érsek ).
[size=77]1100[/size]
Pre ľahšie pochopenie:
• Slovenské firmy vylúčili, upravili si (účelovo) svoj zákon o VO počas “jazdy”. Most už mal stáť pred vyše rokom!
• Takto oni majú značne väčší choseň, i finančný, z jeho výstavby. Kde sa platia rôzne odvody maďarských firiem, há??? Apod.
P. S. Máme vzájomnú hranicu aj mimo Dunaja. A tá je nepomerne dlhšia.
[size=77]1101[/size]
Predovsetkym pokracovanie R6 je vzdialena buducnost, predpokladam, ze nie skor ako o 15 rokov. Tych nizkych 2561 v./24h je len na jednom useku dlzky 7 km, teda prihranicny usek, dalej to je uz 5-9,5 tisic v./24h na trase R6. Pre prihranicne useky s dlzkou 5-15 km je bezne, ze maju nizke intenzity, zalezi na tom ako daleko je najblizsie mesto od hranice.
Na trase juznej R3 je az na 22 km intenzita len 3,2-3,8 tisic v./24h, na dalsich 12 km 4,1-4,2 tisic v./24h, na dalsich 10 km 5049 v./24h, teda z 70 km I/66 ZV-hranica az na skoro 2/3 je smiesna intenzita 3-5 tisic v/24h. Okrem lokalky v Krupine a Sahach je vobec zmysluplna intenzita 8-9 tisic iba na 14 km, teda len na 20% trasy.
Pri juznej R3 sa nejedna o nizke intenzity na prihranicnom useku, ale na medzimestskych usekoch, kde su pre vystavbu RC ci dokonca paralelnej cesty I.triedy neprijatelne nizke intenzity na desiatkach km.
Presne tak, Madarsko planuje D/RC smerom na Sturovo. Mame dolezitejsie useky ako juzna R3, takze o 5-10 rokov treba situaciu prehodnotit a zistit, ci mame stavat juznu R3 alebo obchvaty smerom na Sturovo, pripadne aj RC. Ak Madarsko nepolavi v aktivite stavania mostov, pretoze aktivitu zo slovenskej strany neocakavam, tak do roku 2030 bude v Sturove novy most.
a preco by sa nemala stavat ? najskor ako R11,5 okolo stiavnika, giraltoviec a potom postupne cela. nikde som neuviedol ze ako priorita, ale ako dlhodoby plan.
na nasej hranici je most medvedov, vas stary uzky most s obmedzenim, vas novy most, a sturovo do 3,5 tony s vynimkou autobusov na asi 145 km po ceste. od BP na juh je asi 170 km a su tam 4 mosty z toho jeden dialnicny v plnom profile, dalsi v poloprofile. pokial vsetky su aj pre ND. vas stary most a sturovo su “mestske” mosty a podobne blizke mesta na juh od BP nevidim…jeden most je zaroven zeleznicny.
Jano1 ale to neries. to je buducnost. zatial je to tak planovane, ak sa to zmeni tak mapka sa prekresli a budu sa projektovat a stavat inac. aj na R4 aj na R6. myslim ze ani M30-R4 nema bohviekake intenzity a bude komplet v plnom profile. a hlavne obhajcovia D3 nech nerozpravaju o nizkych prihranicnych intenzitach na I/2 po retsag je velmi slusna premavka, lokalka aj tranzit, priemysel, atraktivne uzemie do 50 km od BP.
Zase nam tu nejaky moderator sarapatil? Ked som dal dokaz, ze je oficialne planovana D/RC na Sturovo, tak to treba zmazat uz aj v regionalnych rozdieloch?
Klud, sasci! Prispevky su len presunute do sekcie Juzna R3 R3 Južná časť (Levice vs. Krupina / Štúrovo vs. Šahy) - #368 podľa Vlados
Inak co sa mna tyka, priorita vlady ma byt prepojenie regionov vnutri krajiny, kde su aj intenzity vzdy nasobne vyssie nez na hraniciach.
Preto ma byt cim skor R2 (spojenie BA-Trnava-NR-BB-KE-PO krajov). A preto som skor za to, aby sa napojila R2 na Salgotarjan (kratky usek k hraniciam z Filakova + napojenie Filakova smerom na KE aj ZV). Regionu juznej R3 ovela viac pomoze mat R7 do BA/KE, nez R3 na BP (ale aj R7 az po dostavbe R2).
Áno, pri meste Baja je i so železničným (582 m). Teda 1.
Pri meste Dunaföldvár je cestný most (dobudovaný v novembri 1930; 518 m), ktorý medzi rokmi 1940 a 2000 bol súčasne i železničný. Obetovali železnicu…
Mosty sa stavajú aj pre spájanie regiónov, nestavajú sa iba pre jedno väčšie mesto alebo susediace mestá, hoci v praxi to tak vyznieva.
[album]42611[/album]
Dunaj tečie i nad Budapešťou, kde má na istom úseku oba brehy na maďarskom území.
Ľavý breh má dĺžku 275 km, teda v takej dĺžke sa s nikým nedelia. Budapešťou tečie v (plavebnej) dĺžke asi 30 km ( ~23 km čisto v Budapešti). Takže to vychádza na 245 rkm (275 - 30) mimo Budapešti.
Oba brehy patriace len Slovensku, t. j. na území Bratislavy, majú dĺžku len 22 rkm. Úsek VD Gabčíkovo i s derivačným kanálom DK (Dunajská komisia) nezhrnula do pravobrežnej kilometráže, hoci oba brehy ležia na území SR, “merajú” dĺžku v pôvodnom koryte.
Ľahšie a istejšie sa budujú (nielen) mosty, ak ležia na území jedného štátu, lebo neohrozujú výstavbu rôzne vrtochy suseda. Ten by mal byť slovo alebo presnejšie dohody dodržiavajúcim partnerom.
145 km sedí (172 - 22 [SK/SK] - 5 [A/SK].
SK_SK: 22 km/4 = 5 km; 22 km/5 = 4,4 km
SK_H: 145 km/3 = 48,3 km; 145 km/4 = 36,255 km
H_H: 275 km/11 = 25 km (aj Budapešť)
H_H: 245 km/5 = 49 km (bez Budapešti)
[size=77]1102[/size]
no lenze nemozes cakat ze par km od plnoprofilovych dialnicnych mostov ako su mosty na M0 sa postavi dalsi most. M0 sluzi aj pre siroku aglomeraciu a hlavne gro dopravnych tokov smeruje do BP. na mozno 100-120 km od okolia dunaujvarosu po hranicu mas 4 mosty co je v priemere asi 40 km. vzdialenost medvedov-komarno aj komarno-sturovo je asi 50 km. tak o com ??
stavat len tak dunajske mosty v postkomunistickych krajinach by bol trosku luxus. most pri dunaujvaros je sucast buducej M8 je plnom profile tazko ho porovnat aj s vasim dvojpruhovym novym most nieze so starym alebo sturovskym. stal vyse dvojnasobok oproti apollu aj oproti novemu mostu v KN.
ked stavias so susedom beries riziko jeho vrtochov to mas pravdu na druhej strane platis ovela menej. potom ked si porovnas ze kolko zaplatili za mosty vo vnutrozemi a kolko za hranicne mosty vychadzaju extremne rozdiely…
Mat most cez Dunaj pre nakladnu dopravu kazdych 50 km nepovazujem za luxus. Keby to bolo na vychodnej R2 alebo juznej R3 tak by si to devil obhajoval podporou regionu, ale kedze Ti to nepasuje, tak argumentujes mostom na M0, ktory je vyse 60 km po Dunaji daleko. Sturovo po dostavani R11 nebude potrebovat 4-pruhovy most, ale nieco velmi podobne ako sa stavia v Komarne.
Mal by si zacat lobovat v Madarsku proti R11, lebo ked sa postavi R11 do blizkosti hranice a nepostavi sa M2 ku hranici, tak most pre nakladnu dopravu v Sturove zacne mat vyrazne vacsiu podporu a verim tomu, ze do 5 rokov od dokoncenia madarskej R11 sa zacne jednat s madarskou stranou o stavbe mosta v Sturove.