Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

Pretože tie kolóny boli aj predtým a vôbec nevznikli práve príchodom týchto firiem. /irónia
Však sami sa tu oháňate tým, že kolóny v okolí ZA sú kvôli dochádzaniu za prácou do ZA.

zaujimave lebo praca aj platy su skor tam kde su tie kolony takze neviem ako “straca ekonomika viac kvoli kolonam”.

“zaujimave lebo praca aj platy su skor tam kde su tie kolony takze neviem ako “straca ekonomika viac kvoli kolonam”.”
ale to uz si z nas robis len srandu, ze?

wow, tu sa zas namlatilo prazdnej slamy. Fakt nevysvetitelny ukaz, ze Porsche si vybral pre technologicke centrum miesto 13km vzdialene od svojho 20-rokov existujuceho zavodu, rovno na hlavnej dialnicnej a zeleznicnej trati a hodinu a pol od vsetkych uplatnych politikov v hlavnom meste Blavastanu. ako mohli spravit take zle rozhodnutie!?!? :slight_smile:

PS: Ked uz sme pri tych problemoch Blavastanu, tak tu je ten zakladny - darcek priamo od Meciara: presov.korzar.sme.sk/c/22117781 … giony.html
Najvacsie kraje Slovenska su najmenej zastupene v parlamente. Ale blavakov rovno tretina.

Už to tu odznelo.

EDIT:
DrX: Inak to ma privádza k téme rozdelenia Slovenska podľa krajov a okresov ale to už mi príde OT.

Pre zaostalych a nechapavych, ked napisem “vyrobky vozi do Nemecka po D1”, znamena, ze vyrobca pouzije cast nasej dialnice D1, aby sa do Nemecka dostal po dialnici.

Myslim, ze regionalne usporiadanie je dalsi Meciarovsky darcek, z ktoreho profituju BA a dalsie mikro-kraje blizko nej, ako Trencin a Trnava. Staci si spomenut, ze z byvaleho zap Slovenska sa vytvorilo 3.5 kraja, zo stredneho 2.5, a z vychodneho 2 kraje. Potom sa lahko stavaju dialnice len na zapade, ked sa da argumentovat, ze “rovno obsluzia 5 krajov” z 8 (vid Jano1 vyssie).

Osobne si myslím, že by stačili 3 kraje - západoslovenský, stredoslovenský a východoslovenský a nie blbosti typu Trnavský alebo Trenčiansky.
A netreba zabudnúť na okresy. Ja skutočne nechápem, ktorého mentálneho atleta napadlo vytvoriť okresy ako napr. KNM. Prečo? Načo?

DrX praveze ani TT a TN nie su mikrokraje, zato PO a KE su megakraje. suhlasim aj s IceFox najma co sa tyka okresov. najlepsie by bolo vratit sa k predmeciarovskym okresom z 1990-1996

upload.wikimedia.org/wikipedia/ … resy96.jpg

Porsche nepotrebuje mať blízko Bratislavu aby mohlo uplácať politikov, nevšimol som si že by pýtali stimuly pre technologické centrum, to je zasa nejaké ukrajinsko-balkánske myslenie že bez bakšišu v “totej Bľave” tu nejde nič robiť. Kde ale najviac majú tendenciu k rodinkárstvu a vybavovať všetko po známosti? transparency.blog.sme.sk/c/3426 … udoch.html
Potom podľa seba súdia iných.

Praveze, ak si pytaju stimuly, tak to musi byt transparentne. Ak sa nic nevie o tom, co si od koho pytali a co im za to dali, tak je potencial, ze davali do spravnych vrecak.

A ano, Basternak, Kocner, Poor, vsetko vychodoslovenske hviezdy. Este raz, pozri si podiel blavakov v NRSR a rozdelenie SR na kraje, a je jasne, odkial pochadzaju “regionalne rozdiely” a ich “dopad na infrastrukturu”

Nechcel som velmi prilievat do tohto OT, ale neda mi … zase netvarme sa ze poslanci z vychodu toho spravili pre svoj region nejak extra vela. A pravdu povediac, keby sa zriadili volebne obvody podla krajov, mal by som problem vybrat koho volit.

toho koncera si trafil. bratislavcan pochadzajuci z liptova… :laughing:

Nielen poslanci. Aj premiéri aj ich podpremiéri, či ministri. Aj traja predsedovia, pardón prezidenti… A sme inde, kde sme mali byť!
Chcel by som Vás poprosiť, aby ste nepoužívali bohemizmus VIĎ z viz, ale slovenské POZRI alebo hľa, ľa, köszönöm.

[size=85]1004[/size]

No, ked je poslancov z vychodu 3x menej nez tych zo zapadu, tak asi toho “tak vela” spravit ani nemozu, vsakze.
A premier, podpredseda, ktokolvek, ak sa zodpoveda parlamentu, v ktorom je tretina blavakov a ti ho mozu kedykolvek odvolat, moze skakat len tak, ako mu piskaju, vsakano. Cize je len za fackovacieho panaka.

O. T. Sú nejaké šumy okolo debrecínskeho BMW. BMW und Daimler müssen sparen – und drosseln Produktionsausbau in Ungarn/BMW a Daimler musia šetriť - a znížiť výrobnú expanziu v Maďarsku [Die schwächere Nachfrage und die E-Mobilität belasten Daimler und BMW. Sie justieren ihre Investitionen nach. Ihre Werke in Ungarn sind die ersten Opfer der Anpassung./Slabší dopyt a e-mobilita majú vplyv na Daimler a BMW. Upravujú svoje investície. Závody v Maďarsku sú prvými obeťami úprav (plánov).
Während Produktionsvorstand Oliver Zipse weiter auf den Ausbau des kostengünstigen Standortes hofft, verweist Finanzvorstand Nicolas Peter auf die ohnehin schon angespannte Finanzlage und den drohenden Aufbau von Überkapazitäten./Kým riaditeľ výroby Oliver Zipse stále dúfa v expanziu nízkonákladového umiestnenia, finančný riaditeľ Nicolas Peter poukazuje na už aj tak napätú finančnú situáciu a hroziaci nárast nadbytočnej kapacity…] :frowning: :confused: :frowning:

^^
Niet divu, ze maju problem. Vyrabat luxusne elektromobily vie zatial v podstate len Tesla, tiez maju problemy a to ani nemuseli restrukturalizovat staru vyrobu, kedze zacinali na greenfielde. Navyse ani Tesla kazdemu nereze…

Mame strasne male debt to GDP ratio, ja tam vidim priestor este minimalne na 30%, co je cca asi $30bln. za to by sme vedeli poriesit takmer vsetko… (dokoncena dialnicna siet, vlaky na rakuskej urovni atd.)

prepáč, ale si obyčaný neschopný dment. Všetci Tvojí spolužiaci už sú za hranicami, majú cudzie štátne občianstvo, a ty tu stále vedieš krčmové reči IV csk, a len nadávaš a nič nerobíš. Skús sa pochváliť so svojím profesným profilom, zrejme by to bola bieda, a nie si schopný ani zdvihnúť kotvy a ísť do zahraničia, lebo tam by si určite tiež nič nedokázal.