Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

..A stačí sa pozrieť na I/11 koľko poľských a českých áut tam ide … da bum tss… :unamused:

1. Povinne miestenkovú bagetu za seriózne medzinárodné vlakové spojenie nepovažujem

2. To, že spojenie západná Európa - Ukrajina prebieha po rovinách Poľska a Maďarska a nie krížom cez Karpaty je podľa mňa celkom logické. Čiže ani dobudovanie R7+R2 by nemuselo na seba prevziať túto dopravu

RailJet malo byt RegioJet. RailJet na Ukrajinu nejazdi, ci?

A k I/11, staci sa pozriet kolko polskych kamionov jazdilo na Podspady, kym sme im to nezakazali. Proste idu tam, kde ich posleme, tot vset.

A to, ze spojenie Zap Europa - Ukrajina by slo po slovenskej rovine, teda juhom, pokial by to spojenie existovalo, lebo by to bolo kratsie nez spojenie cez HU, je praveze dokaz, ze sme sa odpisali iba sami (ale, samozrejme, da sa len suhlasit s tym, ze nikto zo zdravim rozumom nepojde z Ukrajiny do Zap Europy po nasom naokolo blizsie cez vysokohorske prostredie a desiatky tunelov).

Tak pospravnosti tam ani RegioJet nejazdí. Len začal nad tým uvažovať/podnikať kroky. To však v prípade RegioJetu môže znamenať čokoľvek.
Inak osobne nepovažujem vlakovú dopravu na Ukrajinu “worth it”.
Osobne si myslím, že ani tá povinne miestenková bageta (tu sa ešte teraz hlasno smejem :laughing:) nebude plná (ako každý medzištátny Os).
Môžem sa však mýliť.

No offense otázka:
Kam (podľa teba) tieto kamióny smerujú?
Ja len aby som si niečo zle nevyložil.

RegioJet na Ukrajinu samozrejme jazdi busmi regiojet.sk/nase-trasy/mapa/ , rovnako ako Leo . Ze nejazdi vlakmi je nepodstatny detail - oni jazdia tak, ako im dava najlepsi vyznam (rovnako ako Deutsche Bahn, ktory radsej posiela do miest ako Praha a Krakow IC-busy, nez by sa tam terigal po tych roztrieskanych kolajach).

A kam tie kamiony smeruju vies aj sam, nie?

Uplne mi vypadlo, že majú aj autobusy.
Tak určite, že busy - je to súkromník a chce zisk, na vzduch tu máme ZSSK.

Povedal by som, že do ZA, ale potom mi nedáva veľký zmysel, prečo zrovna cez Podspady - nepríde mi to najkratšie ani najbezpečnejšie. (a to ešte neberiem do úvahy závod INA v KNM)

Tak to by si velmi zle povedal. Tiahli tade medzi roznymi destinaciami v Polsku (sev Europe) a v juznej Europe. Proste, pre nich bola zakladom cena - teda kolko kilometrov. A ked to bolo cez Podspady napr. do Rumunska al Grecka najkratsie, isli tade. Az kym sme ich my nezacali vyhanat.

Pán Kováčik netuší čo je základá sieť, že je už desaťročia vybudovaná… a že prezident Zväzu stavebných podnikateľov :laughing:

Preco mame nezmyselnu D3: dennikn.sk/1439621/vzdorovite-k … /?ref=list

Zaujimave ze to neplati aj v pripade R4. :astonished: Pokial by sme aplikovali kysucky vzorec, tak uz sa stavia aj R9 :unamused:

No, keby si ti na severovychode dokazali vytvorit politicku stranu, tak ako Kysuce/ZAkraj SNS, mozno by bolo aj to :slight_smile:

Na Ukrajinu do Mukačeva chce posielať vlak aj RegioJet.
Čo sa týka tej bagety. Ukrajinské trate sú rozbité. ZSSK nemá dostatok dieselových rušňov aj bez tejto hlúposti, nie aby posielala na Ukrajinu dva rušne, Vraj je tam problém s otočením vlaku zostaveného z rušňa a vozňov. Čo som sa dočítal, Maďari tam posielajú IC-čko a až jeden vozeň.
Neviem, asi ZSSK má málo problémov, preto vymýšľajú…

ved som uz napisal, ak nestacilo tak si pozri cisla nezamestnanosti na upsvar v okresoch PO kraja, snad to bude stacit.

toto tiez stoji za zmienku.

Veľkým problémom hornej Nitry sú cesty. Priemerný čas dojazdu na diaľničnú sieť v regióne je jedna hodina – presnejšie 40 minút až 1 hodina 20 minút v závislosti od smeru.

toto je pre vsetkych kt. tvrdia ako netreba dialnice pre regiony. tych 40 min. mimochodom trva cesta z RS po R2 krivan rovnako ako od MI po buducu D1 pri bidovciach. z HE ci VT je to este trochu viac. a to su naozaj len “klasicke velke” okresy a nie meciarovske typu revuca, snina alebo sobrance.

Pre regiony treba normalne cesty a nie dalnice. A prave I/9 trpi velkym poctom obcii. (ako som uz spominal v inom threade, treba zacat investovat do jednotiek)

si to pleties, I/9 od PD po D1 sa ide cez stred dolnych vestenic a to je cca. vsetko. same obce su na I/64.

to je sice pravda ze treba investovat do jednotiek, v tomto pripade tam obycajna jednotka 1+1 uz casom nebude stacit. bud bude treba RC alebo rozsirovanie cesty, a mozno by bolo dobre rozhodnut sa ze ktory smer je pre nich perspektivnejsi ci TN alebo NR.

Aj taka jednotka v usporiadani 2+2 by tam bohate stacila. Samozrejme idealne bez urovnovych krizeni a vedena mimo obci. Ked sa to stavia ako jedna cesta a nie dve samostatne (pripad dialnice), je to lacnejsie. U nas sa take cesty prakticky nestavaju, comu davam za vinu rozdelenie NDS a SSC, pricom SSC je dlhodobo podvyzivena a NDS pochopitelne nema motivaciu stavat jednotky. Cesi maju take cesty na mnohych miestach a je to super. Ja viem u nas akurat o ceste Presov - Kapusany, ked naschval opomeniem tie, ktore boli stavane ako dve samostatne cesty a tiez vylucim useky cez obce (Poprad - Velka Lomnica, Novaky - Prievidza, ci cesta DRUHEJ triedy medzi BA a Pezinkom, cez obce napr. Jalovec - Raztocno).
Namiesto toho sa stavaju polovicne profily dialnic, co uplne zabija celu myslienku.

Yoggy zjavne myslel Raztocno, Chrenovec, Jalovec a Handlovu v smere PD - ZH co je najkratsia cesta (33km) k suvislej Rke pri Lovcici.

No a presne kvoli tejto zadubenosti ste zatial dostali najvyssiu nezamestnanost, najnizsie platy, ziadne napojenie na BA alebo europsku dialnicnu siet, ziadne velke investicie, a najviac ludi odchadzajuci z regionu. Ale hlavne pozaduj siroke dialnice a 20 tunelov.

Toto forum sa fakt zmenilo na uplnu zumpu :laughing: