Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

Fakt sa snazim pochopit aky myslienkovy proces vedie od jednoznacne napisaneho “ukrajina - vieden (tj vychodna europa - zapadna europa)” po tvoju interpretaciu “BA - KE”. Si na nejakej droge? Alebo mas take klapky na ociach, ze este aj to, co je jasne napisane nevies ani skopirovat bez toho, aby si to prekrutil?

A ked uz sme pri tom, zopakujem vam to tisici krat: R1+R2 spoji BA-Trnava-NR-BB-KE-PO kraje v jednej osi a viacmenej po rovine (s jedinym nutnym tunelom Soroska). A uz to 20 rokov mohlo byt. Miesto toho tu 20 rokov riesime jedno priblble Visnove a jednu priblblu D3.

Isteže si “myslel” tranzit Viedeň - Ukrajina. :unamused:. Neboj, každý z fóra si to preberie sám.

Višňové, ktoré riešime lebo niekto musí nechať staviať svojích ľudí a D3 s ktorej prípravou sa medzi 2012 - 2016 robilo ho*no. Dnes sa mohla otvárať posledná časť.
Mňa vždy dostane ta “istota”, že R2 by išla bez problémov a už by stála… A to všetko len z titulu, že stojí na rovine (resp. je lacnejšia).

Nie len z toho titulu. Ale aj zo skusenosti vsetkych usekov, ktore su do teraz na juhu postavene. Ziadne megazdrzania a megapredrazenia a krachy a odvolavania a nove sutaze na styl Branisko, Visnove, Hubova - Ivachnova, Svrcinovec - Skalite, atd. Hola realita. Napr si staci spomenut na R4 KE-HU za 5mil EUR/km. Ta bola vysutazena s jednym z tych megapredrazenych usekov na D3. Myslim, ze ten usek D3 este ani dodnes nestoji, R4 uz sme zabudli, ze sa niekedy stavalo.

Nie len z toho titulu. Ale aj zo skusenosti vsetkych usekov, ktore su do teraz na juhu postavene. Ziadne megazdrzania a megapredrazenia a krachy a odvolavania a nove sutaze na styl Branisko, Visnove, Hubova - Ivachnova, Svrcinovec - Skalite, atd. Hola realita. Napr si staci spomenut na R4 KE-HU za 5mil EUR/km. Ta bola vysutazena s jednym z tych megapredrazenych usekov na D3. Myslim, ze ten usek D3 este ani dodnes nestoji, R4 uz sme zabudli, ze sa niekedy stavalo.

Keby Čurinda nezastavil D3, mohla dnes stat, ci aj za to mozu kysucania? Ale keby pes nesral, tak by ho roztrhlo, neriesme co by sa stalo keby…

Ja si veľmi dobre spomínam na problémy a vysokú cenu pri R2. Ako sa na rovine naťahoval ten sopeľ a pri každom prejazde okolo som plakal prečo to trvá tak dlho. Možno kedy tento úsek bol naprojektovaný skromne + zhotoviteľ by bol ochototný uskromniť sa ako pri R4 tak by sme za daný čas a cenu mali R2 až po Lučenec. Jedna jediná lastovička/promo akcia nerobí leto.

Neviem prečo sa musíš vyjadrovať ako vo štvrtej cenovej? Si na doktorovej úrovni…
Asi tuším koho myslíš. Ak by HZDS a SNS nešafárilo ako šafárilo tak by nebolo nutné sanovať stát pred bankrotom. Nebola zastavená len D3.

Figel ked nastupil na MD, tak poslal tu hovorcu ci kto to bol, ,a odkazal, ze na kysuciach ziadny problem s dopravou nieje, konkretne hovoril o Radoli, ze pohoda..

sa netvárme, že Figeľ rozumel doprave. jediný jeho prínos bol že neraboval bágrom.

Nemám čo dodať… :unamused:

perly ducha…no zasnem…

otvor si mapy a nastuduj si co vsetko sa stavia. npr. tvoja oblubena S19 v polsku ktoru prehlasujes ze sa dokonci az ku komarniku za par rokov ma aku dolezitost oproti katowice-varsava ??? asi nie velku…alebo zase mame dvojaky meter…

vysoka oproti samej sebe…oproti D3 to bola viac nez vyhodna cena a voci D1 to bol priemer…tak ako je to teda :wink:

cadca-svrcinovec za 239 mil. eur. za pripravovala aj v case 2012-16, ci nie ? ak ano potom zase nemas pravdu.

len aby ten mesec nesplasol…

lenze najvacsi odliv je preukazatelne z PO kraja a im R2 nepomoze…davat 2-3 uplne bludy behom 24 hodin je uz dost, tiez na niecom ficis ??

18 mil./km na absolútnej rovine je neskutočne veľa. netvdím že 5 mil./km je reálna cena, ale 18 je úlet rovnako ako 60.

Úsek ZA - Brodno - KNM ležal 4 roky len tak, čo ma za príčinu, že ho dnes musia deliť aby aspoň ten trápny privádzač postavili.
Ako vidím, aj tu sa uplatňuje pravidlo lacno, rýchlo, lacno ale hlavne lacno. Hlavne nie tam kde to treba. :unamused:
Inak o drogách ide poučovať DrX čo si tu vymyslel rozprávky o Kysučanoch cestujúcich do BA (čisté w-t-f) alebo o zákaze NA (w-t-f^2)

ale ty si pisal ze na pripave D3 sa “robilo ho*no”. a ja pisem ze to nie je pravda. to ze uz mohla byt dokoncena nemozes mysliet vazne. to uz by muselo ist na ukor nieze RC ale rovno na ukor D1.

Ruky písali skôr… :blush: Máš pravdu.
Nič nemení na tom, že je to zrovna dôležitý úsek na ktorý sa vybodli.

Vlados, DrX:

Ja len taku drobnost, ze aku cast R4 to tu davame za priklad? Nebodaj tu hrozu medzi KE a HU, kde prejde 5 aut za hodinu kvoli celkovo dvom krizovatkam, jednej na zaciatku a druhej na konci? Tej ceste by naramne prospela este krizovatka Sokolany, aby ju mohli vyuzivat aj kamiony do US Steelu a priemyselneho arealu za Bociarom (okrem inych je tam napr. divizia SMZ Jelsava). OK, mozno sa nechyta na predrazenu D3, ktoru mimochodom neobhajujem (najma to trasovanie), ale ja dufam, ze pri navrhovani krizovatiek na R2 sa urcite nebudu inspirovat prave R4. Predpokladam, ze ak sa raz dokonci cely dialnicny tah od Polska k Madarsku, potom bude tato cesta vyuzivana viac, ale aj tak je smutne, ze v sucasnosti sluzi pre tak malu intenzitu dopravy.
Este tie dva nadjazdy pri Sokolanoch posobia dobre ako past na oko, ked napr. pri ceste do Bociara clovek ide podla GPS (nechce si to skratit stredom pomedzi fotovolticke panely). Tie cesty v lokalite sa aj s krizovatkou mohli preriesit a nemusela sa budovat takato pakaren.

istý pán tvrdí že na juhu sa dajú stavať plné profily za 5 mil./km… podľa mňa bolo chybu že R4 končí križovakou juh, ja by som ju ukončil v Ľudvíkovom Dvore. nielen, že by obslúžila USS, ale by sa aj lepšie napojili KE/PO/MI. nebolo by problémové odbočovanie na moste VSS a možno by pár rokov ešte počkal JV obchvat KE. pre KSK je D1 na MI alebo R2 na RV viac ako obchvat KE.

Odpoveď k poslednej otázke z dialnice.info/viewtopic.php … 75#p217095 je tu Madarsko - Hungary - #1378 podľa KN.SK - t. j., v patričnejšom oddiele.

Ukrajina sa otvara Europe. Zachytili to dokonca aj slovenske zeleznice ukrinform.net/rubric-econom … chevo.html, o privatnych dopravcoch ako Eurobus, Leo Express, Railjet nehovoriac.
Ale pri dialniciach sa tu zas ukazuje tupost slovenskych vsetko-do-ziliny planovacov. Poliaci aj Madari su prakticky na ukrajinskej hranici, a vyrazne z toho profituju. Slovaci koncia pri Ziline, a hlavny problem je D3 do KNV. Aky div, ze preco asi tie intenzity na R2 nie su…!!! Staci sa pozriet na madarsku M3, kolko ukrajinskych a ruskych aut tam ide…

Len oprava: Railjet nie je dopravca a nie vonkoncom privátny.
Railjet je kategória vlaku vedená súpravou siemens viaggio patracia ÖBB (a ČD) - ľudovo sa aj táto súprava prezýva railjet.