Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

Drx, ty kvôli tomu aby si zabezpečil aby sa tu nestavalo a nič neriešilo schopný čohokoľvek. Zakázať kamióny? Daj príklad ci to niekde urobili. Žiaden by tu nešiel. Ok, a co s kamiónmi a NA, ktorá ide do INY, KIE, MOBISU?

zato na hornej nitre stat dotuje socialny podnik so 4.000 pracovnymi miestami. pre porovnanie JRL ma mat vraj 2.800 ci 3.000 miest.

doprava v koncoch je mozno tak v BA aj to nie v celej BA. cela D3 ma 2 bodove zavady = 2 semafory cize radola a cadca kvoli nim su kolony a nie kvoli kamionom. z toho jeden sa uz riesi. ziadna D3 nemala byt, mala byt C22,5 alebo C24,5 ako nova cesta okolo CA a rozsirenie cesty po brodno s obchvatom povinej.

poliaci na kt. sa tak rad odvolavate stavaju dialnice a stavaju ich aj pre regionalny rozvoj (tak ako vsade vo vyspelej europe). a to su suvisle tahy a stovky km. tu sa ide dotiahnut plny profil 20 km R2 a hned je problem. sorosku nespominam, to je len odstranenie bodovej zavady a situaciu komplikuje narodny park. ale otvorte si mapu nezamestnanosti a okrem juhu BB kraja uvidite ze treba dialnicu za KE. poliaci ci madari by ju na nasom mieste uz stavali bez ohladu na intenzity.

Včera som počul informáciu, že pôvodne Poliaci mali stavať stvorpruh ku Skalitemu. Ale keď Čurinda zastavil výstavbu D3, tak vraj sa rozhodli potiahnuť do CZ. Neviem ci je to pravda. Co pravdou je, že už to mohlo dávno stať a mohlo sa stavať inde

Maďari tak aj nezriedka budujú svoju rýchlostnú cestnú sieť, len ostatnú cestnú niekedy zanedbávajú (napr. rozpadávajúca sa celá maďarská trinástka, ktorá by mala byť spojnicou od novobudovaného dunajského mosta k M1 a po 81 až k M7). Niekto je za takéto chválený, iný hanený. Bol by som zvedavý, keby to u nás ktorákoľvek vláda takto robila. To by bolo povyku nielen od odbornej verejnosti… a urazenosti niektorých.

Hádaj kto na tých semaforoch stojí? No ružové jednorožce to nie sú. Nehovoriac o tom, ako sa kamión rozbieha keď svieti zelená.
Raz som 5 minút stál v buse zo stanenice, čo žiaden kamión nás nechcel pustiť…

Fajn teda…
Žiadna R2 nikdy nemala byť, mala byť len C22,5 alebo C24,5 ako obchádzka miest/dedín kde je vysoká intenzita (ak tam taký úsek je :smiley: )
Páči?

Pretože majú hotovú základnú diaľničnú sieť. My nie…

Diaľnica je až treťoradá na/pre regionálnu dopravu.
A ten most v Krásne je tiež pekný fail.

Aha. Musí to stačiť lebo to stojí toľko a toľko? Ja žasnem nad tvojou mentálnou akrobaciou.
Sú tam kolóny, je tam veľa nehôd ale musí to stačiť…

Ty aj čítaš, už som písal, že zákaz je bullshit. Ty si fakt myslíš, že pôjdu cez D2? Je to jedno. Všetci pôjdu cez Oravu kde je priprava R3 na tom ešte horšie ako D3.
Železnica je málo flexibilna (inak stále ma bavia ľudia čo sa zasekli v komunizme a myslia si, že všetko sa dá ťahať vlakmi)
Bravó, nič si nevyriešil len si presunul problém na Oravu a všetci pôjdu zachádzku ako krava a potom sa stretnú kde? V RK na križovatke pod stávajúcim sa Čebraťom…

Tak už sa hergot pozri koľko áut REÁLNE používa ZA - Stražov - ZA - Brodno.
Hint: Takmer nikto! Ešte asi aj Skalité - Svrčinovec má väčšie intenzity…
Tak prečo chceš aby som ti dával dôkaz neexistencie?

Este raz: ta intenzita je na D3/D1 teraz, po tom co sa tam 20 rokov investuje do megalomanskych dialnic na ukor R2 a inych, a na ukor rozvoja tych inych krajov. Cize ta potreba sa vytvorila doterazjsimi investiciami do D3/D1, a preto dnes vraviet, ze odteraz ideme zohladnovat len vytazenost, to je bullshit. Najprv nech idu rovnake investicie do R2, ako sli doteraz do D3, a potom uvidime, ake tam budu intenzity (hint - ukrajina - vieden (tj vychodna europa - zapadna europa) by pre mnoho aut bolo najkratsie po R1+R2; po D1 to nikdy nebude).

Ano, musi, dokym sa nevyrovna investicny dlh inde. Lebo tie kolony boli sposobene doterajimi investiciami na ukor inych regionov.

Dal som ti 3 moznosti, ako to mozu riesit. Nic z toho sa nedeje, len vy dalej pozadujete D3.

No, sak na Kysuciach je par dedin, tak neviem co by si ocakaval, ze do Blavy budu jazdit 100000 aut/hodinu? A najlepsie na tom je, ze nakoniec este predrazene zbytocne strazov-brodno a predrazene zbytocne svrcinovec-skalite ma byt pre teba dokaz, aby sa stavali na kysuciach este viac predrazenych zbytocnym megalomanii. tie dialnice stoja, lebo ste si ich tam buransky vybojovali a postavili sa za peniaze nas vsetkych a su tam len a len pre vas. takze to, ze vam sa zrazu nepacia a chcete ine … to ste si mali rozmysliet predtym, nez ste zacali pretlacat tie.

semafor je vzdy zdrzanie, hlavne ked nie je nastaveny prioritne pre hlavny smer cize ked na danej krizovatke vela aut odbaca na ten vedlajsi …a ked vela aut vela odbaca tak je tam velky podiel lokalky…a sme zase pri tom ako nadhodnocujete tranzit a podhodnocujete lokalku.

od LC by zatial stacila aj kvalitna C9,5. zial na 20-30 km ani to nie je, plny profil je tam naozaj otazka buducnosti. zato brodno-km-oscadnica by mohlo byt skor rozsirenie ako plny profil novej D3. spoliehas sa na nove eurofondy ked sa tak usmievas ??

Jano1 sa tu pred casom so mnou hadal o nejakych semaforoch na trase A1…pozeram a oops, je to pri cechostovej…cize hlavna trasa katowice-varsava ma niekde 2x2 pruhy SO SEMAFORMI a svieti to tam poriadne cerveno… takze asi uplne hotova zakladna siet dialnic nie je a predsa buduju okrem ineho aj S19 v juhovychodnom polsku alebo ine v severovychodnom pri nizsich intenzitach…takze dalsi svoj argument mozes zahodit do kosa…

a co je na tom nepochopitelne ? ked je nieco prilis drahe tak sa hladaju ine riesenia a ked nie su tak sa to posunie a zatial sa bude platat a latat. tak ako turany-hubova by sa najblizsie roky mala nechat tak a pred soroskou by som uprednostnil baktu a batku. vela omielany priklad zo skusky…najskor riesis otazky ktore vies a ked ostane cas tak skusit tie tazke a nie naopak.

google.sk/maps/dir/50.92862 … 594,13.49z

ja poznam 2-ku, 21-ku tieto mozeme zavidiet. isiel som este po 22-ke co je uzka cesta ale v celku slusna. ty poznas aj ine cesty nez 13-ku ? npr. 81-ku a 82-ku, cize z gyoru dole, alebo 14-ku oproti nasej panelke na medvedov. dal som po 5 zaberov v google na vsetky 3 cesty a kazdy zaber ukazoval novy asfalt, niekde uplne novy z 2018…ak mas inu skusenost sem s nou.

google.sk/maps/@47.4243111, … 312!8i6656

Nazvať Oščadnica - CA,Bukov megalomanskou diaľnicou.

Vieš, že tá veta nemá zmysel, však?
Tá intenzita vznikla príchodom KIE do ZA (čiže pred tým než bola D1/D3 - Stražov do ZA) a Hyundai do CZ.
Nie postavením kúska D3.
Okrem Horelice a zbytočného Skalitého (ktoré sa postavilo len preto lebo nebolo nič pripravené) sa na Kysuciach postavilo nič.
Toľko k investíciám na Kysuciach na D3. A nemýľ si D3 a cestu I/11.

Takže priznávaš, že ide len o čo najkratšie BA - KE?

Ešte raz. Okrem Horelice, zbytočného Skalitého (už sa mi nechce písať prečo) a teda ešte železnice (ktorá nezvyšuje tranzit) sa neinvestovalo.
S tvojho popisu to vyznieva akokeby sa tu každý rok niečo nové stavialo.

Tak si už ***? TY tu dávaš teórie o kysučanoch jazdiacich do Blavy:

Hlavný smer (resp. najdlhší interval) má I/11. Napriek tomu vznikajú kolóny aj na I/11 aj na II/487. A kamión na križovatke je ešte ešte väčšie zdržanie ako OA na križovatke.

Preto sú odbočovacie pruhy oproti priamemu smeru takmer prázdne. :unamused:

Ja som za to aby celá (resp. čo najväčšia možná časť) I/11 bola použitá ako polprofil D3. Zlacní a zefektívni to celú D3.

Alebo pacientovi najprv vyriešiš bolesť hlavy a potom vnútorné krvácanie…

o kolko najdlhsi…lebo ani to nie je jedno.

ale tie peniaze sa tam preinvestovali bez ohladu ci zbytocne alebo nie su fuc. stovky milionov eur.

vnutorne krvacanie by som prirovnal k masovemu exodu ludi zo zaostalych regionov a nie ku kolone v ktorej cakaju ludia co chodia robit do KM a ZA. tie kolony su tak chronicke migreny…

Výrazne. Žiaľ časovo to nedokážem odhadnúť. Skúsim cez týždeň odsledovať.

(žiaľ,) súhlas, ale za to ako boli minuté nemôžu Kysučania.

Zosilňujúce sa chronické migrény.

Tu sa háda o blbostiach. A DrX hovorí, že treba aby Kysuce zakázali tranzit NV. Všetky by sa presunli na Oravu. Kde je rozvoj R3 v ešte väčších … ako D3 na Kysuciach. Spravili by sme ako následok úplne to isté. A kde by potom chodili? To je zbytočné sa hádať o podpore diaľnic na severe. Jednoducho ich treba. Aj Košice zachvíľu dostanú obchvat, takže sa neboj, nezabudlo sa na východ. To si myslíš len ty :smiley:

bola tu poznamka “všetky krajské mestá sa dajú napojiť na D1 a nemusí sa staviať R2” to sa nemusela aj D1 ZA-KE ked KE a PO by boli napojene cez madarsko…

spocitajte si nie nejake krajske mesta kde zdaleka nezije vacsina ludi ale cez okresy kolko percent ludi bude mat napojenie na dialnicu v jednotlivych krajoch. podla situacie zapocitajte aj blizke okresy.

Rýchle diaľničné napojenie na Bratislavu nevyrieši zaostávanie niektorých regiónov, najmä vzdialenejších, umožní len rýchlejšiu migráciu na západ pre týždňovkárov a ľudí pre ktorých je Bratislava magnet aj keď nevedia že Blava je potok pri Trnave.

Outererror Prosim Ta to ze das KE druhemu najvacsiemu mestu po 20r nieco co tu uz malo byt davno je smiesne… este aj to naco boli vyclenene prostriedky EU kt sa nedali presunut inam… Verim tomu ze ak by to bolo mozne tak ich presunu do ZA kraja

Vďaka za zhrnutie. To sa snažím vysvetliť. Ale márne… Oni len vidia regionálny rozvoj a koľko sa nalialo. Nie reálne riešenie/potrebu.
devil: to bolo myslené tak, že všetko by sa dalo napojiť na D1 (alebo resp. R2 - čo by v jej prípade mimochodom nebol zlý štartovací model D/RC na Slovensku)

Čiže R2?
Ešte poznámka:

tbh, EU na TENT povolí skoro všetko. Keď prešla hlúposť ako Skalité, prečo nie zvyšok kde sa už dá opierať o reálne dáta…

vdaka za nazor. mnoho zapadnych krajin EU ci okolite krajiny vo V4 si myslia nieco uplne ine.

potreba je v tomto poradi:

1. napojenie regionov
  2. vyriesenie dopravneho problemu.

maximalne tak u teba.

ano zapadne krajiny, kde uz maju vsetko postavene a mozu si dovolit stavat megalomanske useky

a teraz vidis, ze najskor stavali tam kde bolo treba…

Áno, R2 z Košíc a zároveň ignorujúc potrebu stavať diaľnice tam kde sú vysoké intenzity a stavať ju tam kde stačí dobrá cesta prvej triedy. Hlavne že sa rýchlejšie dostanú do Bratislavy.