Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

hlavne že postavené úseky na D3 majú intenzitiy cez 8 tis. v24h.

Pretože JA ich tu obhajujem :unamused: Keby si si aspoň trošku pozisťoval ,vedel by si , že stavba D3 medzi Svrčinovcom a štátnou hranicou bolo trestuhodne minutie peňazí. Takže ešte raz. Bola to kravina. Je však blbosť galaktických rozmerov obhajovať blbosť inou blbosťou. A rozhodne už nie DrXovi ,ktorý je schopný si prihriať si R2 polievku aj na horších veciach ako uzávera tunela a to napr. úraz alebo nebodaj smrť pri stavbe tunela.

uz si zabudol, my sme diskutovali aj o tom ze preco sa stavala D1 celoplosne aj s intenzitami 8-10 tisic aut a preco je teda malo 9.000 za krivanom. je pritom jasne urcene ze pod tieto cisla sa s plnym profilom uz nepojde. ani v pripade sorosky ktoru by zopar prispievatelov postavilo s dvomi rurami lebo to je TUNEL. ale tu budete donekonecna opakovat xyz argumentov ktore vsak boli zyz-krat vyvratene. presne ako na zaciatku ze D1 je planovana z cias CSR ale to ze ziadna CSR neexistuje a neexistovala ani ked meciar rozbiehal megalomansku D1 vam stale unika. a uz uplne ignorujete fakt o nespravodlivom prerozdelovani financii v prospech ZA kraja.

Ale nie, tvoje neustále používanie slova megalomanská nám neuniká, naopak :slight_smile:
A to že sa rozdeľuje nespravodlivo nie je fakt, ale tvoj názor.

cisla neklamu. a stale je lespie uznat ze je to nespravodlive ako podle pretvarovanie sa.

V tom, ze ju nie sme schopni dokoncit aspon na trase BA-PO, ked uz ma obsluhovat hejslovacko - cize neexistuje, a funkcnost je podmienena existenciou :wink:. No a aj v tom, ze vladou proklamovanu funkcnost (prioritne spojenie KE-BA) nebude mat nikdy, lebo R1+R2 a madarsko.

Cez Maďarsko to máš skoro rovnako (ak nie viac) ako cez (ako to ty nazývaš) “naokoloblizšie” D1-tkou.

Mam, ale:

• ziadne tunely, zavrete tyzdne kvoli udrzbe
  • ziadne poveternostne a geograficke podmienky zodpovedajuce vysokohorskemu terenu (D1 splha nad 800mnm)
  • ziadne polprofily (Branisko min do r 2030)
  • ziaden upchaty vjazd do/vyjazd z BA v exponovanych casoch
  • dlzka bude prakticky rovnaka, ked sa dostavia SZ obchvat BP

aj je trasa jej podmienená existenciou, tak potom trasa R1+R2 bude ďaleko neskôr… a ešte uvidíme ako to bude s M30.

Funkcnost je podmienena existenciou. A teda, dokym nie je D1 dokoncena, tak funkcna (cize napriklad plniaca funkciu spojenia vychod-zapad) je len D1+I/18. No a rovnako aj R1+R2+I/16.

IceFox presne pre to, ze cez HU je to rovnaka obchadzka ako po D1, je potrebna R1+R2.

To, že niekam ide viac peňazí ako inde, nemusí znamenať, že je to nespravodlivé. A uznať to je lepšie, ako pestovať si obsesiu.

no nehovor. a teda ako by si to odovodnil ?

a vy chodte diskutovat o celospolocenskej uzitocnosti D1 :unamused: ked sa odovzdaju hp-ll-ds a hub-iva v ZA kraji bude mat dialnicu ale bude blizko nej vyse 70% obyvatelov. okresy ZA, BY, KM, MT, TR, RK, LM, DK.

v PO kraji to bude nieco cez 50% cize len PO, PP, KK, LE a SB. v KE kraji paradoxne o nieco viac kedze velka cast kraja zije v KE a okoli. k tomu SN a mozno GL dokopy nieco cez 60%. to sa bavime o roku 2022+. za vela penazi malo muziky.

BB kraj sa nad 70 % dostane ak sa postavi kri-tom kt. je vraj “zbytocny”.

ale ked si vezmes ze Sk zaplatilo len kusok R4 a teraz obchvat KE tak skoro 45-50 % KE kraja ziska napojenie na europsku siet skoro zadarmo. keby sa postavila dialnica po MI tak by to bolo az 75% kraja (KE, KS, TV, MI, SO) a relativne blizke HE a VT. bez jedineho zilinskeho alebo presovskeho tunela…za malo penazi vela muziky.

Veci ako nenapojenie Trenčianského (7. najväčší počtom obyvateľov), Žilinského (3. najväčší počtom obyvateľov) (ten kúsok R1 v RK fakt nie je napojenie) a Prešovského (najväčšieho počtom obyvateľov) kraja samozrejme taktne zamlčíme. :unamused: Ale však dobre. Postavme R2 medzi riedko obývaním územím LC - KE aby sme vyriešili imaginárne problémy s dopravou. Za málo peňazí , ešte menej muziky.
S R4 som nikdy nemal problém. Je to opodstatnená RC ,rovnako ako jej stavba.

Je to ako pre koho :slight_smile:

taktne mlcis akurat ty ked sa ti to hodi. TN a ZA kraje dostavaju nadpriemernu pozornost. cisla hovoria jasne, D je viac uzitocna pre TN a ZA a menej uzitocna pre vychod, hoci propaganda tvrdi nieco ine. tie hlasky o LC-KE si kludne odpust. vyznieva komicky ked napadas neexistujucu R a pritom nemame zakladne podklady ako smerovy prieskum pre useky D3 ktore obhajujes.

s R4 si nikdy nemal problem…akurat R4 v PO kraji ide popri SK a SP s 50k obyvatelmi. KE-MI ide popri MI, TV, HE a VT s 350k obyvatelmi.

Pretože už ani neviem ,či mám niečo napísať (posledný príspevok som písal so sebazaprením) ,lebo ja začnem o intenzitách

a ty začneš o napojenosti, propagande a neviem ešte o čom…

to sme uz vydiskutovali. teraz diskutujeme ktory usek je dolezitejsi na vychode. a ty si napisal ze R4. a ja som ti napisal ze vyriesi 2 okresy s 50k obyvatelmi. na to samozrejme uz nevies reagovat.

ty platis dane v Hu ? ak nie co ta to trapi ? DrX ak plati dane na Sk tak mu vadi Sk blizsienaokolo.

Nie, ja som nenapisal , že R4 je dôležitejšia. Ja som napísal

//nikde som nič nespomenul o dôležitosti
Chcel som len súhlasiť s tým ,čo si sám napísal - že vďaka krátkej a lacnej R4 KE - št. hr. sa východ napojí na “bližšienaokolo” Maďarska. Ale uznávam ,že to tak mohlo vyznieť. Ospravedlňujem sa.

DrXa hlavne trápi ,že zrovna teraz sa nestavia RC cez jeho dolinu.

ze co chyba DrX si vydiskutuj s nim. kedze je vraj kosican tak cez jeho “dolinu” sa zrovna stavia…

mna zarazila neznalost, utocenie na useky “pre 8000 aut” pricom si nemal tusenia ze par rokov dozadu sa presne taketo useky stavali na severnej D1.
horsi su ti co sa tvaria ako modly objektivity ale ide im o to aby mohli navstivit babku na liptove alebo ist na vikend do tatier po dialnici…

OK ja som si myslel ze sa bavime o severnej casti…

D je hlavna dialnicna siet, R je len doplnkova :wink: D1/D2/D3/D4 bude mat stale prednost pred R2/R3/R4 atd., neviem co je tazke na tom pochopit.