ja len davam otazky, a netusim kolko kde maju dodavatelov ale dost pochybujem ze kvoli parku v dubnici potrebovali dialnicu lebo zrovna tam maju tolko dodavatelov a smerom na CA ani na MT nemaju…lebo vsak tam dialnicu v zmluve neziadali. podcenujes spojenie na hlavne mesto aby si dokazal ze vlastne nie je dolezite a dolezita je obsluha uzemia.
Jano1, no pocitam stavebne naklady ktore boli uvedene tak ako pri kazdom inom useku. a co by som mal pocitat ? uroky a naklady na opravu, prevadzku a udrzbu ktore su v cene ? tak podme pocitat uroky meciarovych uverov, dzurindovych aj naklady statu na prevadzku dialnic ich opravy a udrzbu, vyrovnanie pre PPP1-3, prieskumna stolna a co ja viem co este. myslis ze statne dialnice su len stavebne naklady a ujo stat si vsetko ine robi svojpomocne a zadarmo ??? ja chapem ze chces silou-mocou dokazat ze juh nedoplaca na sever ale to proste nejde…
s tymi najnizsimi ponukami sa strapnujes…aj na juhu boli rozne ponuky, na zarnovica-sasovske p. vyhrali prvu etapu cesi, potom im “nasi ludia” dali pocitit ze bez nich sa to neda…a druhu etapu vyhrali “nasi” s inou cenou…alebo zvolen-pstrusa vs. pstrusa-krivan…faktom je to co som uviedol, megalomanske dialnice most-tunel-most su proste extremne draha hracka okolo ZA.
BB kraj si postavil nejake RC pri hrone, niektore casti su klukate ako husenkova draha, neviem ci 40 km, ZA kraj si postavil asi 35 km D26,5 pri stavbe liptovskej mary. ze nie pri terajsom krajskom meste ma nezaujima. je to v ZA kraji. index stavebnych prac je jedna vec ale nejak to nevidiet pri tendroch. vid ceny R1 a teraz R2. ked bola kriza tak sa stavalo este lacnesjie, nalezite sa tym zopar ludi chvalilo, akoze lacna D1…
este mozno dopocitam TN kraj ale je vidiet ze KE kraj je tazko diskriminovany, PO je mierne nadfinancovany kvoli rozkradaniu braniska a megalomanii PO obchvatu a ZA kraj je totalne uleteny a skladaju na nan vsetci od kutov po vysne nemecke…