Tak ma napadlo v suvislosti s otvaranim A6. Ked niekto z SK kto sa neorientuje v BA chce is napr. do Pandorfu raz doroka na nakup a nechce koli tomu platit rakusku dialnicnu nalepku. Ci bude (alebo je) znacene este na pristavnom moste, ze ked pojde stredom Einsteinovej dostane sa len na dialnicny prechod (Kittse), kde si automaticky musi potom zaplati rakusku dialnicnu nalepku, alebo ak chce ist po starej ceste musi ist na Berg.
A to stary prechod Jarovce-Kittsee uz nebude fungovat?
Vlastne ano, ten bude fungovat, akurat z D2 bude treba prejst cele Jarovce a ist na stary prechod. Niesom si isty ci funguje nonstop. Zda sa mi ze len od-do. Ci by nebolo lepsie na rakuskej strane mozny prejazd po prvu odbocku bez dialnicnej znamky a az odtial by to bolo spoplatnene. Ja mam celerocnu dialnicnu aj pre AT, ale iba ma to napadlo pre tych co idu do AT raz do roka.
Stejne o mesiac uz problem ci stary prechod bude nonstop alebo nie uz nebude
2 jozefm: mam taky dojdem, ze ten exit kittsee dali tak skoro za hranicami, ze dialnicnu znamku bude treba az od toho exitu …
Tým by som si nebol až tak istý, treba to preveriť v reále. Podľa mňa to je spoplatnené od hraníc. Aj u nás je to tak isto spoplatnené od hraníc na D2 na hraniciach s CZ a H a aj na D4 v Jarovciach.
V mediach sa pise o cene A6 146 aj 154 mil Eur.
Myslim ze povodny odhad bol 185, potom to znizili na 154
a 146 je finalna suma.
Vie mi to niekto potvrdit?
A este jedna dolezita vec:
Budu na mesiac posilnene sluzby na hr prechode?
Aby sa nestalo, ze ziskam 15 minut cestou po dialnici ako vsetci
a budem cakat hodinu na dial. prechode ako vsetci?
dik
Nasiel som info v slovencine na asfinag.at
asfinag.at/index.php?module= … ad6&pid=20
B;, je to takmer neuveriteľné, ale myslím, že sú to prvé info na webe ASFINAGu v inom jazyku, resp. v slovenčine, ak máte niekto iné informácie, tak ma, prosím, doplňte.
Myslím, že cena 154 miliónov je sumou finálnou, pretože pochádza priamo zo zdrojov ASFINAGu, resp. TASR, či SITA. Suma 146 miliónov sa objavila len raz v inak pomerne kvalitnom článku, pravdepodobne to bola nepresnosť, či tlačová chyba.
Od decembra colníci všeobecne to budú mať komplikované, myslím si ale, že mimoriadne posilnenia na D4-A6 nebudú. Mesiac to budeme musieť vydržať…
Tak vraj je to po dialnici z BA do Viedne kratsie o cca 10-12 minut
dialnice.info/viewtopic.php?t=8575
zaujimalo by ma, ci aj dialkove autobusy maju odteraz zakazane jazdit cez Berg?
Praveze aj Asfinag uvadza uz sumu 146 mil s casovym udajom september
2007, takze to je asi aktualizovana suma.
Slovensky clanok ale spomina 154…
Mesiac budeme musiet asi chodit na stary prechod v Kittsee ked sa
cela nakladna doprava + asi vacsina inostrancov (<> AT, SK) bude koncentrovat na dialnicnom prechode.
btw: v mediach aj na nsdas.sk pisu, ze stary prechod je pouzitelny iba pre AT+SK, co odporuje
- rovnemu postaveniu vsetkych clenov EU
- mo´jim pozorovaniam, videl som taj auta PL, HU ( samozrejme neviem
akej narodnosti bola posadka)
Isiel uz niekto novou dialnicou?
B
Moje pozorovania:
Ako som predpokladal, krizovatka je hoodne slabsie poriesena v oboch smeroch
A4-> A6 aj A6 → A4.
Kedze som to cakal, predbezne som spomalil, kto by tam isiel prvy raz a za tmy
pojde statne na brzdy.
V lavom pruhu smer BA ma prekvapilo 2x jama, pri 130 cele auto riadne pohuplo
(celkova hmotnost 1,8 t)
jeden x cca pri krizovatke Gattendorf.
Bocny vietor robi problem skoro po celej trase, nie nadarmo su tam veterne parky.
Co je najvacsia katastrofa, je pristup PZ SR.
Niezeby bol otvoreny iba jeden pruh, ale dokonca proaktivne je instalovana
zabrana na ceste, ktora usmernuje osobne auta do jedneho pruhu pred hranicou.
Kolona 2 pruhy od vrcholu kopca pred hp ( asi most nad cestou al. zeleznicou)=
20 min cakania.
Pritom by stacilo najat dochodcu, ktory dokaze mavat rukou == simulovat pasovu kontrolu v praxi.
P.S. male Kittsee to isti
tak nejako .. plus ako som predpokladal, nakladnu dopravu presmerovali na tento novy dialnicny prechod a stopli to na bergu
v tomto, klobu dole pred tym, kto vybojoval perfektne poriesenu MUK D2/D4… fakt klobuk dole ..
Miniseriál o rakúskach diaľniciach dokočím diaľnicami A11, A12, A13 a A14. Ďalšie diaľnice a rýchlostné cesty prídu na rad neskôr, ak ale niekto iný nepodá skôr informácie
A11 Karawanken autobahn /Karavanská diaľnica, diaľnica cez pohorie Karavanky/
A11 vedie od uzla Villach k slovinským hraniciam, ktoré prekračuje prostredníctvom tunela Karavanky. Diaľnica je dlhá 21,2 km, z toho 4,4km vedie cez rakúsku stranu Karavanského tunela. Meno diaľnice je dané pohorím Karavanky, ktoré sú súčasťou rakúskych vápencových Álp. Za prejazd tunelom sa platí mýto osobné auto €6,50, osobné auto s prívesom €10,50 a nákladné auto nad 3,5 tony €15. Zaujímavosťou je, že jeden pruh tunela bol otvorený v roku 1991 a druhý v roku 1992. Časťou diaľnice je rakúsko-slovinský Karawankentunnel s dĺžkou 7864 m. Tunel je jednorúrový a vedie v blízkosti obdobného železničného tunela. Na monitorovanie slúži 46 videokamier, každých 400m je odstavná plocha. A11 bola zaradená do diaľničnej siete v roku 1978.
Tunel bude od 15.9. do 24.10. 2008 uzatvorený z dôvodu výmeny bezpečnostných a technických zariadení a to takým spôsobom, že vodičom bude k dispozícii len jeden jazdný pruh /premávka bude cez 1 jazdný pruh púšťaná striedavo zo slovinskej a striedavo z rakúskej strany, čakacie doby sa odhadujú na ca. 20 minút.
Tunel Karavanky, portál z rakúskej strany:
http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Karawankentunnel_Oesterreich.jpg
Exity na A11:
http://motorways-exitlists.com/europe/a/a11.htm
Inac, preco tento kusok dialnice nema nazov A10, ked je vlastne jej logickym pokracovanim?
To, ze bol tunel otvoreny uz v 91 som vobec netusil. To sa muselo zacat stavat este za socializmu v juhoslavii
Myslím si, že je to z dvoch dôvodov, A10 bola schválená skôr a pri konzervativizme Rakúšanov namiesto predĺženia A10 novému úseku dali nové meno.
Druhým je skutočnosť, že najdlhšie diaľničné úseky prechádzajú územím Rakúska a odbočky do susedných štátov majú osobitné číslovanie. Týka sa to zvlášť severo-južných diaľníc A9, A10, aj A13.
[size=150]A12 Inntal Autobahn /diaľnica v údolí Innu, diaľnica v údolí rieky Inn[/size]/
A12 sa začína na hraniciach so SRN pri Kufsteine, pri Innsbrucku sa napája na A13 Brenner Autobahn /Brennerskú diaľnicu/ a pri Zahnse je jej pokračovaním S16 Arlberg Schnellstrasse /Arlbergská rýchlostná cesta/.
A12 prepája západ a východ Rakúska, predstavuje tiež spolu s Brennerskou diaľnicou A13 dôležitú dopravnú trasu sever-juh. Celková dlžka je 153 km.
Východná časť diaľnice od uzla Kufstein k uzlu Innsbruck-Amras bola otvorená v rokoch 1968-1972, diaľničné napojenie Innsbrucku v sedemdesiatych rokoch a západná os v rokoch osemdesiatych. Tunel Roppener /5095 m/, najdlhší na celej trase, bol ovorený až v roku 1990. V procese plánovania je diaľničný privádzač tunel Tschirgang a čiastočný trojpruh na úseku Innsbruck-Kufstein. Mimoúrovňová križovatka Innsbruck stred /Innsbruck Mitte/ bola otvorená v decembri 2006. V roku 2006 bola tiež začatá dostavba druhej rúry tunela Roppener.
A12 bola prvou diaľnicou v Rakúsku, vybavenou telematikou /u nás sú, pokiaľ mám informácie, zatiaľ takto vybavené tunely a úsek Mierová-Senecká/. Tieto elektronické tabule umožňujú sledovať stav vozovky, dopravné objemy, atď. a tieto informácie sprostredkovať účastníkom cestnej premávky.
Webkamery Inntalskej diaľnice:
http://www.kurier.at/nachrichten/wetter/asfinag_cam.php?z=4&bl=Tirol
Exity na A12:
http://motorways-exitlists.com/europe/a/a12.htm
Stavebníctvo
- 185.000 kmeňových zamestnancov, 240.000 aj so sezónnymi
- 5.800 stavebných spoločností
- podiel na HDP dosiahol 7,9%
- stavebná produkcia 24,5 mld. EUR, čo bol rast oproti r. 2005 o 16,4%
Najväčšie stavebné spoločnosti podľa obratu sú:
STRABAG, Porr, Alpine Mayreder, Swietelsky a Habau.
Cestná infraštruktúra
- takmer 1700 km diaľnic
- takmer 400 km rýchlostných ciest
- diaľničná sieť ešte nie je dobudovaná
- priorita prepojenia na iný štát sa stala diaľnica Viedeň - Bratislava
- od r. 2004 je zavedené mýto pre autá nad 3,5t aj pre autobusy
Rakúsko stavia tunely nielen na diaľniciach, ale aj na hlavných komunikáciach. V polovivci decembra odovzdalo nový 2119 m dlhý cestný tunel na B145 pri Traunkirchene, spolková krajina Salzburg.
Ďalší 1100km cestný tunel na B140 pri Grünburgu, Štajersko, má byť odovzdaný v júni budúceho roku.
Ja samozrejme viem, že to je preklep.
Ale raz sa možno dočkáme dnes projektu na papieri a bude podmorský tunel medzi EÚ a USA.
Tunel, samozrejme, má, resp. bude mať dĺžku 1100m, sorry
A na ten podmorský tunel si ešte počkáme, v cestných stále vedie nórsky Laerdal