R7 vseobecne

takze 2015-2016 .. uvidime, ci sa naozaj zacne stavat .. ale vtedy to bude uz hodne kriticke ..

viewtopic.php?f=35&t=18404

viewtopic.php?f=35&t=18470

platia terminy 2015-2016??

Podľa mojich skromných skúseností sa možu začať stavať BA, Ketelec - Dunajská Lužná a Dunajská Lužná - Holice v roku 2017. Prvý úsek BA, Prievoz - Ba, Ketelec pravdepodobne neskôr. Druhý úsek BA, Ketelec - Dunajská Lužná nemá však opodstatnenie bez prvého, takže aj ten neskôr.
Termíny 2015-2016 ako začiatok výstavby neplatia, to by bol na Slovensku takmer zázrak, možno ako začiatok tendra na výstavbu.

Zatial sa vsetci tvaria ze 2015/2016 sa bude stavat D4 a R7 cez PPP.

Na jednej strane treba povedat, ze R7 za posledne 2 roky poskocila v priprave rapidne a projektovu dokumentaciu k usekom pri BA robia v komplet baliku az po DSP, MPV, co je na Slovensku nevidane a teda da sa povedat ze na priprave R7 sa maka. Priprava D4 tiez nestoji a spolu s R7 mozu byt pripravene 2015 bez problemov ak bude zaujem vsetkych zucastnenych. Uvidime ci pri R7 Bajkalska - Ketelec spravia rekord v priprave :wink:

Na druhej strane treba povedat, ze slovenske realie dokazu zamotat nejednu na prvy pohlad priamociaru vec. Ked k tomu pridame nekonecne babractvo okolo PPP1 a PPP3 tak mozeme mat obavy, ci sa to vobec niekedy zacne stavat, alebo ci to nebudu splacat este nase pravnucata :frowning:

Dnes boli v Šamoríne manévre. Vraj sa ľudia pýtali, či vykradli banku, všade sirény, ale nie, to len prišla “delegácia”.
telecom.gov.sk/index/index.p … rm2=153501

V článku z Pravdy (viewtopic.php?f=35&t=18869) aspoň Počiatek uznal možnosť stavať R7 samostatne (bez D4). Nechce sa mi veriť, že s prípravou D4 dobehnú R7 (vrátane 1. úseku Prievoz - Ketelec). Keď som v čítal všetky tie kompenzačné opatrenia pri výstavbe D4, mimochodom podľa mojho skromného názoru veľmi dobré, kvôli zabratiu plôch v CHKO Dunajské Luhy, tak som to nevidel ako rýchlo hotovú vec.

Mimochodom, mohla by byť možno spoločná téma D4 (juh a východ) + R7 (po Holice).

Mimochodom, robi sa akakolvek priprava na R7 DS-NZ?

Momentálne nie.

Možno sa vypracováva záverečné stanovisko EIA.

Nechce sa mi teraz hladat, ale ak si dobre pamatam, po NZ sa robi studia realizovatelnosti. Za NZ zatial nie. Definitivne trasovanie DS-NZ este nie je.

Definitívne nie je. Zatiaľ je len správa o hodnotení EIA, kde vyhral variant B.

Štúdia realizovateľnosti sa robí pre Bratislava Prievoz - Nové Zámky.

uvo.gov.sk/evestnik/-/vestni … 7C8F59A222

Ak sa budu tieto studie vypracovavat nezavisle, tak odporucia v tomto koridore nerealizovat R, ale prelozky cesty I. triedy. R ma vyznam max. po DS, na trase DS-NZ by postacovala tiez cesta I. triedy.

A nebude na rovine cenovy rozdiel medzi R v polprofile a cestou prvej triedy dost maly?
Mam pocit, ze ak bude R do DS, tak aj zaujem ludi z NZ o tuto trasu sa dost zvysi. Samozrejme, to by tam aspon nejaka normalna cesta medzi DS-NZ musela byt. Celkovo mi pride cudne, ze sa to nespojilo uz davno.

Este doplnim, ze nie je co prekladať, lebo cesta I. triedy medzi DS-NZ nie je. (Co si vzhladom na blizkost a teren neviem vysvetlit inak ako skladbou obyvatelstva.)

R7 NZ - DS by bol urcite velky bonus pre nas (sam som z okr. NZ) ale z druhej strany nemame daleko R1ku, cize radsej nech rozostavaju juznu R3 a dokoncia R2.

Zalezi od toho, ako sa naprojektuje, ale cesta I. triedy v principe nemusi mat nutne vsetky krizovatky mimourovnove, moze vyuzit terajsie cesty I. triedy, nepotrebuje paralelnu cestu. Max. rychlost je 90 km/h vs. 100 km/h oproti polprofilu R.

Spojnica DS-NZ velmi chyba, bolo by preto chybou cakat desatrocia na R.

Mne sa zda, ze na Slovensku je standardom, cakat desatrocia na D/RC (Visnove :slight_smile: ). Takze v tom ziaden problem nevidim. Urcite je lepsie ak sa naplanuje poriadna Rka a to sa postupne aj urobi, nez ze sa zacne robit nejaka jednotka, ktora ked sa nahodou o 10 rokov dokonci, tak uz nebude postacovat.