Podla mojho nazoru ma R7 vyznam len po Nove Zamky. Za nimi skoro nic nie je, len dediny, takze stacia obchvaty na I/75. A R7 ako skratka na trase BA-KE? Cez ZV je to 405km, po R7 by sa trasa skratila na cca 380, co nie je ziadna velka vyhra
R7 sa nema stavat ani tak kvoli skrateniu cesty z BA do KE, ako skor odlahceniu R1, ktora sa bude stale viac a viac zaplnat. Je vsak pravda, ze narastajucou vzdialenostou od BA sa jej vyznam znizuje.
Za NZ mas este Levice a cely region ma takmer 500 000 obyvatelov.
Inac ja by som bol radsej, keby sa stavala v parametroch dialnice a cela R7+R2 LC-KE by bola ako D5 (alebo Dx)
Levice budu mat R1 a dialnica nemusi viest vsade - napriklad ani oblast okolo Vranova dialnicu mat nebude, ale bude dobre napojena na D1.
Juzna D5 by bola samozrejme fajn, ale rad by som sa jej aj dozil Pre zaciatok staci, aby sa tie polovicne profily na juhu stavali sirsie, nech sa z toho da urobit aspon R24,5
Prave Vranov je blby priklad, lebo tam je vyhladovo planovana RC PO-HE-Ukrajina
Oblast Podunajskej niziny v okoli NZ a Levic ma vysoku hustotu obyvatelstva. Zatial ma pomerne dobru cestnu siet, ale ziadnu rychlu a kapacitnu komunikaciu. Levice budu sice obsluzene R1, ale opät to len zatazi usek medzi TT a NR a zaroven D1 BA-TT
je lepsie to pocitat od BA-senecka ako zaciatku BA kde sa uz da odbocit priamo do mesta. cize potom to vychadza menej ako 405 km, BA-ZV 180 km a ZV-KE 210 km, cize 390 km.
co sa tyka odlahcenia R1 tam budu problemom 2 useky, pred NR, co sa da riesit zlepsenim I/62 a ZH-ZV, kde by sa to malo riesit tak aby tadial nesla R3 prip. ani R2.
Existuje nejaka studia(statistika),alebo sa to uz na tychto strankach niekde(niekedy v nejakom vlakne spominalo) v ktorej by bolo exaktne zdokumentovane, aky je podiel aut iducich v smere na NR a dalej juznou vetvou trebars na KE,ZV,(RK, PD, atd.) na celkovych intenzitach medzi BA a TT. Mozno by prave existencia cesty 2x2 medzi BA a Seredou vyrazne odlahcila D1 v useku BA-TT..? Za zmienku stoji, ze ta cesta by musela byt s normalnym povrchom ako je na ostatnych R a D cestach (teda asfalt, suvisly CB kryt), pretoze vela ludi najazdi zo Serede na Senec a dalej do BA prave kvôli tym “panelom” a sparami medzi nimi a preto volia radsej zachadzku az k TT pre ciel BA(Wien), pricom ta zachadzka (okolo 5,5 km) nie je az tak moc, ale pri existencii spominanej cesty sa da usudzovat, ze mozno az 95% aut v smere od NR do BA a opacne by uz k TT nejazdilo, takze by sa vyrazne useku BA-TT ulavilo do tej miery, ze nejake rozsirovanie na 3+3 by ani v najblizsom horizonte 5-8 rokov nebolo potrebne. Takze, znovu otazka do fora, aky je asi podiel spominany na zaciatku tohto prispevku?
vieme iba tolko ze pred X je na D1 43.981 intenzita (teda bola v 2005), dalej ze na NR je to 27.518 na TN je to 23.661 a do TT 19.174. to ze z tohoto kolko aut kam smeruje sa nevie. nic exaktne. ale aj s toho je dost vidni ze -zrejme- smer BA-NR je ten najfrekvetovanejsi.
Ja si pamatam, ze niekde sa tu spominalo cca 2000 aut, ktore chodia smerom KE-BA, ze kvoli tym zopar sa neoplati stavat dialnicu, ze D1 ma obluhovat cele Slovesnko.
Samotna R7 sa vobec nestavia len kvoli spojeniu BA a KE. Prvorady vyznam je obsluzenie juznych uzemi A malokto si to uvedomuje, ale na JV ani V nevedie z BA ziadna RC, hoci teren je tu lahky.
Peáž na ZH-ZV sa odstráni, ak bude R2 od TN po ZH a R1 od ZV po KE a R3 cez BB. Už to nebudú peáže, ale úseky, kde možno bude treba časom rozšíriť na 3+3 pruhy.
R7 nemôže spojiť BA a KE, pretože v KE nekončí.
D1 BA-TT 4+4 pruhy a TT-NR 3+3 pruhy raz príde a nepomôžu tomu ani všetky ostatné RC postavené južnejšie.
Tvrdiť, že Podunajská oblasť má dobrú cestnú sieť je maximálne zavádzajúce. Žiadna kapacitná cesta. Málo ciest I. triedy v smere západ-východ, veľa ciest II. a III. triedy, ktoré majú nespevnené krajnice a sú to hlavné spojnice miest.
VT diaľnicu mať nebude. Ale bude mať v rámci D1 diaľničný privádzač, ktorý od MI pôjde na HE a odbočí aj na VT. Na projekte sa pracuje. VT možno raz bude mať RC, ale ráta sa s ňou výhľadovo. Ak bude D1 celá až po UA + privádzače k HE a VT, tak stačí zlepšiť sieť ciest I. triedy.
DS, NZ, Levice + vsetky obce naokolo. Obyvatelov je tu dost
Ja nehovorim, ze R7 treba urychlene budovat, ale aspon usek Ba-Samorin a DS-NZ by sa mohol zacat budovat. A do r. 2015 (resp. po dokonceni D1 po KE) mat aspon rozostavany usek az po Levice.
usek BA - pristavny rovinka - DS - NZ je podla aj docela nutny .. po rovinku minimalne z dovodu D4 .. resp v dobe R4 by uz ta cast R7 mala byt hotova ..
praveze podunajska oblast je na tom celkom dobre, najlepsia cesta I. triedy v SR je podla mojho nazoru BA-KN a tiez KN-NZ. ostatne (na Zeliezovce a Sturovo) su take ako hociktore ine cesty so 7,5 m sirkou pre 2-3.000 aut denne.
co sa tyka R7 a LV som skepticky lebo LV patri do spadoveho uzemia NR. ostavaju DS (co je este spadova oblast BA) a NZ co je tak do 100 km od BA. takze R7 ako R7 vyznam nema. vyznam ma npr. ako D5 - vyhladovo.