R7 vseobecne

V texte zameru EIA je posudeny ako najlepsi variant B/cerveny, teda juzny variant (ktory ma s R3 peaz okolo 10 km).

Celkovo mi to pride ok, az na cast medzi Svodovom a Demandicami, kde to prechadza cez mrtve ramena Hrona. Lepsia mi pride kombinacia, ak by od Caky po Demandice bol variant A a pri Demandiciach presiel do variantu B.

Do galerie som este pridal mapu napojenia madarskej M2 na R3/R7 (z EIA):
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=10153

Na eia.enviroportal.sk pribudol aj usek R7 - Velky Krtis - Lucenec:
eia.enviroportal.sk/detail/rychl … is-lucenec

otazka: okolo NZ je uz pevne definovana trasa?

Vybrata urcite nie je. Ale to ma este furu casu, tu sa nezakopne skor ako za 50 rokov, teda pokial to dovtedy nezaberu madari, co je tiez celkom realne.

Ti lameri v NDS nevedia ani vyhlasit vyberove konanie
Takze ten tender na projekty sa posuva az na august :smiling_imp:

Na enviroportale pribudla sprava o hodnoteni R7 DS-NZ z novembra 2011, kde je odporucanym variantom variant B cerveny:

mapka v galerii:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=9838

enviroportal:
eia.enviroportal.sk/detail/rychl … nove-zamky

No ja som len zvedavy pre aky variant v Luznej sa rozhodne vlada Smeru. Bude to paradox ale asi sa vratia tam kde skoncili a 2 roky su uplne stratene. A ludia si mozu fukat.

To asi nespravia (aspon dufam), kedze sa uz realizuje kompletka: R7 Bratislava - Dunajská Lužná, DÚR, DSZ, DSP, DP, MPV, IČ, AD
viewtopic.php?f=52&t=1426&start=325#p128582

Zalezi od toho, aky bude silny lobbing zo strany tych, co spekulativne kupili pozemky pod variantom C. Snad sa to uz ale nezastavi.

to stale nic nemeni na tom, ze to mozu zmenit, je to predsa “len” par tisic euro ..

No nie je to nahodou tak ze aj Smeracky variant je takisto pripraveny vsak mal byt postaveny do 2013. Ci? uz si to nepamatam

Nie, aj pri maximalne urychlenej priprave by ho bolo mozne v r. 2013 len zacat realizovat, aj to len v pripade bezproblemoveho ziskania UR a SP.

gallery/image_page.php?album_id=244&image_id=11235

podarilo sa mi zachytit najhorsi usek cesty na Sk v plnej krase.

Každá minca má dve strany…pravá strana tejto komunikácie je v danom okamihu najpohodovejšiou cestou v SR :wink:

ono je to sposobene tym, ze smerom do mesta su od rovinky suvisle dva pruhy, z mesta je od popradskej len jeden pruh, navyse bez moznosti predbiehat, tu je skor vidno, ze ono staci castokrat aj kvalitnu cestu prvej triedy .. a netreba mat RC resp D ..

Nehovorím nie, ale tá fotografia hovorí aj o tom, čo sa deje v špičke, premávka v čase sedla je aj na tomto úseku zatiaľ znesiteľná…samozrejme R7 zmierni špičku na tomto úseku a stane sa znesiteľnou, podstatne zlepší stav a dá tomu inú kvalitu…

Na stránke NDS pribudol odkaz na úseky v príprave. Zatiaľ je tu prvý úsek. Píšem to tu(hoci som to mal asi dať do sekcie venovanej internetovej stránke NDS-ky), keďže konkrétne je to úsek Nové Zámky - Čaka, ktorý je súčasťou R7. Tu je link: ndsas.sk/useky-nove-zamky—caka/44364s24302c

Zvlastne ze v tom stave ‘‘v priprave’’ je iba tento jeden konkretny usek z celej potencialnej dialnicnej siete. To sa ziadne dalsie nepripravuju? Podla mna su aj na R7 dolezitejsie useky s vyssimi intenzitami od BA aspon po DS ak nie po Nove Zamky. I ked predpokladam, ze tam priprava tiez bezi, len nova stranka NDS o tom nejako nevie :slight_smile:

takze je tu znova oddialenie vystavby vid. spravy.pravda.sk/vystavba-r7-na- … nomika_p01

Nemalo by vyznam stavat samostatne usek R7 BA Ketelec - Dun. Luzna, pretoze by koncil v poli. Vystavba tohto useku zial musi pockat na vystavbu D4 Jarovce-Ivanka alebo R7 BA Prievoz - BA Ketelec, ktore sa pri hladkej priprave rozbehnu najskor v r. 2015.