R7 vseobecne

V jednom článku kompletné informácie o úseku + tender na 1. úsek :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13623

Mne sa paci ako pokojne napisu

ved 114,7 km useky sa tu stavaju kazdy druhy mesiac, za 2 roky 10 mesiac v pohode zafinancuju 1,343 ml cca 400 mil rocne len na jeden usek :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Ked tak napisu na stranke NDS, tak to musi byt pravda.

NDS stiahla, no nezrušila výzvu na zákazku pre úsek R7 :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13849#p109956

*nechcel som to dávať do jednotlivých úsekov, pretože ide o: Vypracovania správy o hodnotení vplyvov výstavby 47-kilometrového úseku cesty na životné prostredie. :bulb:
*problémom je nástup novej vlády a VO …

pamatam si ze pred par rokmi sa EIA pre tento isty usek uz robila. takze dalsi sposob kseftovania je vyrabanie dokumentacii…

Pre zaujimavost, na uzemneplany.sk som nasiel mapu, kde je zakreslena severna aj juzna varianta Rky od Siah po Lucenec (z aprila 2007).
http://www.uzemneplany.sk/upn/vuc-banskobystricky-kraj/uzemny-plan-vuc/zmeny-a-doplnky-c-2/vykres/komplexny-vykres-priestoroveho-usporiadania-a-funkcneho-vyuzivania-uzemia

Vyhlásenie výzvy na podprahovú zakázku - správa EIA, úsek Dunajská Streda - Nové Zámky ndsas.sk/verejne-obstaravani … 356&prm2=0 ,
samotný dokument : ndsas.sk/1413-ext_dok/38891c

Do galerie som pridal mapu daneho useku (+ pokracovanie po Caku):
http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=9819

Nahral som aj detail tej mapy:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=9838

Do galerky som pridal aj predchadzajuci usek R7 Holice - Dunajska Streda, na ktory sa napaja usek DS - NZ:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=9839

Z planu vystavby D a RC:

Na eia.enviroportal.sk pribudlo oznamenie/zamer
Rýchlostná cesta R7 Čaka - Veľký Krtíš

eia.enviroportal.sk/detail/rychl … elky-krtis

No, načase. Rok 2040 sa blíži :slight_smile:

Do galerie som pridal mapove podklady:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=10139
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=10140
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=10141

Ziaden tunel na trase ani väcsi most?
Som vseobecne zvedavy, ako sa bude stavat cca 100 km usek, ktory ma prakticky vyznam len v celej dlzke.

PPP? :slight_smile:

Alebo konecne zacat rozmyslat, a zainvestovat naraz do celeho useku. Myslim, ze bude horucim kandidatom na stavanie v 1/2 profile a vzhladom na relativne maly pocet objektov a priaznive geolog.podmienky by nemusel stat cely majland. Aj ked bavime sa o r. 2020+ :slight_smile:

Suhlas. Podla mna je dolezite postavit R7 po NZ. prepojenie NZ - DS proste chyba. Dalej je to uz len alternativa k R1… a nedostane sa na rad skor ako sa dobuduje R2 ZV-KE.

No uvidime. Len pripominam, ze ked sa R7 dotiahne po LC, tak R7+R2(+PO/MI) bude zdaleka najkratsia a najrychlejsia spojnica BA-vychod SK.

A stavat sa to moze zacat az ked uz budu vsetky tie tunely davno dostavane, aby sa nedala priamo porovnat cena - kedze tento usek bez mostov a tunelov bude aj vo fullprofile 30x lacnejsi nez vsetko na D1.

Na gemeri skapal pes, a to kvoli tomu, ze tam uz dvadsat rokov stat nedal skoro ani korunu do vystavby infrastruktury. Ak by bola perspektiva poriadnej cesty (hoc aj v polprofile) a zeleznice (s IC-ckami) aj tam (ako je to na severe), urcite by nemala ziadna korejska firma problem, postavit tam fabriku pre tupu manualnu pracu (skrutkovanie/pajkovanie), akych je na povazi dnes desiatky.

Porovnavat s KK a SB je o nicom. Cesty su tam plne kvoli tomu, ze ti, ktori tam robia, robia vsetci v PP resp. PO/KE, zatialco na gemeri taky okres/mesto na blizku nie je a poriadna infrastruktura je na hony vzdialena, takze ziaden investor tam nepride. Po 20 rokoch takejto statnej politiky potom nie je divu, ze je to take zakapane ako to vidime.