R7 vseobecne

fiha, tak to by bolo super, ja stale dufam, ze useky holice - mliecany - dolby bar skipnu a urobia najprv dolny bar - zemne - nove zamky. to by malo neskutocnu pridanu hodnoty a obrovsky impulz pre region.

holice - mliecany realne neriesiea nic a ani mliecany - dolny bar

Na úseku Holice - Mliečany stačí urobiť jednoduché MÚK (ako pri Mliečanoch) na križovatke pri Kostolných Kračanoch, Povode a spojení I/63 s II/572 pre zvýšenie bezpečnosti a celý úsek je vybavený na desaťročia.

tam uz tych odbociek vzniklo viac pri DS, cize tam by sa muselo urobit to, ze tie existujuce zarazit (co nepojde) vid k toyote/servisom, alebo to riesit inak. ale napriek tomu si nemyslim, ze su problem ani v spicke. su tam dost luxusne vyradovacie pruhy.

mozno pri povodskej ceste, aj to len z dovodu metransu a prekladiska, kde to podla mna uz davno malo byt. dokonca ani spojenei I/63 a II/572 neni take kriticke . tam skor je skoda, ze sa na hlavnej uz davno neurobilo nadjazd kvoli zeleznici ..

Ono to s tymi stihackami zasa nie je take jednoduche, kedze musime plnit aj nejake zavazky voci NATO. Druha vec je, ci sa nedalo usetrit a nakolko to bolo predrazene.

Trasovanie R7:

Pozrel som sa na dopavné intenzity z roku 2015, a vychádza mi nasledovné:

Slabý až neexistujúci dopavný dopyt:

1, od Veľkého Krtíša smerom na západ.
2, od Nových Zámkov smerom na západ.

Silnejší dopravný dopyt:

1, od Komárna smerom severozápad
2, od Komárna smerom na sever na Nové Zámky a ďalej na Nitru
3, od Dudiniec smerom na Levice, Vráble a Nitru.

Otázka na južanov: nebolo by toto lepšie, než pokračovať v prehratom súboji s Orbánom o prepojenie Bratislavy a Košíc dokončením R7, postaviť radšej rýchlostné cesty z Komárna do Dunajskej, z Komárna do Nitry a z Dudiniec do Nitry ?

Podľa mňa každá diaľnica pri veľkom meste, by mala byť minimálne 50km dlhá, ale v parametroch R, poprípade 2+2 cesta I.triedy. V prípade BA by som bol aj za 70km viac. Nik ti nebude dochádzať 50km cez dediny v čase 1 hodiny + v meste ďalšiu 1/2 hodku. Intenzity kvôli nevhodností dochádzania sú nízke, takže o ne by som sa neopieral až tak. Dôležitý je potenciál generovať vyšší dopyt dochádzania. V prípade NZ je to 100km a to by bolo cca 45min a to už je na zváženie. To platí aj pre KE, smer MI (D1) a smer LC (R2). PO minimálne po Lipníky s tým, že R4 by pokračovala ďalej a smer VT by som spravil “privádzač”(1+1 preložka). ZA smer D3 (full, ale stačilo R parameter). NR smer KN minimálne cesta 2+2 a smer PD (R8 by asi stačilo 1+1 čiže obchvaty). Zvyšné mestá minimálne obchvaty priľahlých obcí (50km ostáva). Nechcem polemizovať nad BB vz MT, ale minimálne tie preložky by mali byť.
Samozrejme, základ by mal byť lepší železničný systém s vylepšenou MHD.

Cize sice dlha, ale teda aspon kvalitna? Lebo parametre R nie su vobec zle ani na plnohodnotnu dialnicu, aj ked je tam pravdaze par rozdielov. To sme teda vela neusetrili.

A toto je zle? Lebo tu je pomerne dobra sanca vytvorit ponuku skor inde, ako na ceste. Prave regiony, ktore maju blbe napojenie po ceste, maju najvacsi potencial na modernizaciu zeleznice, pricom takym sposobom sa da nepriamo tlacit na obmedzovanie poctu aut.

Je naozaj treba? Pokial ludia niekde byvaju a aj tam pracuju, je potrebne im vytvarat ponuky na hodinove dochadzanie do ineho mesta?

Toto. A az potom zacat rozmyslat nad rozsirovanim ciest.

Skús si to prečítať, ešte raz. A ak nemáš nič proti, tak stačí nič nepísať, poprípade potvrdiť súhlas :wink:

Pribudlo zakreslenie pokracovania R7 na katastralnu mapu od Holic po Dolny Bar a este dalej aktualne pod Topolnikmi skoncili.

potom to pokracuje dalej az temer po nove zamky. su tam zopar KU vynechanych, ale inak skoda, ze to matovic zarezal ..

Teraz je BA-NZ (D1+R1+75) 113km a cas 1:21 v nedelu - cez prac. dni viac kvoli plnej D1 smer TT a BA-NZ (R7+63+563) 107km a cas 1:23 bude aj cez prac. dni realny kedze R7 bude volnejsia ako D1 smer TT, preto R7 sa bude zahustovat aj smerom na NZ, takze pokracovanie R7 2+2 by mali stavat od Holic minimalne po NZ

Tak na mapke Dialnicna siet NDS vidiet zmeny aj na R7 - kde ma byt plny profil a kde nema byt. Holice-Mliecany a Mliecany-Dolny Bar ma byt plny profil a od Dolneho Baru az po NZ polprofil…

ndsas.sk/stavby/dialnicna-siet

Hrubá čiara automaticky plný profil neznamená. Je aj tam kde sa nič nepripravuje, t.j. najbližších 20 rokov sa s cestou nepočíta.

No ak by sa 20 rokov nic nepocitalo, vykupovali by pozemky?

Napr. ďalej za NZ.

No ved uvidime, zatial od Holic po tusim NZ sa rozparcelovali pozemky

No, ak sa postavi DS - NZ, bude to dost zasadna vec aj pre spojenie vychod - zapad. Ale najskor tak o 10 - 15 rokov…

Stavať R7 tak ako je navrhnutá medzi Nové Zámky / Šurany a Lučencom nebude opodstatnená nikdy. Od Šurian treba ťahať CMV zhruba pozdĺž 580 cez Kalná n/H do Levíc. Od Levíc ďalej po Šahy v zmysle štúdie realizovateľnosti severojužného prepojenia. Od Šiah po Lučenec nie je opodstatnené stavať žiadnu cestu v takýchto parametroch, treba tam vyriešiť nejaké bodové závady. Táto cesta bude úplne stačiť na tie dopravné vzťahy a výkony, ktoré tam sú a aj ktoré sa predpokladajú.

3 lajkov

No uvidime. Lebo, vsakano, ked bude prepojenie DS-NZ, zrazu sa bude dat jazdit KE-BA tadialto, a bude to najkratsia cesta cca 390km.