R7 vseobecne

Celkom by ma zajimalo, ktory “odbornik” administrator presunul tuto diskusiu do R7…

isiel si niekedy po I/75 ? malokde je pouzitelna kvoli zakrutam a prevyseniam a aj tam kde je treba rozsirovat lebo sirka je 7,5.

Ako som tu uz napisal, ja som hovoril o Strecne a D1. Neviem kto to blbo presunul do R7… a este o tom rozbiehat diskusiu, ako by to bolo o R7… :slight_smile:

Na uvedené úseky bude vyhlásené VO na dodanie DUR, DSZ a Oznámenie 8a
Dolný Bar - Zemné:
DUR: do 320 dní od podpisu zmluvy
DSZ: do 360 dní od podpisu zmluvy
Oznámenie 8a: do 90 dní od písomnej výzvy objednávateľa
Zemné - Nové Zámky:
DUR: do 240 dní od podpisu zmluvy
DSZ: do 280 dní od podpisu zmluvy
Oznámenie 8a: do 90 dní od písomnej výzvy objednávateľa
Otváranie ponúk: 28.5.2018
Predpokladaná cena: 3,9 mil. eur bez DPH
Financovanie: ŠR

Zajtra sa otvárajú prvé dva úseky doktorovej najdôležitejšej diaľnice R7. Verím, že má niečo dobré vychladené na oslavu :slight_smile:

R7 pri BA je aj dôležitá a aj intenzity budú dostatočné (možno aj väčší problém ako na D3 :wink: ), už od Lužnej na východ je to na diskusiu.

symbolicka foto :smiley: Andrejko si zavolal na otvorenie aj Arpiho :smiley: facebook.com/AndrejDolezalM … =3&theater

Dúfam, že Masterplan číta aj toto fórum…

to srdiečko má AD najskôr od masterplana :laughing:

A čo tam ešte stále robia? Teraz som prišiel zo Šamorína do BA a ešte stále boli všetky vjazdy po trase zatarasené a zakužeľované.

Mal si ísť o hodinu neskôr.
Asi najskôr odpratávali cirkusový stan, kde strihali pásku.

Aj Erseka zavolali na strihanie? :slight_smile:

Aké máte prvé dojmy z týchto úsekov?

Presiel som len po exit Dun. Luzna a spat do BA, prve dojmy:

• pocit ze je R7 uzka hlavne hned po krizovatke D4xR7 v smere na DS, asi to bolo sposobene castymi protihlukovkami
  • pripajacia U- rampa z R7 na D4 v smere do BA je zle klopena a je tam slusny vyskovy rozdiel
  • znacenie pred D4xR7 ma biely podklad a v nzackach je integrovane digitalne premenlive znacenie (nefungovalo zatial, asi priprava na liniove riadenie?)
  • klasicky na docasnych zuzeniach sa realizoval horlivy DI, extremne vela zebier, extremne znizenie MPR, a zuzenie zbytocne dlhe
  • ostatne dojmy OK, kvalitka

video smer DS - BA
https://www.facebook.com/watch/?v=280314363295463

Otázka pre dennodenných dochádzajúcich do BA. Čo sa zmenilo v pondelok ráno?
Bolo menej áut na starej ceste?
Bolo veľa áut na R7čke?
Bola katastrofa pri napájaní sa pri Rovinke?
Chápem, že R7 prinesie pre región osoh až po dobudovaní po Bajkalskú k D2ke a k D1čke, ale len či sa už niečo pozitívne stalo :wink:

Ja som sa prešiel trošku neskôr v protismere a až na Ketelec to je super. Boli sme sa kúpať v Mederi :wink:

to digitalne znacenie vyzera cool. len dufam ze sa tam bude zobrazovat nieco zmysluplne, ze to nechyti do ruk nejaky expert ala KDI :smiley:

ako vidim bude sa vazit aj na R7 aj D4 - super konecne. rakusaci aj madari vazia kamiony hned za hranicami.

Dojmy sú len pozitívne! R-ka ponúka vysoký komfort cestovania. Naozaj “easy” to bude po kompletnom dokončení všetkých úsekov. Úplne ideálne by to bolo po dobudovaní predĺženia cesty II/572 až po Galvaniho.

Ideálne by to bolo po vybudovaní veľkého P+R parkoviska niekde na vstupe do Bratislavy obsluhovaného kapacitnou MHD. Inak to len privedie ešte viac áut do centra, kde nebudú môcť zaparkovať.

Toto si nik nechce uvedomovať a ani mesto preto nič nerobí. Už v septembri sa dielo uvákaže v plnej nahode. Do mesta sa skokovo dovalí množstvo áut a doprava v meste doslova klakne… viac ako sa vallovci obávali na jar minulého roku.

Akou MHD? Treba tam aspoň električku (ktorá tam nie je) alebo obojsmerné BUS pruhy (ktoré tam nie sú). Normálne autobusy budú stáť v tých kolónach,kde mohli stáť aj vodiči,ktorí zaparkovali na P+R. Na P+R treba minimálne električku (v BA nereálne) alebo vlak (Tu by trebalo aj kooperovať so ŽSR a vybudovať novú stanicu/zástavku- to už fakt chcem veľa, na to že sme na Slovensku) :unamused: