R7 Bratislava, Ketelec - Dunajská Lužná

Ak je to tak ako pises, potom nie je dovod na spominany posun MUK Ketelec ani predlzenie trasy R7 BA Ketelec - D.Luzna. Alebo pozeram zle?

Vie sa vlastne v akom stadiu je EIA pre prievoz - keletec. Je to tam uz od jari ?

potom je to ako na ortofotomape pre R7 prievoz - keletec

Neviete, ci sa podarilo dosiahnut prve dva body??

nejako skoro zacali s vyrubom stromov na R7 ..

biskupice.sk/files/documents … die/r7.pdf

No zrejme to bude kvôli prístupu techniky na miesto stavby pre inžiniersky geologický prieskum.

postrehol som v televiznych spravach ale len poslednu cast ze sa tusim posuvaju terminy o 7 mesiacov neskor (tusim studie realizovatelnosti sa pripravuju, teda inac povedane nemaju peniaze, resp. hladaju ako to “spravne” slovensky pripravit ), doporucujem sledovat stranku biskupice.sk a zadat R7 do vyhladavaca, je tam kopec novych materialov ohladne stavby, napr. podla tohto ak som dobre precital mapu ma za slovnaftom pribudnut jedno mega velke jazero (impact aj na D4) biskupice.sk/sk/Uzemne-plano … telec.html

len pridávam funkčný odkaz na to PDF z príspevku vyššie

Dobre vidim, ze tam ma byt dalsia MUK v juhozapadnom cipe Slovnaftu? Ci je to len prianie Biskupic?

Je tam nejaka mensia MUK, ale je mozne ze od krizovatky s D4 to je iba privadzac s nizsimi parametrami…

kym sa bavime o severe a juhu tu je priemerna rychlost (samorin-BA) 53 km/h. poobede v smere do BA na rozsirenom useku. v opacnom smere to moze byt kolko… ? 30-40 km/h ?

youtube.com/watch?v=Ek58pnSZhYw

mne sa zda, ako keby bola R7 umelo brzdena a je pravda, ze toto uz malo byt poriesene

R7 zacala byt de facto pripravovana az od r. 2010, ked o tom rozhodol Figel. Dovtedy sa stat tvaril, ze prvy usek ma stavat mesto BA. A druhy usek bol zase dlho sporom pozemkovej mafie. Dalsi problem sa otvara v tom, ze R7 nemoze byt financovana z eurofondov.

Na druhej strane treba povedat aj to, ze sa jedna o takmer vylucne miestnu dopravu. Smery od SC a PK v smere do BA su na tom este horsie a stat ich ani neplanuje riesit.

na toto si ako prisiel ?

Asi tak, ze to vsetkych smerov bezne dochadzam do BA :slight_smile: Najlepsie je na tom smer od Hainburgu a zo Zahoria, niekde medzi je smer od Mostu pri BA.

Mna by zaujimalo, preco ti v tomto pripade nevadi, ze ide o miestnu dopravu?

smer od SC na tom je relativne zle preto, lebo sa zaprcha usek mierova - senecka .. detto smer od PK ma problem v racianskej a zapchatej D1 .. keby sa postavila mierova seneck arovna na 3+3 tak problem nemaju

dalsia vec je, ze zrovna PK aj SC by pri lepsej integrovanej doprave a napojenie zeleznice nemal mat vobec problem, lebo lezia na hlavnych tratiach.

keby tu bol aspon taky IDS ako v brne, tak nie je o com..

nerozumien, pisal som snad niekde ze tam treba postavit D26,5?

Je snad na rovine citelny rozdiel medzi R24,5 voci D26,5 ?

od Andrej » Št 19. Máj 2011, 14:37
Na Modru/PK ide len cesta II. triedy, R7 sa bude vyuzivat aj na tranzit.

od Andrej » Št 11. Júl 2013, 12:02
…Na druhej strane treba povedat aj to, ze sa jedna o takmer vylucne miestnu dopravu.

viewtopic.php?f=52&t=1426&start=300#p122917

ako som napisal uplne tam stacia 4 pruhy…cesta od senca je lepsia uz len preto lebo je tam dialnica aj stara cesta, a smerom na PK tiez idu 4 pruhy… problem v racianskej a zapchatej D1…problem na gagarinovej a upchatej D1 je ten isty…

je to uz dost ubohe ked niekto spochybni aj nos medzi ocami, tebe strasne vadi konstatovanie ze prave tento je najhorsi cestny usek na Sk a nie medialne pretlacane strecno.

Cez Strecno ide predovsetkym tranzit, preto je tam aj velky podiel nakladnej dopravy. Pri BA sa jedna v drvivej väcsine o miestnu dopravu. Problemom su obe miesta, smutne je, ze presadzujes len to, co vyhovuje tebe. Pritom stat by mal riesit v prvom rade tranzit, az potom miestnu dopravu.

Vobec nie som proti tomu, aby sa tu stavala R7 v parametroch R alebo hoc aj D (aj ked som proti R7 ako takej juhom len kvoli usetreniu cca 15 minut), ale opakujem, ze obce, ktore obsluzi, mozu byt radi, ze im dopravu poriesi stat a nemusia cakat donekonecna na kraj/mesto BA, ako je to v pripade smerom od PK, SC, TT. Pritom dopravu zahustili najmä nove developerske projekty, ktore na infrastrukturu neprispeli de facto ani euro.