R7 Bratislava, Ketelec - Dunajská Lužná

Rád by som získal nejaké info, kedy výhľadovo bude postavený obchvat obcí Rovinka a Dunajská Lužná na úseku Ba-Šamorín? Podľa môjho názoru doprava cez tieto obce je už dnes neúnosná, v čase rannej a večernej dopravnej špičky tu autá jazdia nepretržite. Od Šamorína je to už citeľne lepšie.

Samotné obchvaty sa plánovali realizovať ešte cez SSC, ale pre nedostatok financií a iné priority sa termíny výstavby posúvajú na neskôr, po r. 2012. Aj to asi len Dunajská Lužná.

Rýchlostná cesta R7 Bratislava - Dunajská Lužná
eia.enviroportal.sk/detail.php?a … jska-luzna

a to bude lacná RK, veď cez nížinu… koľko by v priemere stál 1 Km?

Vzhľadom na to, koľko je tam vodných plôch by na niektorých úsekoch išiel 1/2 profil k cca. 420-650 mil. SKK, plný profil k nárastu týchto hodnôt o 81-92%.

Ved si ten dokument sakra otvorte a tam to najdete, vy lenivci :slight_smile:

mna zaujalo este toto>

mna zaujali hlavne terminy realizacie…ja teda neviem, ale vzhladom na momentalnu vytazenost I/63 a tiez na tempo, akym pribuda nova zastavba v RO, DL a K vazne pochybujem o tom, ze do roku 2013, kedy sa predpoklada so zacatim vystavby tam doprava neskolabuje:)

co sa tyka toho, co kedy zacne kolabovat, tak staci este jeden projekt pre 500ludi na ciernej vode a tam to skolabuje okamzite.

Tu sa aspon mesto bavi o tom, ze by mali rozsirit cestu medzi podunajskymi biskupicami a slovnaftom, cize co to sa tam riesi, zaroven existuju paralelne trasy, ktore su hojne vyuzivane v spicke ako cez Most pri BA. Ja by som sa toho az tak nebal a na to, co sadnes hovori tak 2013 je super termin, to este nebude ani R4 do KE :slight_smile:

ak som ten dokument pochopil spravne, tak rozsirenie cesty medzi biskupicami a slovnaftom je len alternativne riesenie pre pripad, ze sa R7 nebude realizovat..cize ak sa schvali realizacia R7, tak az do zaciatku vystavby (2013) sa tam nic nezmeni..

priznam sa, ze ani len netusim, ake su intenzity na trase, ktoru ma pokryt R4 do kosic, ale viem, ake su intenzity medzi BA a DL:)

Mňa by skor zaujimala Trasa R7 od Šiah-VK-Lučenec skade to asi približne pôjde.

A čo je DL :question: :unamused:

Dunajská Lužná

realne moze pokryt Kechnec, pred ktorym boli v roku 2005 intenzity 4500 a tranzit do Madarska - pred hranicnym prechodom intenzity klesaju na 2100… cize slabota.

Geoconsult spracúva Rýchlostná cesta R7 Pod. Biskupice - Dun. Lužná Cena: 2,746 mld. Začiatok výstavby 2013.

Variantne riesenia R7 pri BA v dnesnej tlaci.

dialnice.info/album_page.php?pic_id=3560

ta mapka je priam katastrofalna .. v galerii mame podstatne lepsie :wink:

Novinari su uz proste taki, viackrat som to uz tu spominal, ze niekedy si na overenych faktoch moc nepotrpia. Ja ako som ju toho SME “kupil, tak som aj predal”.. :wink:

No vidis, a ta mapka koresponduje s clankom, co si sem dnes vlozil Ty. dialnice.info/viewtopic.php?t=8995 Takisto si to prebral z tlace ako aj ja, pricom mozno existuju aj lepsie riesenia ako v tom clanku.. :wink:

mirkobb: clanky su o inom, tie idu automaticky do MT a je tu aj sekcia o katastrofalnej urovni zurnalistov u nas.. takze tak :wink:

Teda tým sa dáva na javo: táto vláda to stavať nebude a ak vyhrá znovu tak to max. rozostavia na konci volebného obdobia. :wink:

Nová vláda, hoci aj výstavbe naklonená to bude mať sťažené, lebo bude v zlom štádiu príprava a tiež to rozostavia po r. 2012. :wink: