dialnice.info/viewtopic.php?p=74042#74042
Toto sa mi paci. Demokracia pomaly prichadza aj na Slovensko. Dufam, ze R7-ku sa podari vybudovat po Samorin aspon do 4 rokov.
dialnice.info/viewtopic.php?p=74042#74042
Toto sa mi paci. Demokracia pomaly prichadza aj na Slovensko. Dufam, ze R7-ku sa podari vybudovat po Samorin aspon do 4 rokov.
tunak je ortofoto od geoconsultu ..
Spoločne o doprave južne od BA:
variantne riesenia R7 ..
boze nech sa uz dohodnu konecne vsak to je uz hruzaa
Výstavba rýchlostnej cesty R7 v úseku Bratislava-Dunajská Lužná si vyžiada zhruba 60 až 80 mil. eur bez dani z pridanej hodnoty.
Do zaciatku vystavby zostava este 3,5 roka … ak vsetko pojde ako ma … co na Slovensku nikdy nejde
Zaujimalo by ma preco sa bude stavat 3 roky, ked je evidentne ze aj na Slovensku sa daju aj narocne stavby v zastavanom uzemi postavit aj za 2 roky (niektori tvrdia ze aj za menej) - vid priklad Povazskej Bystrice.
Inak na roky 2011 - 2013 je naplanovanych v okoli BA viacero stavieb az sa mi nechce verit ze sa to naozaj zacne realizovat: pokracovanie v rozsirovani BA-TT 3+3 (do 2015), vystavba starej seneckej (zaciatok okolo 2012), R7 BA-D luzna, BA Filialka (2010-2011). Len aby sa z toho nieco zrealizovalo lebo doprava uz je pomaly pred kolapsom - ak sa ozivi znovu ekonomika tak pocet aut na cestach narastie!
Nie je pravda, že “Pokiaľ ide o budúce sprevádzkovanie tohto úseku R7 v červenom variante treba povedať, že bez realizácie diaľnice D4 je tento úsek R7 neopodstatnený,”. Bolo by treba vybudovať privádzač po Bajkalskú ulicu, ktorý sa bude budovať či už v súvislosti s R7 aj D4.
Lionheart: možno dôjde k výmene politických strán o 4 roky skôr…
hm, len neviem ci to dokazu aj keby sa vymenili strany nejako urychlit …
urýchliť ani nie, ale naozaj dať v naplánovaných termínoch realizovať (a nie odložiť na neskôr).
uff, pre vacsinu ludi su uz tieto terminy realizacie dost neskoro - zacat stavat v roku 2013 a stavat to 3 roky ved to bude koniec roku 2016 - zaciatok 2017 … pomaly sa aj vymeni dalsia generacia
Najhorsie je ze podobne terminy realizacie maju aj dalsie stavby v meste a okoli. Dovtedy, ak sa nic nezmeni a neurychli, tak toto mesto dopravne skolabuje ![]()
Výstavba južnej cesty R7 z Bratislavy do Dunajskej Lužnej má dva varianty. Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR preferuje ten drahší, ktorý je aj v rozpore s územným plánom. Informoval o tom dnes podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon spolu so starostkou miestneho úradu Podunajské Biskupice Alžbetou Ožvaldovou na tlačovej konferencii.
Presne tak, variant C je totálna kravina, variant A s predĺžením Bajkalskej ulice je jediné rozumné riešenie.
Preco to potom MDPT tlaci napriet odporu naozaj vsetkych (mesto BA, BA VUC aj dotknute obce)? Na Slovensku uz treba naozaj za vsetkym podozrievevo hladat nekale zamery nejakeho zakulisneho hraca, ktory taha nitky?
Je niekde nakres ako by malo vyzerat napojenie variantu A na Bajkalsku ulicu?
Tuna je iba vidno ze to pojde okolo Slovnaftu s poznamkou smer Bajkalska ulica:
dialnice.info/album_page.php?pic_id=6186
co im hrabe ? vsak variant C vlastne nic neriesi .. podunajske budu komplet zapchate .. od bajkalskej by to mohlo odlahcit aj pristavny ..
Vzdy je oyazka, aky ciewl sa sleduje … C bolo mozno vybrane preto, aby sa nieco odlozilo na dobu neurcitu s tym, ze za to moze predsa VUC a mesto …
C naozaj nič nerieši, ale Bajkalska je prepchata uz teraz, neviem ci by zvladla dalsie vozidla navyse ktore by tym cez nu chodili. Je to teda aj otazka mnozstva exitov a privadzacov aby sa doprava rozptylila este pred Bajkalskou, resp. aby mohlo dôjsť dokonca k jej odľahčeniu aby sa vozidlá na R7 dostali zo širšej oblasti bez potreby prejazdu Bajkalskou. Zial nevidno nikde ten úsek ako je vymyslený.
ono na bajkalskej resp pod pristavnym mostom by sa nic nemenilo, islo by o zkapacitnenie slovnaftskej .. tot vsjo..
Pridal som do monitoringu dva články, ktoré som dnes na tému R7 našiel na webnovinách:
Urýchlenie výstavby komunikácie R7 pomôže Bratislave
dialnice.info/viewtopic.php?t=12582
Pri stavbe R7 je podľa rezortu dopravy výhodnejší variant C
dialnice.info/viewtopic.php?t=12583
Čo sa R7 týka, nie som vôbec v obraze pretože to nesledujem, ale všimol som si, že zatiaľ čo v prvom článku sa píše: “Minister Vážny však odporúča variant C, ktorý si vyžaduje aj výstavbu obchvatu Bratislavy.”, tak v druhom článku sa uvádza úplný protiklad: “V porovnaní s variantom A … nezávisle od výstavby okružnej diaľnice D4 môže byť prevádzkovaný samostatne.” a tiež “Variant A nie je bez D4 prevádzkyschopný.”
Neviem teda, či to domotali novinári, alebo kto?