V sekcii D4 bol uvedený link na mapu investičných zámerov v okolí BA, kde bolo zakreslené prepojenie od Slovnaftu do Petržalky, ale nie na Kutlíkovu ul., ale niekam až k výpadovke na Rusovce a odtiaľ na hranice pri Kittsee. Je to pekný nezmysel, ale celkovo je tá mapa dosť neaktuálna.
Takto si predstavujem urychlene riesenie akutnych problemov. Trojpruh pomôze skratit zapchy a kvalitna integrovana doprava dostane cast ludi do vlakov, co pomôze aj z dlhodobeho hladiska. Len aby sa to spustilo co najskôr.
Dufam ze ten “unikatny trojpruh” je zaciatok pruznejsieho myslenia dopravakov v mestach a mesteckach. Lebo na mnohych cestach by odstranilo bodove zavady len jednoduchym premalovanim vodorovneho dop.znacenia.
Som zvedavy ako ten trojpruh bude vyzerat po technickej stranke a stranke znacenia. Videl som totizto v Nemecku ako vyuzivaju odstavy pruh ako provyzorny 4. pruh pomocou premenliveho znacenia. Nechapem, preco sa to tak nemohlo riesit aj u nas na D1. Ked je problem v tom prude tak sa proste zavrie… Uznavam, ze by to bolo asi drahsie, a to sa im do toho nechce investovat.
Snad sa nieco zmeni po vymene vedenia NDS. Snazil som sa vo vestniku VO najst nejake uspesne a bezproblemove verejne obstaravanie na projektovanie, alebo vystavbu D/R vyhlasene od jula 2010, ale nasiel som tam len tender na TS a EIA na usek R4 pri hraniciach s PL. S ostatnymi sutazami su len problemy
Neuspesnost vyhlasenych tendrov bol jeden z dôvodov vymeny najvyssich postov v NDS. Nastastie tentokrat nehladali politicky lojalne osoby ale skutocnych odbornikov, aspon co sa tyka skusenosti s tendrami. Poradcovia ministra dopravy vsak stale ostali a tam vidim dalsi problem.
Pri tých nových tendroch mi to pripadá ako keby nové vedenie po nástupe v lete 2010 chcelo byť pápežskejšie ako pápež a vyhlásením vojny “proti predraženým diaľniciam” pozabudlo, že na druhej strane barikády nie sú amatéri a zmluvné vzťahy a pravidlá korektnej súťaže sa budujú celé roky a jednorázová revolúcia im moc nepomôže. Na druhej strane je dobre, že sa testujú hranice, po ktoré sa dá ísť pri presadzovaní záujmu štátu /to ale vychádzam zo zverejnených informácii k súťažiam na D1/. V tomto prípade /R7/to je trochu hrubší amaterizmus… Alebo sa mýlim?
osobne by som bol radsej, nech sa R7 stavia vo variante A, ale zaroven galvaniho nech sa potiahne po MUK s buducou Rx smerom na sered .. (MUK je zakreslena asi v 15stom kilometri)
takto vzniknu dva nove “vjazdy/vyjazdy” do/z bratislavy, pricom ten juzny moze odlahcit aj pristavny most (po dokonceni D4) od tranzitu smer rakusko/madarsko, a severenjsi D1 ..
V prípade realizácie variantu A je úplne prirodzené predľženie Galvaniho ulice až k D4 do križovatky s budúcou Rx /Most pri Bratislave/ ako náhrada za križovatku Rovinka. Nie je to v predmetnej štúdii , ale pripadá mi to prirodzené a môže to prebrať aj časť dopravy zo súbežnej cesty II/572.
II.1) NÁZOV ZÁKAZKY PODĽA VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA Vypracovanie dokumentácie stavebného zámeru (DSZ) a dokumentácie na územné rozhodnutie (DÚR) pre stavbu rýchlostnej cesty R7 Bratislava Dunajská Lužná.
II.2) DRUH ZÁKAZKY A MIESTO DODANIA TOVAROV ALEBO POSKYTOVANIA SLUŽIEB
Druh zákazky: Služby.
Kategória služieb č.: 12.
Hlavné miesto dodania tovarov alebo poskytovania služieb: Národná diaľničná spoločnosť, a.s., Bratislava
NUTS kód:
SK01.
II.3) STRUČNÝ OPIS CHARAKTERU A MNOŽSTVA ALEBO HODNOTY TOVAROV ALEBO SLUŽIEB
Vypracovanie dokumentácie k stavebnému zámeru a vypracovanie dokumentácie na územné rozhodnutie.
Predpokladaná hodnota zákazky (ak je známa) bez DPH:
Hodnota: 735 000,0000 EUR