R7 Bratislava, Ketelec - Dunajská Lužná

V sekcii D4 bol uvedený link na mapu investičných zámerov v okolí BA, kde bolo zakreslené prepojenie od Slovnaftu do Petržalky, ale nie na Kutlíkovu ul., ale niekam až k výpadovke na Rusovce a odtiaľ na hranice pri Kittsee. Je to pekný nezmysel, ale celkovo je tá mapa dosť neaktuálna.

Tu je link: http://212.5.204.197/

EIA treba vzdy ..

to je ak sa nemylim ropovod .. a nie cesta ..

tak sa to predlzenie zacina skutocne pripravovat:

e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/18258

uff, technicka studia. na tomto useku sa bude dat “odstopovat” najrychlejsia mozna priprava…

Tieto spravy dost uzko suvisia aj s R7 a okolim
viewtopic.php?f=35&t=14808 :arrow_right: RegioJet na Slovensku nasadí jednotky Bombardier Talent
viewtopic.php?f=57&t=14780 :arrow_right: Zápchy od Šamorína má zmierniť unikátny trojpruh

Takto si predstavujem urychlene riesenie akutnych problemov. Trojpruh pomôze skratit zapchy a kvalitna integrovana doprava dostane cast ludi do vlakov, co pomôze aj z dlhodobeho hladiska. Len aby sa to spustilo co najskôr.

Dufam ze ten “unikatny trojpruh” je zaciatok pruznejsieho myslenia dopravakov v mestach a mesteckach. Lebo na mnohych cestach by odstranilo bodove zavady len jednoduchym premalovanim vodorovneho dop.znacenia.

Som zvedavy ako ten trojpruh bude vyzerat po technickej stranke a stranke znacenia. Videl som totizto v Nemecku ako vyuzivaju odstavy pruh ako provyzorny 4. pruh pomocou premenliveho znacenia. Nechapem, preco sa to tak nemohlo riesit aj u nas na D1. Ked je problem v tom prude tak sa proste zavrie… Uznavam, ze by to bolo asi drahsie, a to sa im do toho nechce investovat.

toto uz zacina zavanat amaterizmom v NDSke:

viewtopic.php?f=35&t=15040

ale zaroven si aj UVO dal nacas, ponuky mali byt predkladane do 30.11.2010 a o 3 mesiace sa dozvedame, ze to stale nie je uzavrete

Celé rozhodnutie: uvo.gov.sk/download/2011/nam … ON-256.pdf

Akosi pribúda námietok na úsekoch, ktoré sú najviac očakávané ( a to ešte v NDS nespustili súťaž na Hubová - Ivachová, či Dubná skala - Turany…)

Nuž keď máme všade odborníkov na svojich miestach… Sami sme si na vine, keď je viac než vedomosti a schopnosti politická lojálnosť.

Snad sa nieco zmeni po vymene vedenia NDS. Snazil som sa vo vestniku VO najst nejake uspesne a bezproblemove verejne obstaravanie na projektovanie, alebo vystavbu D/R vyhlasene od jula 2010, ale nasiel som tam len tender na TS a EIA na usek R4 pri hraniciach s PL. S ostatnymi sutazami su len problemy

Neuspesnost vyhlasenych tendrov bol jeden z dôvodov vymeny najvyssich postov v NDS. Nastastie tentokrat nehladali politicky lojalne osoby ale skutocnych odbornikov, aspon co sa tyka skusenosti s tendrami. Poradcovia ministra dopravy vsak stale ostali a tam vidim dalsi problem.

okrem vedenia treba urobit poriadok aj medzi pracovnikmi, ktori maju priamo zodpovednost za tendre, lebo aj tam je zrejme nejaky problem

To je problem este od rozdelenia NDS a SSC. Skoda, ze sa na ich spojenie akosi zabudlo, aj ked ktovie, nakolko by to poriesilo problemy s tendrami.

Pri tých nových tendroch mi to pripadá ako keby nové vedenie po nástupe v lete 2010 chcelo byť pápežskejšie ako pápež a vyhlásením vojny “proti predraženým diaľniciam” pozabudlo, že na druhej strane barikády nie sú amatéri a zmluvné vzťahy a pravidlá korektnej súťaže sa budujú celé roky a jednorázová revolúcia im moc nepomôže. Na druhej strane je dobre, že sa testujú hranice, po ktoré sa dá ísť pri presadzovaní záujmu štátu /to ale vychádzam zo zverejnených informácii k súťažiam na D1/. V tomto prípade /R7/to je trochu hrubší amaterizmus… Alebo sa mýlim?

tunak sa nam zase vyrojili variantne riesenia BA - dunajska luzna, vratane “noveho” prepojenie galvaniho s R7 ..

gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=9840

osobne by som bol radsej, nech sa R7 stavia vo variante A, ale zaroven galvaniho nech sa potiahne po MUK s buducou Rx smerom na sered .. (MUK je zakreslena asi v 15stom kilometri)

takto vzniknu dva nove “vjazdy/vyjazdy” do/z bratislavy, pricom ten juzny moze odlahcit aj pristavny most (po dokonceni D4) od tranzitu smer rakusko/madarsko, a severenjsi D1 ..

Ta “buduca Rx” je uz naplanovana ako predlzenie R1

Osobne som stale za variant A, vyustenie pri Bajkalskej je podstatne logickejsie - mozne napojenie na buducu Severnu Tangendu

tiez si myslim ze variant A je najrozumnejsi. napojenie na galvaniho je paralelne k zeleznici (regiojet atd.)

V prípade realizácie variantu A je úplne prirodzené predľženie Galvaniho ulice až k D4 do križovatky s budúcou Rx /Most pri Bratislave/ ako náhrada za križovatku Rovinka. Nie je to v predmetnej štúdii , ale pripadá mi to prirodzené a môže to prebrať aj časť dopravy zo súbežnej cesty II/572.

Predbežné oznámenie

II.1) NÁZOV ZÁKAZKY PODĽA VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
Vypracovanie dokumentácie stavebného zámeru (DSZ) a dokumentácie na územné rozhodnutie (DÚR) pre stavbu rýchlostnej cesty R7 Bratislava Dunajská Lužná.
II.2) DRUH ZÁKAZKY A MIESTO DODANIA TOVAROV ALEBO POSKYTOVANIA SLUŽIEB
Druh zákazky: Služby.
Kategória služieb č.: 12.
Hlavné miesto dodania tovarov alebo poskytovania služieb: Národná diaľničná spoločnosť, a.s., Bratislava
NUTS kód:

SK01.

II.3) STRUČNÝ OPIS CHARAKTERU A MNOŽSTVA ALEBO HODNOTY TOVAROV ALEBO SLUŽIEB
Vypracovanie dokumentácie k stavebnému zámeru a vypracovanie dokumentácie na územné rozhodnutie.
Predpokladaná hodnota zákazky (ak je známa) bez DPH:
Hodnota: 735 000,0000 EUR

e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/21454