2x3 len pripade ze za riesenie aglomeracnej dopravy povazuju cesty co je kratkozrake…btw. aj bajkalska ci ine mestske komunikacie budu 2x3 alebo 2x4 ?
nemusia to stavat rovno na 3+3, staci ak budu mysliet na pripadne rozsirenie v buducnosti (sirka nadjazdov, ochranne pasmo a pod.), aby to roszirenie mohlo byt aj s odstavnym pruhom
a este jedna poznamka. Most by sa nemal uspokojit len s tymto, ale pokracovat v lobbingu dalej a dat si za ciel minimalne Nove Zamky. To prepojenie DS-NZ je dost strategicke a ja si viem predstavit, ze ak by R7 bola potiahnuta po NZ, cast dopravy z R1 by sa na nu uz mohla aj presunut.
Nuz, prepojenie DS-NZ bolo planovane na vystavbu uz v r. 2007-2010…
Inac suhlasim s nazormi, budovat R7 po DL na 2+2 s rezervou na 3+3 a potiahnut to az po NZ v 1/2 profile.
vazne zase zavadza .. ze figel zmenil trasovanie, to prave vazny a jeho pozemkovy nohsledi zo SMERu zmenili trasovanie na nezmyselny variant C ..
vsak preco by inak uz bol tento variant R7 aj s privadzacom v UPN zo 70tych rokov ? a ako dosiel na cenu 2,8 miliardy za 7 km RC ?!?
bud trepe vazny, alebo si niekto pomylil euro a koruny ..
Mozno do toho ratal aj novy pristavny most
Vsetkym zastancom R7 variantu C by som doprial zazit dnesne rano v Podunajskych Biskupiciach a Vrakuni, ked na Gagarinovej prasklo potrubie ![]()
tak pan vazny sa nam nadalej pekne zhadzuje
ale v tom clanku ide zjavne o zamenu eur a korun ![]()
dost ma sklamal teraz figel ohladne R7 .. do 2014 sa bohuzial ani kopat nazacne .. s tym pristavnym a jeho premenou to zbytocne komplikuju
aquila, snad neveris tomu tendencnemu clanku z Pravdy. Porovnaj si ten clanok s dostupnymi faktami, do 2014 by sa nezacal stavat ani variant C, nieto ze by bol este hotovy, ako pisali v tom clanku… Navyse ak by mal byt variant A hotovy hoc aj o 5 rokov neskor, stale lepsie, ako totalne zbytocny variant C.
tu sa iba opat prejavuje rozhodovanie ala slovensko…postavime satelitne mestecka pre x tisic ludi a dopravu nech riesi stat
ak zacnu stavat v 2014 tak myslim ze to bude tazka pohoda, zdrzanie oproti tomu povodnemu paskvilu bude maximalne rok (aj o tom pochybujem) a prinos neporovnatelny…nemyslim vsak, ze tu je problem s prestavbou pristavneho mosta, jednoducho 3 roky ta priprava potrva…
najlepsi je aj tak ten starosta:
takto by sa sice napojili hned za humnom, ale v PB by sa vytvoril presne taky isty lievik ako teraz, nehovoriac o tom ze uloha nadradenej cestnej infrastruktury mu nic nehovori ![]()
andrej, problem bude len v tom, ze v roku 2014 sa temer iste zmeni vlada a sme tam kde sme boli .. inak presuvam prispevky do temy ..
2014 keby sa moc hecli mohli okrem pristavneho urobit v pohode ten usek ..
myslim ze nie, aj keby sa nezacalo do 2014 priprava uz bude v takom pokrocilom stadiu a premavka bude taky problem ze to nijaka nova vlada nebude prehodnocovat
Je to žalostná situácia dnes ráno som zažil totálne sklamanie, cítil som sa ako keby ma obecný úrad Pod. Bisk. vyobco..l. Totiž zakázali už aj zjazd z ul. Svornosti na Šamorínsku s možnosťou obočenia do Družobnej, bola to posledná možnosť ako prísť do práce o 10 minút skôr. Zdá sa to smiešný čas, ale keď cesta do práce trvá o minimálne 500% a viac tak desať minút je super. Bližšie informácie nájdete na facebook.com/home.php?#!/pag … 7160527521
uvidime ako sa to nakoniec vybrbi ..
rok 2014 je docela daleko, takze stihnut sa to da, aj ked stale si myslim, ze to spajanie s prerabkou pristavneho prinesie viac problemov ako osohu …
Aj tak nechapem, preco usek, ktory je v stadiu DUR by nemohol ist do vystavby uz o 2-3 roky. Zrejme zalezi aj od toho, ci sa rozdeli na 2 poduseky so zaciatkom/koncom pri D4.
Obavam sa ze privadzac od D4 po pristavny most okolo slovnaftu nema este ani podanu ziadost o EIA ale niesom si isty nikde som to nepostrehol, neviete niekto v akom stadiu je tento usek ?
nema bohuzial vobec nic .. pritom je v uzemnom plane uz desiatky rokov ..
Minimalne technicku studiu tento usek mat musi a navyse, ak je uz konkretne zakresleny v UP BA, je potrebny proces EIA?
Btw, cim viac pozeram na mapku variantov, tym viac si uvedomujem, aky bol ten variant C totalny nezmysel ![]()
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=6186
Ak sa uz bude robit tento projekt (technicka studia) mohli by predlzit Kutikovu ulicu od krizovatky s Dolnozemskou mostom cez Dunaj (7 most) k privadzacu niekde v blizkosti spalovne. Tym by sa vieriesil aj problem pristavneho mosta tym ze z Bajkalskej by bol zruseny vyjazd na pristavny most a rovnako vyjaz z Dolnozemskej co by vyrazne odlahcilo pristavny most a nebola by potreba ho rozsirovat. Neviem ci je to mozne takto riesit pretoze, v tomto priestore pri spalovni som niekde postrehol (posudzovanie EIA) ze sa ma presunut nakladny lodny pristav.
Myslim ze aj dopravne by to bolo vyhodnejsie ako zasahovat stavebne do pristavneho mosta pri takej intenzivnej prevadze ako je teraz. Toto riesenie tu uz niekto prezentoval dokonca sa mi zda ze som tu videl aj nacrt.