R7 Bratislava, Ketelec - Dunajská Lužná

AK sa skutocne bude robit variant A, myslim, ze D. Luzna by si mala presadit MUK na juhu, tj cesta na Kalinkovo.

bez D4 by to podla mna nebola tragedia kedze vacsina aut ide do BA. alfa a omega celeho problemu su 4 pruhy az po bajkalsku.
mozno keby sa uvazovalo so 4 pruhovou cestou (ako od PK) nemusela byt ani R7 ako taka.

mel, ta MUK na kalinkovo je hlupost.. vsak na 7 km tam budu 3 MUK .. taky luxus nema ani PB .. ta ma 3 MUK az na 9 km :wink:

a neni dovod kvoli par ludom robit extra MUK .. vsak DL je dedina preboha naco tam robit MUK .. vsak pri jednom bloku panelako zije viac ludi ako tam ..

Tych prvych 7km na R7 sa planuje 2+2, alebo uz rozumnych 3+3.

uvazuje sa o 2+2

Je to kratkozrake. Ani nie tak daleko od planovanej R7 je zly priklad D1 zo svojimi 2+2.

S variantom A budu problemy :frowning: Ekoteroristi sa uz vyhrazaju, ze to zablokuju s pomocou Europskej komisie. Ale lepsie ziadna R7, ako R7 vo variante C.

Nebyla by tu prilezitost stavet 2+1+2, kdy prostredni pruh by rano byl do Bratislavy a odpoledne ven? Umoznuje neco takoveho norma?

myslim, ze konkretne pri R7 to 2+2 bude docela v pohode .. ale rezervu by tam mohli nechat ..

NA STV2 bola včera 26.8.10 diskusia (Správy a komentáre) kde celkom dobre rozobrali všetky výhody a nevýhody a naznačili ďalší postup a variantné riešenia. Bol tam zástupca BA a Dunajskej Lužnej ako aj vyjadrenie ochranárov. Mesto BA potvrdilo, že prišlo k posunu a R7 bude pokračovať ďalej smerom na Bajkalskú. Žiaľ nebolo z toho jasné v akom štátdiu to je. Ale hovoril o privádzači, pričom sú minimálne 2 variantné riešenia - jedno je smerované na Bajkalskú a druhé dokonca dvomi jednosmernými mostami do Petržalky na Einsteinovu. Starosta D.Lužnej ale upozornil, že bez D4 alebo privádzača nemá ani jedna varianta A alebo C nejaký veľký zmysel.
Ochranár upozornil, že dopad na životné prostredie bude negatívnejší v prípade variantu A, lebo oddeľuje chránené územia od okolitej prírody, čím zhoršuje situáciu na danom chránenom území (možno som to neprefrázoval presne - treba si to pozrieť). V každom prípade upozornil, že tam je blízko aj územie NATURA2000 a v takom prípade do toho môže hovoriť aj EK, lebo sme sa zmluvne zaviazali takéto územia chrániť. Ochranár hovorí, že variant A je z pohľadu vplyvu na životné prostredie o 60% horší (resp C je o 60% lepší).
Starosta D.Lužnej zuase upozornil, že oveľa väčší problém ako pri R7 môže byť s ochranou životného prostredia pri trasovaní a stavbe D4 lebo tá prechádza priamo týmto územím!
Treba pozrieť: stv.sk/videoarchiv/relacia/s … -komentare
Vybrať dátum 26.08. Trasa je znama

NA druhej strane zástupva mesta BA upozornil, že on videl správu posudzovania vplyvov na ŽP a obidve varianty mali pozitívne stanovisko Ministerstva ŽP. Takže o rozdiele 60% nemože byť ani reči…

Mna by ale zaujimala este jedna vec - kedze R7 ide cez BA VUC, budu sa dat na to cerpat EU fondy? Ak nie je realne ze to postavi stat za svoje z rozpoctu? To asi nie … Nepripravuju do spolu s D4 nahodou na dalsi PPP projekt? Som zvedavy na Vase nazory.

Inak nechápem ako to Figeľ myslí, ked tvrdí, že v budúcnosti by sa R7 mohla napojiť ak sa urobí vo variante A aj na diaľnicu D1 … to akože kde presne?

Pod Prístavným mostom predsa.

ak by to bolo len plain prelzenie bajkalskej tak aj tak dobre.. a umoznilo by to vetvenie na 4 smery .. cize to by bolo lepsie .. na einsteinovu to napajat je podla mna nie najlepsie riesenie … zatazi to viacej pristavny most ..

skor rozsirit pristavny na 3+3 a prestavat ciastocne rondel .. aj za cenu ze sa nebude dat dostat odvsadial vsade ..

viewtopic.php?f=35&t=14013
Vážny: Figeľ stráca čas a peniaze

Lionheart, presne tak, je zakaz pouzitia eurofondov na uzemi VUC BA…min. v tomto prog. obdobi, takze (pre tondiego) - “ekoteroristi” si mozu trhnut.

Moze ma niekto nasmerovat, alebo napisat co vsetko skriva alebo obsahuje ta Natura tam?

devil, ono ani nie je tak zakaz, ako ze velmi blbo urobili nase operane programy … eurofondy je mozne pouzit aj v bratislave .. resp aj v regionoch nad 100% priemeru EU .. vid praha, ktora dostala niekolko miliard na metro ..

Ja si myslim ze to bude velkou chybou ked to bude len 2+2. Povedzme ze to dostavaju do dvoch-troch rokov. To tak akurat poriesia dnesnu neunosnu situaciu. Ale za 10-15 rokov, ked bude hotova R7 po Lucenec, tak ta R-ka stiahne dost motoristov z celeho juhu a vychodu SK. A nezabudajme ze ludi bude coraz menej, ale aut co raz viac. A cesty sa projektuju/ ako som sa tu dozvedel/ na 30-40 rokov.