R7 Bratislava, Ketelec - Dunajská Lužná

kedy bude pokracovat ku NZ a LV nikto netusi. ale asi po 2020. dovtedy bude niekde pri DS. po DL budu este nejaky ten rok riesit trasu a potom dalsie veci ako vsade inde. podla mna by sa to dalo postavit do konca volebneho obdobia ale len v pripade nenormalneho tlaku zo strany most. inac o 1-2 roky neskor.

s tym napojenim by som si hlavu nelamal, min. na konci useku pri DL bude musiet byt nejaka krizovatka s I/63 aby R-ka nekoncila v poli.

Na prehodnotení vedenia R7 z variantu C na A sa prihliada aj na skutočnosť, že územie na východ od BA medzi D1 a R7 má riešiť západné predĺženie R1. R1 má začínať na D4 križovatkou Most pri Bratislave a ďalej pokračovať v koridore okolo obcí Hrubý Šúr - Sládkovičovo - Sereď.

Predlzenou R1 by sa dal v buducnosti teoreticky riesit aj pristavny most a to aj keby cast medzi R7 a D4 chybala.
http://www.abload.de/img/backat.jpg

To trasovanie R1 cez Vrakuňu - neviem si predstaviť ako dlho bude trvať príprava, veď proti tomu bude určite kadekto protestovať.

ad Hipi, ja osobne som aj tu viackrát tvrdil že D4 nevyrieši problémy s dopravou v BA ako takej a je jedno či bude mať 2 exity alebo 5 alebo 10. D4 pomôže cca 15% vodičom t.j. čistý tranzit+zopár z okolia D4. Keďže všetci ostatní sa v BA zastavujú z rozličných dôvodov alebo je to ich cieľ naďalej budú vchádzať do mesta. A to by si mali uvedomiť všetci z mesta a VUC ktorí sa spoliehajú že výstavbou D4 a R7 či R1 sa vyrieši dopravná situácia BA. Nevyrieši sa. Tú vyrieši len nosný dopravný systém s naozaj funkčnou integrovanou dopravou a bezplatnými P+R parkoviskami + novú MUK na hlavných mestských komunikáciách.

Variant C vyriesi to iste, co variant A, akurat ako bonus posluzi aj obciam pri BA. Privadzac z Bajkalskej je rovnako pouzitelny aj pre variant C. Ak sa nebude stvaat, tak sa vyvedie premavka do Biskupic aj pri variante A.

akym obciam ? krizovatka ma byt za DL takze by si chcel krizovatku zvlast pre rovinku ?

Nechapes, ze sa ide predlzovat R7 az po Bajkalsku? Bez tohto predlzenia (ci uz ako privadzac, alebo samotna R) sa ten usek proste stavat nebude.

Netreba zabúdať aj na možnosť odľahčenia vnútromestskej dopravy u nás veľmi zanedbávanou cyklistickou dopravou. Väčšina Bratislavy (obyvateľstva a cieľov) je na rovine alebo v mierne kopcovitom teréne a aj keď asi nikdy nedosiahneme taký podiel cyklistickej dopravy ako Amsterdam (40%) či Kodaň (35%), aspoň priblížiť by sme sa im mohli. Ospravedlňujem sa za mierny OT.

Kvoli hustej a neregulovanej vystavbe je v BA pomaly problem, aby sa na cestu zmestili automobily, nieto este cyklisti. Navyse arogancia a nizka intelektualna vyspelost pomerne vysokeho percenta bratislavskych vodicov je vaznym rizikom pre cyklisticku dopravu v BA. Prejde este vela rokov, ak sa vobec nieco v tomto smere v BA zmeni. Ale to sme uz naozaj OT.

Tiež malá poznámka, na rozdiel od uvedených miest je v BA od novembra do februára bicykel málo použiteľný, aj keď som už zopár samovrahov balancujúcich počas sneženia či poľadovice zažil.

Reagujem v príslušnej téme: [url]Cyklistika na Slovensku - #230 podľa tr3mp]

viewtopic.php?f=35&t=13963

Svejna hovori, ze R7 BA-D.Luzna je ich priorita a presadil to najma on. Meni sa trasovanie na variantu A, ako to priamo potvrdil.

takze je to oficialne, uz len za toto maju u mna bod ..

reci su to pekne…ale to aj Fico mal pekne reci…som zvedavy na realitu

No D1 je priorita, D4 je priorita, R7 je priorita a nakoniec začali stavať úsek na R4 :laughing:

asi to tu nepatrí, ale dostavať R4 je najrýchlejšie prepojenie KE a vôbec južného východu do BA (cez HU). Stačí skúsiť trasovanie cez maps.google.com

Dobre, ale ako to vysvetlíš ľuďom, ktorí každý deň stoja v kolónach, že majú ísť cez HU?

juh R4 bol pripraveny. nikomu netreba nic vysvetlovat a hlavne netreba cakat zazraky. R7 zacnu pri najlepsej voli koncom volebneho obdobia, pretoze priprava je este v skorej faze ked sa debatuje o trase.

presne tak, o terminoch spustenia vystavby budeme moct diskutovat az ked uvidime minimalne uzemne rozhodnutie, aj odtial su to este aspon 2 roky pri maximalnej snahe o urychlenie.

tak vyzera, ze zmena trasovania je viac nez oficialna, ked zrusili sutaz UR toho nestastneho variantu C .. toto je velmi dobra sprava

viewtopic.php?f=35&t=13981