R6 Púchov - št.hranica SR/ČR

Ak ju začneme stavať mi, tak ju majú aj v pláne vôbec Česi ?

Pravdupovediac, ČR robí už nátlak, aby sme ju začali my stavať skôr ako po r. 2015, čo plánujeme.

Tuším, že na mapke od highways.sk je vyznačený malý kúsok R6 ako v prevádzke. Ja som si však z D1 žiadnu odbočku na R6 nevšimol, aspoň nie v smere BA=>ZA. Ako to je?

Jurislav,
je tam maly kusok v 1/2 profile do Puchova. Pozri sa sem: highways.sk/highways/Ladce-Sverepec.html

MÚK Beluša je s budúcou R6. No dnes je to stále len odbočka na cestu prvej triedy do Púchova a ďalej na Zlín (I/49). Ako polprofil je to stavané (ak pozrieš na mapku na highways.sk) až po foto č. 139, tam má hlavný variant prekročiť Váh, obísť Streženice a Púchov a smerovať ďalej do Čiech…

Na R49 by měla být 1. etapa (k Fryštáku - přivaděč Zlína) zprovozněna v r. 2010 (není ale zatím jistota, že na to budou peníze). Kdy budou další stavby, těžko věštit, ale uvažuje se, že jako další by mohl být postaven úsek od hranic k I/57. Také dosud není rozhodnuto, jestli se mezi Fryštákem a hranicí SK bude stavět napřed 1/2 profil nebo rovnou plný.

Tak ak chcem ísť na R6, na akú cestu mám odbočiť? Na 49?

Ano. R6 má (pro tranzit) na Slovensku nahradit současnou I/49, v ČR má být pokračování značeno jako R49 (narozdíl od současné I/49 se ale ve směru od hranice SK/ČR před Zlínem uhne k severu na Slušovice a dále povede kolem Fryštáku a napojí se na českou D1 v MÚK Hulín). Tato RC bude náhradou za střední část původně plánované federální D1.

jurislav trochu nerozumiem co tu pises, ved ak si siel smer BA>ZA, musel si ist aj cez MUK Belusa, tam vlastne zacina R6, tu je obr: highways.sk/highways/img/L-S … pec215.jpg, chyba tam oznacenie cesty, ale Rky sa momentalne nijako neoznacuju, tak ta tabula je iba zelena s nazvami miest.
tu najdes R6 ako oranzovu cestu, ktora ide vedla I/49: highways.sk/highways/Ladce-Sverepec.html

Ved toto je to ze ja absolutne nemam pamat na mesta, cez ktore prechadza aka cesta, tak som chcel vediet kde odbocit, lebo ziadna R6 tam nebola :smiling_imp:

teraz to uz vies :slight_smile:

V stredu popoludní sa na pôde Matador Biznis Centra opäť hovorilo o česko-slovenskom prepojení rýchlostných komunikácií. Svoje postoje k téme, ktorá bude pre Púchovský i Zlínsky región aktuálna v najbližších desiatich rokoch, prišli vyjadriť okrem pracovníkov českého i slovenského ministerstva dopravy aj hejtman Zlínskeho kraja Libor Lukáš a dvaja župani – Pavol Sedláček z Trenčína a Juraj Blanár zo Žiliny.

cely clanok na http://www.puchov.sk/mesto/aktuality/vsetko/85-blizsie-k-vystavbe-je-ceska-strana

Poněkud mrtvé téma :slight_smile: CHtěl jsem sem přidat anketu, ale nezdařilo se. Tedy alespoň formou diskuze:

1. Máte za to, že by R6/R49 měly mí dálniční paramtery?
  2. Které spojení bude podle Vašeho názoru v budoucnu důležitější na pomezí ČR/SR - D2/D2, nebo R49/R6? Nebo alt. R5//I/68, nebo jiné?

podle mne ad 1 - v návaznosti na důležitost ano
podle mne ad 2 - R49/R6

Ad 1: Nie.
Ad 2: I/50(resp. R50) a R2. :wink:

R2 sa od TN po št. hranicu stavať nebude.

1, Teraz nie, v budúcnosti áno.
2, 1, R6/R49 2, R5//I/68 3, D2/D2

Ja si myslím, že pri plánovaní by sa malo zobrať do úvahy, že v roku 2009 začne pracovať fabrika Hyundai v Nošoviciach pri Frýdku Mýstku (na Ostravsku). KIA bude pre nich dodávať motory a kapacita fabriky je 300 tisíc vozov za rok! Ale možno sa to bude riešiť železnicou (ale zatiaľ so menpočul, že by KIA mala žel vlečku potiahnutú do areálu).

Tým som chcel iba povedať, že prax si vyžiada budovať napojenie na ČR severnejšie niekde pri ZA, resp pri BY.

Má.

Ja čo viem tak aj VW aj PSA aj KIA majú železničnú vlečku až k areálom.