Tuším, že na mapke od highways.sk je vyznačený malý kúsok R6 ako v prevádzke. Ja som si však z D1 žiadnu odbočku na R6 nevšimol, aspoň nie v smere BA=>ZA. Ako to je?
MÚK Beluša je s budúcou R6. No dnes je to stále len odbočka na cestu prvej triedy do Púchova a ďalej na Zlín (I/49). Ako polprofil je to stavané (ak pozrieš na mapku na highways.sk) až po foto č. 139, tam má hlavný variant prekročiť Váh, obísť Streženice a Púchov a smerovať ďalej do Čiech…
Na R49 by měla být 1. etapa (k Fryštáku - přivaděč Zlína) zprovozněna v r. 2010 (není ale zatím jistota, že na to budou peníze). Kdy budou další stavby, těžko věštit, ale uvažuje se, že jako další by mohl být postaven úsek od hranic k I/57. Také dosud není rozhodnuto, jestli se mezi Fryštákem a hranicí SK bude stavět napřed 1/2 profil nebo rovnou plný.
Ano. R6 má (pro tranzit) na Slovensku nahradit současnou I/49, v ČR má být pokračování značeno jako R49 (narozdíl od současné I/49 se ale ve směru od hranice SK/ČR před Zlínem uhne k severu na Slušovice a dále povede kolem Fryštáku a napojí se na českou D1 v MÚK Hulín). Tato RC bude náhradou za střední část původně plánované federální D1.
jurislav trochu nerozumiem co tu pises, ved ak si siel smer BA>ZA, musel si ist aj cez MUK Belusa, tam vlastne zacina R6, tu je obr: highways.sk/highways/img/L-S … pec215.jpg, chyba tam oznacenie cesty, ale Rky sa momentalne nijako neoznacuju, tak ta tabula je iba zelena s nazvami miest.
tu najdes R6 ako oranzovu cestu, ktora ide vedla I/49: highways.sk/highways/Ladce-Sverepec.html
V stredu popoludní sa na pôde Matador Biznis Centra opäť hovorilo o česko-slovenskom prepojení rýchlostných komunikácií. Svoje postoje k téme, ktorá bude pre Púchovský i Zlínsky región aktuálna v najbližších desiatich rokoch, prišli vyjadriť okrem pracovníkov českého i slovenského ministerstva dopravy aj hejtman Zlínskeho kraja Libor Lukáš a dvaja župani – Pavol Sedláček z Trenčína a Juraj Blanár zo Žiliny.
Ja si myslím, že pri plánovaní by sa malo zobrať do úvahy, že v roku 2009 začne pracovať fabrika Hyundai v Nošoviciach pri Frýdku Mýstku (na Ostravsku). KIA bude pre nich dodávať motory a kapacita fabriky je 300 tisíc vozov za rok! Ale možno sa to bude riešiť železnicou (ale zatiaľ so menpočul, že by KIA mala žel vlečku potiahnutú do areálu).