R4 Všeobecne

Nejedno očko zvlho, ale ani aktuálna a ani budúca vláda výstavbu nespustí. Stav financií to nedovolí, ale rozprávky ako makáme sa budú opakovať. Maximálne čo bude možné očakávať je nejaký jedna-dva obchvaty, ak tie budú musieť byť lacné.

2 lajkov

PPP sa zacne platit asi az niekedy v roku 2031, ked sa to dostavia, takze az taky problem s financiami v sucasnej dobe by nemal byt…

3 lajkov

Tiež som skeptik, ale výstavbu tohto úseku zachraňuje to, že Maďari aj Poliaci kopli do vrtule a keď ho nedokončíme my, tak dobre vedia že nastane dopravný kolaps. Po spustení Turany - Hubová a D3 je toto priorita, žiadny úsek nie je podľa mňa viac dôležitejší ako toto. Teda ak Rážovi neprepne a nezačne s Karpatmi alebo podobnou kravinou..

4 lajkov

A ako by vyzeral ten dopravny kolaps? Zeby sa islo este o 5 km/h nizsou priemerkou?

Ak si myslíš že tá cesta od Svidníka do Giraltoviec toto vydrží tak fajn.

A co by stalo keby sa nepostavil obchvat Krupiny? No nic.

Akoze nie celkom rozumiem argumentu.

Uz teraz je zasekany minimalne Sarissky Stiavnik a Lada…

1 lajk

nerozumiem ze preco nerozumies. podla mna je dopravny kolaps nieco ako npr. RK. vela aut + nejaka prekazka. jedno bez druheho nie, aspon teda na Sk.

pytal som sa kde su na I/21 este 50ky z dovodu parametrov cesty, ukazal si jednu ani tu nie tam kde som sa pytal (od konca radoma po zaciatok GIR), pytal som sa ci bola chyba postavit tie obchvaty.

na I/21 ides priemerne 60 co je malo ale stiavnik este menej a giraltovce je max. 50. tie mesta co som spominal tiez max. 50 a niekde aj 30 ci menej lebo semafory/kruhaky. tak si treba uvedomit co slovo kolaps znamena.

Uz TERAZ sa caka “v zapche” na Sarisskom Stiavniku… To nie je, ze mas prejazd 30km/h. Tam stojis… Rovnako aj v Lade. Cize ked este vzrastie doprava po dostavbe polskych usekov, tak to bude este horsie.

Myslim, ze som v tomto povedal uz dost. Nie nebola to chyba. Najvacsia chyba bola, ze sa to nepostavilo na plny profil, konkretne Ozdany… Polovicny profil sa neoplati asi nikdy. Nehovoriac o obchvatoch co ty navrhujes, aj ked sa nedaju postavit inak ako v trase R4 a nebudu o nic lacnejsie…

A to, ze tam nemas 50ky neznamena, ze sa tamadial da ist naplno 90kou. ved chod sa tam previest, od pocitaca sa lahko pise. Ja jazdim dost vela a ta cesta mi pride jedna z najhorsich po ktorych jazdim. Nie klukatostou, ale kombinaciou vsetkeho, podobne pocity mam zo Zilina - Cadca…

A znova sa opakujem, ze je rozdiel, ze kolko tam mas TIR, pretoze ked ich mas napr. 700 vs 2100, tak sanca, ze nejakeho stretnes v zakrute v polke tvojho pruhu je 3x vacsia…

2 lajkov

že by si preklínal, že si sa nenarodil vo vedľajšej dedine, cez ktorú neide cesta 1. triedy a že ti praskajú múry aj susedovi a že žiješ v strachu kedy tvoje dieťa zrazí kamión a že ti kamión stojí pred domom a idú z neho exhaláty na tvoje biele prádlo a mohol by som pokračovať, ale načo

1 lajk

ved ja nechcem aby sa postavilo inac ako v trase R4. ved uz je viacmenej natrasovana. ide o to ktore casti. sam pises ze na dialnici ide kamion 85. potom na poloprofile kolko, 80 ?? a v stupani co mas aj na D/RC menej, hlavne ked je nalozeny. uz nerobme z dialnic modlu ze sa na nich jazdi maximalkou 24/7/365. ozdany su akurat pre a vsetky dalsie obchvaty su tiez super, postavili sa tiez s trase R. opakujem, vyberal som priklady hlavne s 1000+ NA.

uprimne, velmi rad by som tam previezol, lebo hoci som presiel vacsinu hlavnych tahov ale tam som nebol. ale podla youtube a googla po kukovu je to ako LC-RS, bezna cesta cez kopce a k tomu vacsi kus 2+1 ako pri pincinej. a rakovcik-svidnik to iste ako I/66 pod krupinou. tam kombinacia vsetkeho asi nehrozi.

kukova-gir, a rakovcik-radoma urcite treba, teda nazvime to poloprofil. ostava 5-7 km medzi gir a radoma ci ano/nie.

ale plny profil je podla mna luxus uz aj na SO PO II. tam sa dalo usetrit (poloprofil stoji asi 2/3 plneho) vyse 100 mega. potom zbytocny obchvat SP sa dal tiez usetrit. a radsej postavit rad-rak a kuk-gir. cize zase zle priority a neefektivne minanie.

Nerobme z dialnic modlu ze sa na nich jazdi nonstop v plnej rychlosti? A ty kde žiješ? Dnes som isiel z Popradu do Prešova celý čas plynulo 140km/h (teda okrem tunelov). Keď idem po oravskej R3 a chytím na tom polprofile kamión tak možem ísť tak celý čas 70 a skončil som. Neviem čo ty furt blúzniš o tých polprofiloch :joy:

4 lajkov

a preto by si na R3/R4 dal plny profil? lenze takych ciest s takymi intenzitami ti tu vymenujem XY tak ako som uz aj urobil. ale tam by si plny profil nedal lebo tadial nejazdis.

1 lajk

To ťažko. PPP chcú použiť na mosty (čo je riadna blbosť, ale čo už keď táto krajina mená na základnú údržbu cestnej siete). Keby PPP nepoužili na mosty tak by šlo na D1 a Korbeľkou. To že bude robiť Ráž do konca volebného obdobia divadlo okolo R4 (aj D1) si nemusíme písať.

1 lajk

Dnes je vláda na výjazdovom rokovaní na východnom Slovensku, Ráž sa už bol natočiť v tuneli Okruhliak, následne pokračujú smer Giraltovce a potom až k poľským hraniciam do Vyšného Orlíka. Predmetom výjazdového rokovania má byť aj R4.. tak uvidíme čo smer zase nasľubuje

1 lajk

Kaliňák sa pre média vyjadril, na ďalší rok by sa mohlo začať s obstarávaním zhotoviteľa PPP projektu na dostavbu R4. Medzitým si aj kopol do Radičovej aj Matoviča

1 lajk

To je zaujímavé ako všetci tí smeráci sa idú zodrať celé tie roky aby tu bolo lepšie, a vždy tam na 2-3 roky príde niekto kto im chce len urobiť zle a celé im to sabotuje :frowning:

Ale teda držím im palce, keby aspoň z 30% spravili čo slubujú tak super. Predpokladám, že opäť to chcú robiť z rozpočtu MO ak vôbec teda.

5 lajky

https://www.facebook.com/share/v/16k5wVcNQA/?mibextid=wwXIfr

1 lajk