No, skvele, ze poliaci na to tlacia. Ale, myslim, ze nijak zvlast tam Ersek nechybal. Jednak, na nasom uzemi je R4 kratka (100km dokopy???). A jednak, my sme na tom s nasou castou dobre, nie? Prakticky polku mame hotovu, a po dokonceni obchvatu KE dokonca bude suvisla. Urcite ale ostatne staty netesi, ked vidia aka pakaren sa vymyslela s Via Carpatiou pri Presove, kde, ak to bude v r 2030 dokoncene, budu musiet nadbiehat 15 km naokolo blizsie cez 3 tunely, miesto normalnej kratkej cesty po rovnie. Holt ale, pre Presov je Zilina zjavne velky vzor, a tak cim viac tunelov, tym “dolezitejsi medzinarodny uzol”
![]()
Ach, daj si pivo a neber svet uz tak vazne ![]()
No co no, zase vynechal lieky…
Hodte na neho siet, je to blazon.
Jeeej, zase vela vecnych argumentov. To vzdy potesi
![]()
[
Čo tak sledujem toto forum už nejaký ten rok, tak si to bol práve ty, ktorý tu zaviedol daný štýl komunikácie. Tak sa na to nesťažuj.
a aky prakticky zmysel by malo keby tam isiel osobne ??
Pretoze sa to hodilo? Na tom stretnuti bolo 10 delegacii a minister si nenasiel cas. Hlavne, ze ked treba riesit nejake nepotrebne mosty cez Ipel tak tam nakluse hned.
to ze tam bolo 10 delegacii neznamena ze tam bolo 10, teda pardon 9 ministrov.
Tak čo devil? Dnes si moze kazdy urobit vlastny obraz ![]()
gallery/image_page.php?album_id=258&image_id=38939
no jasne bo to povedal devil a to je sväta pravda,ňe?
ma dokazovat ze je to v plane na core TENT
no jasne pre nic ine SO nebude sluzit… Bo to povedal devil a to je svata pravda, taňe? Ta ňe!
no jasne,to len ja tam vidim core TENT a dalsich 10 statov…
Hlavne ze o 10 to bude komplet hotove…
…a presne preto tu stale postujem tu istu mapku… ![]()
Takto by malo vyzerať ZDZ v križovatke PO-zapad:
youtu.be/TDgYc3CaLmI?t=634
A takto PO-východ:
youtu.be/yenLwUJD3Q0?t=11
stav Via Carpathia v PL, nezda sa ze by to isli robit ako 1+1…
takze usek k hranici ide jednoznacne na 2+2 (isto aj cela S19 po RZE)
gddkia.gov.pl/pl/a/28239/S1 … a-Barwinek
Takmer vsetky useky na Lublin - RZE budu mat rezervu na 2x3… Dokonca tunel pri Babici ma byt s rezervou na 2x3 ![]()
toto su ale intenzity rzesow-krosno 18.353, 10.999, 11.272, 5.436, 8.033, krosno-dukla 12.429 a 8,862. 5.000 a menej je az na poslednych 18 km. trosku rozdiel oproti I/21
Nalejme si cisteho vina, ze dolina Krosno - Jaslo - Sanok ma ovela viac obyvatelov. (cez 350K)
Ta mapa s koridorom od Dendika je maximalne trapna. ![]()
ano je trapna ale trapne som vcera na pol hodiny stal na sekcove v kolone kamionov vsemoznych znaciek z celej europy ![]()
Vyzera to tak, ze sa kvoli Madarom a Poliakom, ktorí to s VIA CARPATHIA myslia važne (samozrejme ako 2+2 profil),
pohnu dopredu aj Slovaci. Idealne ak by sa spojili starostovia obci na trase a spolu so županom vytvorili tlak nech v
najbližšom programovom obdobi EU fondov mozu ist tieto useky do výstavby a neodsunuli sa za r. 2030… ![]()
To ze to budu stavat na plny profil je uz jasne najmenej 5 rokov.
Co sa tyka polska, tak od RZE po Miasto piastowe bude asfaltova krajnica a od MP po Barwinek bude makadam. Zaujimalo by ma kolko na tom usetria ![]()
Podľa tohto článku je vidno rozdiel budovania ciest pre motorové vozidla v SR a MR.
V jednom časovom úseku výstavba 60 km hoci rozdelené na tri stavebné úseky, ktoré budú preplatené z fondov EU.
V SR od Vyšného Komárnika po Svidník sever 2 úseky na 8,2km a 7,9km (spolu 16,1km) a v úseku Svidnik juh po Kapupušany pri Prešove
6 stavebných úsekov rozdrobených v kilometroch o dlžke 4km, 8km, 6,5km, 7,5 km, 7km, 6km (spolu 39km) čiže celkovo 55,1km (zdroj INEKO),
pričom už nepočítam vysúťažené úseky od D1 po Kapušany pri Prešove, ktoré sú o dlžke 4,3km a 10,2km (spolu 14,5km)
a (úsek Košice-Šaca Košické Olšany, ktorá už finančné zabezpečenie z EU má), ktoré pri rovnakom zaobchádzani preplatí tiež EU,
ak nebude diskriminovať SR a bude vôľa a chuť reprezentantov SR doma, ako aj tých, ktorí zastupujú SR v Bruseli za týmto účelom.