aj ja som tiez myslel ze to pojde rychlejsie..
Ne nemohlo to ist rychlejsie. Zdravie a zivoty pracovnikov pri razeni tunela su najdolezitejsie.
Koniec tunela sa totiz razi pod poľom, cize geologia nepustila rychlejsi postup.
klobuk dole pred stavbarmi…
Mal si pravdu, je to prerazené až v maji… scontent.fbts4-1.fna.fbcdn.net/ … e=60CFD9FE
TAKTO SA PRERÁŽAL TUNEL BIKOŠ
Tunel s dĺžkou 1105 m nepretržite hĺbilo 105 baníkov a vyťažili z neho spolu 220 tisíc kubíkov horniny, ktorú použili do násypov R4. Teraz budú stavbári pracovať na sekundárnom ostení tunela a práce pokračujú aj na ďalších častiach tohto úseku R4 - vo výstavbe sú štyri mosty, ďalšie štyri mostné objekty zakladajú v križovatke Prešov, sever a ukončujú posledné preložky vodovodov. Ak to pôjde takto dobre, v marci 2023 odovzdávame 4,3 km dlhý úsek motoristom. Zdar Boh!
[size=77]1601[/size]
Koniec júna, druhá etapa nevyhlásená, pripravené je všetko. Ako to chápať? Je možne z objektívnych dôvodov naťahovať vyhlásenie súťaže 2,5 roka?
Majú Prešovčania podstatné dôvody chápať to ako “vodenie za nos”? Majú právo prejaviť protestom svoj názor? Je toto považované za rovnaké
praktiky ako fungovali za “Ficovho režimu”? Ma ešte iné Slovenské krajské mesto take podmienky v doprave ako PO aby 50 m od MPR a intravilanom
30 tisic. sidliska bez PHSiek chodila kamionova doprava? Obyvatelia SEKCOVA maju legálne právo ziadať SR o kompenzáciu kvoli prekroceným emisiám
hluku… Tak ak by to urobil kazdy kto tam ma trvaly pobyt stalo by to kasu VIAC ako urobiť PHSky a nadchody. Nehovoriac o riešení 21.storočia ktorým je
II. etapa
Nuz Ke su na tom podobne len na jednom useku cca 300m je PHS ![]()
Vlastne si Ke a Po mozu podat ruky su na tom rovnako teda vlastne cely vychod len sluby a sluby.
KE su na tom o trochu lepsie v tom, ze ten prietah predsa len neide az tak blizko obydli ako cesta cez Sekcov. A navyse tych 300m PHS aj ked sa to nezda robi dost kedze je v useku, kde doprava vadi najviac (a pritom aj keby tam nebola, stale by to na Opatskom a zaciatku Jazera nebolo tak zle ako na Sekcove). No ale to je asi tak vsetko, suma sumarum riadny dialnicny obchvat jednoducho chyba ako sol v KE aj PO
jedno z riesni je nalozit tranzit na vlak ale obavam sa pri tom počte to je nerealne minule som za pol hodinu napocital hore od stiavnika po presov 300kamionov vecer o 11tej dalsia vec chybajuca zeleznica na svidnik ale to by sa dalo obist prajem pekny den aa dobru chut
cez NR chodi tranzit sever-juh cez centrum, nakupne centra, vysoka skola pri ceste…a niekolko okresnych miest a dalsich miest ma hlavnu cestu cez centrum.
devil, podla teba je tranzit sever-juh cez Nitru podobny ako tranzit sever-juh cez Presov? Akoze z Topolcian do NZ chodia stovky kamionov za den?
Preco chodi tranzit cez Nitru centrom? Ved je tam z oboch stran R1/R1A. Treba konecne zrusit jednotku v meste a vsetok tranzit na obchvat. Ale to by tam musel byt zjazd na I/65.
ano, je podobny. stovky/tisice kamionov cez PO aj NR.
myslis asi I/64… po R1a/R1 je to asi o 10km viac, krizovatka smrti a este aj cez mesto aj ked uz nie cez centrum. 2+2 cez sekcov je nevhodna tak cabajska/novozamocka su v pohode ?
Devil, kadial by si chcel viest ten S-J obchvat tak, aby to bolo vyrazne kratsie nez R1A/R1?
Co sa krizovatky smrti tyka, tak tu by bolo treba nahradit R1xI/64. Tym by sa hadam aj zatraktivnila trasa po R1(A)
NR je tak roztahana ze ze obchadzka tam proste je. ale prelozka by pomohla. ja len ze pri NR sa neda urobit ani len ta prelozka tak si nemyslite ze zrovna presovu sa najviac ublizuje, ked meska II. etapa za stamiliony.
krajske meste by sa nemali povysovat. mame poltucet okresnych miest kde auta a kamiony chodia priamo cez centra a tento slavny plan ich vobec neriesi lebo tie bulharske konstanty vysli inac.
Okresne mesta na trase “E”-cesty bez obchvatu: Zilina(vo vystavbe), Zvolen (obchvat blokovany susedmi), Krupina, Ruzomberok (vo vystavbe), Dolny Kubin, Tvrdosin (vo vystavbe), Rimavska Sobota (cesta ide periferiou), Presov, Kosice, Michalovce, Sobrance.
aj MI ide periferiou tak ako ZV, LV … takych kvaziobchvatov mimo centier je dost. ale bezne mas aj mimo “E” 1000+ kamionov a cez centra su to SA, SB (tieto snad budu za par rokov), SE, NZ, KN, PD, KK. a nie su to priority.
devil… Ked sa konecne vytoria na slovensku dialnicne koridory, tak sa vsetky tranzitujuce kamiony presunu na ne. Takze vytorenie takychto koridorv by mala byt priorita. Jaky koridor ide cez Levice? Jaky koridor ide cez Senicu? Prievidza ma na trase koridoru obchvat. Jaky koridor ide cez Kezmarok? Ktory kamion pojde cez koridor NZ ↔ KN, ked sa dostavaju useky D1 a D4?
Opsravedlnujem sa za OT.
Kamióny idú len z Moskvy do Paríža a z Varšavy do Budapešti???
A netuším čím odkloní D4 resp D1 presun materiálu z KN do NZ a naopak
Ide o to, ze presun materialu z KN do NZ nevytvori 1000+ kamionov a ked ide kamion do KN tak mu obchvat KN netreba ![]()
Ked bude D4 hotova tak viac tranzitu S-J bude chodit D1 + D4.