Znaš, Feci abo Feri? [album]45852[/album][album]45733[/album] Toto postavili načo? Len pre KN?
[album]45711[/album][album]46376[/album][album]46377[/album] Nie je to vždy hrozné tade, ale ak sa znormalizuje stav, tak tam bude aj horšie, nem alebo mýlim? ![]()
Apropo, doprajem každému zlepšenie, nezávidím, že sa tam niečo stavia… [size=77]1619[/size]
nepresunu ani nahodou. ty si sa este s kamionistom zrejme nerozpraval. preco chodia kamiony cez medvedov/komarno ked D1-D2-M1 uz davno existuje ??? preco chodia kamiony cez SE ked uz davno existuje D1-D2 ?? lebo blizsie naokolo = zvysene naklady.
Vy vobec necitate co som napisal?
cPalo napisal ze medzi NZ a KN je nejaky presun materialu a ten treba odklonit, tak pri tom ti isto obchvat NZ a KN nepmoze.
KN.sk: ked ide kamion z NZ do KN tak pojde po tom moste?!
KN.sk: tie fotky su z kruhoveho objazdu pri priemyselnom parku? Ak ano, tak by bolo divne ak by tam kamiony neboli.
Mam znamych vodicov nakladnych automobilov a kazdy z nich by si vybral casovo najkratsiu trasu. Ta ich v konecnom dosledku vide najlacnejsie.
devil, aky maju kamiony zdroj a ciel ked idu cez Senicu?
???
A rad by som bol ak by bola prerobena kompletne cela slovenska cestna siet, ale bohuzial to nie je realne. Preto obhajujem prioritizaciu.
ked pojde od TT/NR atd. do ciech tak pojde cez SE a nie cez BA. detto z NR/TT a vyssie do madarska nepojde cez BA. dokonca mas kopu kamionov na dvojkach medzi GA a DS/medera.
cize na zapade su skusenosti ze dobudovane dialnice nestiahnu kamiony z dalsich okresov len preto lebo niekto si to tak predstavuje.
Uveď potom na koho reaguješ, pomôže to.
Nie, jedine, že by šiel naokolo napríklad cez Medveďov alebo Štúrovo (dúfam, že tie mosty ponad dolný Váh vydržia).
Nie, kamióny sú, teda stoja, na ‘novej’ I/64 pripájajúcej sa do peáže s I/63. A táto peáž ide skrz mesto, stredom. [size=77]1621[/size]
Devil, v principe suhlasim s tym, ze koridor na seba automaticky nestiahne vsetku prepravu len preto lebo si to tak niekto predstavuje, ale zrovna priklady ktore si uviedol nie su podla mna najidealnejsie. Po dostavani D4, TT-HU pojde podla mna takmer vsetko obchvatom. NR-CZ taktiez a myslim si, ze ciastocne aj TT-CZ (je to sice naokolo ale pravdepodobne to bude rychlejsie a spolahlivejsie, co je pre nakladnu dopravu tiez velmi podstatny faktor). NR-HU pojde samozrejme aj nadalej cez Komarno
TT ciastocne (gyor a M86) inac nie, a od NR tiez nie. do ceska je akoze D2 okolo/cez BA spolahlivejsia ?? pochybujem, vieme co sa deje na D2 teraz ale problemy su tam bezne tak ci tak.
nie su lebo na zapade je proste viac dopravy. do PO ide tranzit zo severu akurat od komarnika. preto ja nerozumiem tymto hlaskam lebo to je jediny prechod siroko-daleko. ked si niekto mysli ze vdaka 60 km nasej R4 sa znasobi obchod medzi tak obrovskym uzemim ako je polsko/pobaltie a madarskom ci balkanom tak sa naozaj musim zasmiat. to uzemie od presova hore na svidnik ma problem ze je velmi riedko osidlene.
aj keby cast co ide na sl. nove mesto presla na R4-D1 tak to velky narast nebude.
Narazal som samozrejme na stav kedy bude kompletne vybudovana D4 (vratane tunela Karpaty, cize okolo BA, nie cez) a D2 v plnej prevadzke bez obmedzeni. V takom pripade by bola podla mna urcite spolahlivejsia suvisla trasa po dialnici nez cez bodove zavady ako Senica a Jablonica
medzinarodny tranzit cez senicu je len zlomok kamionov co tade prejdu,drviva vacsina ma ciel v okoli trnavy, galanty,serede a nitry,
ja typujem ze D4 tunel karpaty stiahne tak max do 10% kamionov iducich cez senicu ,ak vobec tolko,nakolko sam ma v kamionovej doprave v roznych poziciach a funkciach co to preskakane tak rozno poviem ze aj po vybudovani tunela karpaty sa ekonimicky neoplati tadial posielat kamiony z CZ napriklad do PSA ,Jaguaru, Amazonu, atd. ak sa vyriesi par bodov na trase
trasa Holic-Senica-Trnava nema az tak vela extremne zlych,bodovych zavad,spomeniem si vzdy len na 3, most v jablonici sa ma v dohladne dobe zacat riesit ak mam spravne info.ak nie tak ma niekto opravte ale ma sa robit prerabka na 2 pruhy,bud tento rok alebo v dalsom roku,obchvat holica,tiez sa zda ze by okolo do roku 2025 by mohol byt vo vystavbe, a potom uz zostane jedine najvacsie spomalenie a to chybajuci obchvat senice,ten se v priprave vlecie,ostatne dedinky su spomalenie ale cert to vem,su vzdy vklude prejazdne,(samozrejme obyvatelov mi je luto,ako vsade kde ide jednicka stredom dediny)
obchvat senice je pritom velmi jednoducha stavba, par kuruhacov ,stavba v podstate stale po rovinke, nic zlozite a drahe len jednoducho nespat v priprave,
edit: samozrejme som zabudol bielu horu ale to je pre vodicov kamionov taky maly kopcek oproti inym horskym priechodom,v serpentinach kde je tak 6 zakrut o meter rozsirit vozovku a je to potom pre kamiony kludna zabavka taky “horsky” priechod
Len pre info, pre kamión oproti osobáku nie je D takmer žiaden prínos, maximálka oproti obyčajnej ceste sa nezvýši, takže nebude ti obchádzať od 10% viac km len kvôli “koridoru” aj keby sme sa všetci za to modlili ![]()
To je ako 10-15km lokálne využitie D ![]()
Na západnom/južnom portáli tunela druhú rúra ešte neprerazili? Bo smiešne vyzerá záver, čo zverejnil KN.SK nado mnou, že koľko vyťažili horniny, keď v tom čase v druhej rúre chýbalo vyraziť ešte cca 100m.
uz je cca 2d…
facebook.com/groups/334535187286050
páni, ja som to tu už viackrát kdesi uvádzal pri takýchto debatách typu “čo je výhodnejšia trasa” a “trasa XY tranzit nestiahne” a pod.
máme veľmi silný nástroj na reguláciu tokov nákladnej dopravy, a síce “elektronické mýto”.
pri vhodnej voľbe nastavenia mýtnych poplatkov (ešte z dávnych VŠ čias si trochu spomeniem na optimalizácie a v tej súvislosti generovanie “pokutových funkcií”) sa dajú zatraktívniť také trasy, ktoré by si za normálnych okolností ND ani náhodou nevybrala (ak niekde tam nemá zdroj alebo cieľ). a tak sa dá prinútiť potom využitie práve D4 na úkor I/51. to už je ale mimo témy.
je to len o legendárnej “vôle a ceste”. to by sa ale museli k legislatívnemu procesu vyjadrovať (alebo ho tvoriť) nestranne a objektívne odborníci, bez vplyvu rôznych kamiónových lobby skupín, ktoré si budú chcieť presadiť výnimky a upravovať si to podľa vlastných potrieb, nie podľa potrieb štátu, životného prostredia či obyvateľstva…
To je pravda, ale to by sa musel komplet prekopať mýtny systém. Lebo ten je postavený presne naopak.
A nebude sa práve v blízkej budúcnosti? Niečo som zachytil (ešte vlani), že sa bude súťažiť nový systém čoskoro. To je príležitosť…
o.k. da sa tak urobit ze naviest kamiony inou trasou ak sa niekedy vybuduje ale si zober vzdialenost holic-trnava cez senicu a potom podme okolo cez D2-D4-D1 a vyjde nam takmer dvojnasobna trasa pritom obchvaty holica a senice treba nevyhnutne tak ci tak tam dajaka megadraha D4 nebude mat zasadny vplyv na premavku Senice a Holica,biela hora potrebuje upgrade vo forme rozsirenie vozovky v serpentinach spevnenie svahov podlozia lebo su tam 3 miesta kde sa raz odtrhne cesta s kamionom a biela hora to je par zakrut to je biedny horsky priechodtam sa, to vsetko treba urobit ci sa niekedy tunel D4 vybuduje alebo nie
Dobre vidim na tomto obrazku, ze v PO je naplanovany aj vychodny obchvat, ako cesta 3. triedy (stavba c. 18)? Tak to by ma fakt zajimalo, preco sa vychodom nerobi dialnicny obchvat miesto severu, ked sa tam cesta aj tak planuje…(zdroj)
Neboj
Prešovčania po dostavaní R4 začnú tlačiť na D obchvat aj východnou stranou ![]()
dnes nejaký prešovčania začali tlačiť na privádzač Grófske. že bez neho nedôjde ku presmerovaniu dopravy na obchvat. doteraz tvrdili že tranzitujúcich vozidiel je veľa a zrazu je problém cieľová doprava do mesta
mohli by sa dohodnúť čo je skutočný problém. čerešničkou bolo, že 15 mil. € pre mindop nie je problém. ak to je prvda, tak prečo plakal minister že má malý rozpočet, a napr. na prevádzku vlakov má len do leta? ![]()