R4 Prešov, severný obchvat | tunel Bikoš, Okruhliak

Nemyslím si, že smer Košice - Kapušany sa bude jazdiť cez POS. Predsa len je to už príliš naokolo plus Sabinovská je iba 1+1, takže neviem, či by to zvládla (aj keď zase je pravda, že sa odľahčí o časť dopravy, ktorá pôjde na obchvat od Sabinova).

Skôr sa bojím, že po dokončení druhej etapy sa všetká doprava (okrem tej idúcej z mesta okolo letiska na Bardejov) stretne na kruháči medzi Kapušanmi a Lipníkmi.

Vie mi niekto vysvetliť logiku/ výhodu MUK Fintice, namiesto MUK R4xI/18? Potom ďalšia MUK by bola za Ladou, nie ako teraz medzi Ladou a Kapušanmi.

Prosím ťa, kto bude chodiť to nezmyselné naokolo bližšie? Po D1, R4 a I/68 to je 21,5km, cez Sekčov necelých 10km (cca.12min.). Dosť naivná predstava, že všetky kamióny pôjdu naokolo bližšie, viac ako dvakrát dlhšou trasou. PO SO II. treba hlavne kvôli opodstatneniu SO I., lebo bez druhej etapy sa po ňom neoplatí ísť pre skoro žiadny smer (iba KE-SB).

este aj KE - PP

:question: . Ja som pisal o SO PO I. nie o JZO PO

Ešte nákladná doprava SB-PP a možno aj osobná, keď sa zruší exit Hendrichovce

Prečo by sa mal zrušiť Exit/Entry Hendrichovce?

Zo SB do PP to bude po R4 a D1 neefektívne, jedine, žeby im to prikazovali značky, ale to asi sotva. Dnes 16km a 17minút oproti cca 25 minútam a 35km po trase SB-VŠ-R4-SO1-D1.

Čo sa týka R4, tak po dostavbe M30 na naše hranice a R2 okolo Košíc, sa skráti cesta pre Kamiony a OA o cca 40 minút, čo sa tiež musí odraziť v náraste dopravy v Prešove, ak nebude kompletný obchvat. Po dokončení obchvatu R4-PO sa prejazd od Miškolca za Lipníky skráti o cca 50 minút. čo bude ak svoju S19 dobudujú Poliaci, to ani netušíme (ale dediny na sever od PO to pocítia veľmi škaredo.

Nebolo prezentované, že jeho otvorenie je iba dočasné? Aj vzhľadom na obmedzenie rýchlosti v priamom smere

priemyselmy park grofske

to uz je vec znacenia, ako minimalizovat prejazd TIR sidliskami

Napriklad taka doprava, ktora bude mat prejazd mestom zakazany. Jednoducho nemas ciel v PO - mastná pokuta :smiley:

Tiež som sa nad tym zamyslal. Stacilo potiahnut dialnicny pripajac z tohoto miesta goo.gl/maps/NXr4YT2efkaCUErg9
k tunelu okruhliak, ako pises urobit krizovatku s I/18 este pred Kapusanami a za nimi v mieste traz planovanej krizovatky R4ku rozvetvit na BJ a VT…
Grofske by bolo napojene na 18tku…

Tak to je potom trapas, proste sa na vychodnom Slovensku NEOPLATI stavať štvorprudovku. Madarom aj Poliakom ano, ale nám nie :astonished:

on len pisal ze nie PPP.

Takže ich radšej chceš donútiť, aby chodili 4,6km po 1+1 Sabinovskej a 4,4km po 2+2 I/18 cez širšie centrum ako keby mali ísť 7,5km po 2+2 cez sídliska? Čo bude lepšie pre PO? OA však bude chodiť cez Sekčov.

Nie ich, ale prostredníctvom nich stát aby sa konečne “obačil” a konečne rozbehol II. etapu, bez ktorej to pre PO je prašť jako uhoď …

viem devil, ale CBA je rovnaka jak pre PPP tak pre FIDIC nie? Oprav ma ak sa mylim.
Vieš ľuďom (je jedno aky fras či PPP,či iné) ktorí v hladových dolinách čakajú desaťročia že ich krajom konečne štát splatí investicný dlh je už na blitie ked čítajú, ako
“mudri chlapci s kalkulačkami” zase raz povedia že to “nie je prínosné”… viď Soroška. Mnohoročnú prácu a peniaze spláchnu do žumpy jek-by-smet.
A zvlášť komicky to vyzerá, a bude vyzerať v momente ked sa k našim hraniciam bude blížiť plnohodnotná štvorprudovka z HU i PL strany :astonished:

podkapotou.zoznam.sk/cl/1005027 … lo-peticiu

Hovorilo sa o tom aj vcera v spravach … nie som od Presova ani z blizkeho okolia … ale to je fakt hanba ak sa zo severu aj z juhu k nam blizi dialnica (z madarska uz tohto roku bude hotova myslim) a u nas sa to akosi neoplati … a to este spekuluju o tejto druhej etape obchvatu PO co uz je v podstate pripraveny. A ked pozriem ze Kosicke olsany - saca (sebastovce) ani nie su schopny vybrat vitaza pricom financovanie je tam zabezpecene tak nech sa tam hore neurazia (je mi jedno akakolvek vlada je pri moci) ale to je totalna neschoponost nieco tu postavit. Mna hnevaju tie desatrocia diskusii o nicom ! ci budeme stavat, kde budeme stavat a potom sa to znova otvara ze sa to vlastne neoplati … normalne nechapem, tolko presustrovaneho casu a tu sa robia furt len dajake studie a vedu nekonecne diskusie.

Bikoš čoskoro…

No Ke Olsany sme na najlepsej ceste aby tie peniaze prepadli… pretoze to za 1.5r proste nedaju… este tam najdu zabku rosnicku kt nevideli 35r a je to uplne v p…