V Prešove vedia ako protestovať, veď kvôli tomu im tam vtedy postavili južný obchvat
Nič nebude pozastavené. Za každú sprostosť, čo si niekto vymyslí sa tu protestuje. By som ich do riti nakopal v tom Prešove. Toľko peňazí čo sa tam za posledné roky preinvestovalo (nábrežná I/68, D1 obchvat, R4 Bikoš, Sabinov preložka) a niekomu sa stále máli.
Just by som po tomto stopol prípravu R4 Lipníky - PL a zameral sa na potrebnejšie cesty ako preložka II/545 Kapušany - Bardejov čo by mala byť cesta I. triedy, alebo pokračovanie preložky I/68 Sabinov - Lipany - Kamenica a Ľubotín - Plaveč, kde sú vyššie intenzity ako na I/21 Giraltovce - PL.
Lipníky - PL je silné, ak som silný optimista tak budem rád ak vôbec za 5 rokov prídu z Kapušian do Giraltoviec. Prešovčania toho toľko dostali lebo na východ každy doteraz *** ![]()
vychod je nielen PO.
ale očividne Sabinov je po novom tiež v Prešove.
Ak sa pozrieme na fakty, tak po otvorení Višnového bude Prešov posledné krajské mesto, ktoré nebude mať obchvat a kde kamióny jazdia najväčším sídliskom a okrajom historického centra.
Dalo sa to stavať menej megalomansky, áno dalo. To platí aj pri Žiline, ktorá je mimochodom mesto porovnateľnej veľkosti a vnútromestskú dopravu s mimoúrovňovými križovatka má poriešenú tak, že v Prešove sa nám o tom môže iba snívať. V Ľuboticiach je jedna neúplná MUK s chýbajúcou vetvou a mostom v havarijnom stave a vyústenia nábrežnej je do kruháča.
A nemyslím si, že obchvat všetko vyrieši, ostatnú aj ranné kolóny, ktoré nespôsobuje tranzit. Ale taktiež si nemyslím, že chceme tak veľa a niekto by nás za to mal “kopať do riti” za to, že pár aktivistov blokuje prechody.
Okolo samotnému “pozastavenia” sa naozaj popísalo veľa a určite je to z časti prehnané. Ale ak NDS plánuje v roku 2028 investovať 60 mil na stavbu, ktorá mala plánované ukončenie 10/2027, tak asi tak k niečomu naozaj došlo a bez vetra sa ani lístok nepohne.
A aky je problem na tejto ceste?
Tak KE nemaju 2 cast obchvatu, takze su na tom rovnako, ba az horsie, kedze smer z RV-PO/MI tak ci tak taha kamiony a auta cez sidlisko Nad Jazerom… V PO sa stavia a dostavia ci uz 27/28, zatial co KE maju len sluby a VO v nedohladne..
- a nebude to , nedokoncenie v 27, sposobene, , Tym, ze uz len Zaciatok razenia zo strany od Kapusian malo meskanie cez 6m ?? cize je automaticky jasne, oneskorene prace budu mat splatnost faktur presne v 28 a ziadne ine veci v tom nebudu ??
Že všetká tranzitná doprava okolo Prešova v smere na Bardejov bude zaťažovať novovybudovaný kruhový objazd medzi Kapušanmi a Ladou, vytvorí kolóny od Lady na Kapušany pred kruháčom, zaťaží pokojnú ulicu v Kapušanoch a bude vytvárať v nej kolóny aut pre prednosť v jazde aut miestnej dopravy od Prešova.
Pritom jednoduchým riešením je prepojiť cestu od kruháču cez kopec poza družstvo pri Kapušanoch na pôvodnú cestu na Bardejov v tzv. lokalite Pod kameňom, odbočky na Podhorany, Pušovce, Chmeľov.
Ešte doplním a ospravedlňujem yoggymu, lebo to bola odpoveď pre neho a pre moju svoju slabšiu PC neschopnosť, lebo moj názor “vladik67” mi hodilo ako jeho vyjadrenie. Ak to vieš nejako opraviť ako admin, oprav a daj mi cez email vedieť, aby som sa vyhol podobnej chybe.
Teda sa bavime o kratkom useku, nie o celej ceste, ako problemovy by som videl tiez usek Kapusany - Tulcik na sucasnej ceste, ale ten usek sa aktivne riesi a myslim, ze je posledny, ktory nebol rekonstruovany - rozsireny. Inak II/545 je luxusna cesta…
Ja si myslim, ze napojit to na kruhac by asi nebol dobry napad, kedze 25tisic ho uplne zabije… Ako to vyriesit neviem.
Ale co viem je to, ze je ta krizovatka alebo kruhac je uplne poddimenzovany… Na druhej strane na Presov - zapad spravia obrovsku krizovatku… To iste aj v smere od Sabinova… Ale tu kde je rovnaka intenzita, tak spravia maly kruhac…
Tiez je otazkou, ze pre kolko aut z Bardejova bude vyhodnejsie ist po obchvate ako cez mesto… Presov je silny zdroj dopravy, cize myslim, ze z tych 7000 aut to nebude velke cislo…
Ak je to odpoveď na môj príspevok, tak súhlasím s Tebou, že ten kruháč je poddimenzovaný a má zle parametre.
A k tomu prejazdu cez Prešov len toľko, že ak idem od Popradu po D1 pri Malom Šariši odbočím na R4 a následne od Lady pokračujem cez Kapušany na Bardejov. Prečo by som mal prechádzať cez tretie najväčšie slovenské mesto v počte obyvateľov a semafóry? Dokonca aj od Košíc to možno bude výhodne, ak to bude v čase špičky, aby som sa nezasekol na Šváboch a Sekčove v rámci Prešova. Takže napojenie na kruháč už bude aj po terajšej dostavbe, a už je neskoro nad tým rozmýšľať. Zníženie 25000 dopravy vyrieši len ak sa dostavia úsek R4 Kapušany-Lipníky.
Jazdim pravidelne KE-PP a KE-SB. Ten obchvat je neuveritelna pomoc. Po otvoreni tunela Presov boli na ceste KE-SB len 2 semafory (4 ak sa slo cez centrum a nie cez trojku) a aj to stacilo na strasne zdrzania. Vychod-zapad bude velka velka pomoc.
Práce na MÚK Kapušany 16.11.2025
celkovo je z tejto stavby pomerne málo fotiek/videí…veľká škoda, že NDS fotí promo na iných úsekoch a k tomuto úseku zverejňuje fotky/videá len pomerne vlažne
hádam to rozbehnú teraz keď už nebudú mať veľmi zverejňovať čo iné ![]()
áno, raz sa boli natočiť do tunela Okruhliak a to bolo všetko z ich strany.
A hlavne mi pride, ze aj ked tu mame nejake fotky, tak nikdy nie z MUK Kapusany. ![]()
Sak zober mobil a urob😄 veď lepšie raz vidiet jak stokrát pocut, ja bývam pri tunely tak budem dávať odtial, kebyže bol zaujem dám aj východný portal, inac pre tých kto sa fakt zaujímajú o stavbu , je pravda že to tam trochu sada, merajú to tam pravidelne, zatiaľ to nie je nič hrozne, ale je tam velmi nestabilný terén, ale to som písal už desať rokov dozadu
Mám pocit, že minmálne okolo rieky Sekčov je to tam bežne podmáčané, zažil som tam niektoré roky aj 20cm súvislej vody na niektorých poliach okolo rieky konkrétne pri východnom portáli Okuhliaka sú také miesta. Neviem ako inde, ale asi to bude podobné.