Včera som okolo 6,00 hod išiel z Kechneca do Košíc. Asi po kilometri sa pri new jersey zvodidle vyskytovala srnka. Zrejme sa tam zatúlala spod mosta R4 z kruháča, oplotenie je tam zatiaľ bez dier. Koza jedna, a stúpla si na také miesto ako tie dve nešťastné, čo zrámoval na poľadovici smoliar Labuda.
Kompetentní by mali aplikovať na kruháč silný pach od predátorov.
Výstavba diaľnice M30 - hranica SR - Tornyosnémeti
Foto z výstavby:
kosice-estranky.sk/clanky/vy … emeti.html
Škoda, že sa nič nedeje s tou trvale-dočasnou stanicou na predaj mýtnych jednotiek na našej strane hranice. Po dokončení M30 bude zbytočne brzdiť plynulosť premávky
Chcelo by to využiť hraničný most, škoda že nemá vhodné odbočovacie pruhy a aj dosť malé križovatky.
Pani zasa az tak zle to nie je. Skor plynulost bude narusat vazenie kamionov na madarskej strane ako ta mytna budka.
Ps: a hranice vam nevadia ? Napr chorvatsko- madarske alebo rakusko- madarske ?? )
google.sk/maps/@46.5198115, … 312!8i6656
maďarsko-slovinské hranice, krásne plynulý prechod bez obmedzenia rýchlosti
SK most na hraniciach je nepoužiteľný, má šírku tak akurát na jeden traktor
Je úzky na jeden jazdný pruh, otázna je jeho nostnosť. Minilmálne potrebujeme riešiť “budku” smerom na SK a tam postačuje len výjazd a vjazd (nie most).
tu je niečo ku odpočívadlu Milhosť: enviroportal.sk/sk/eia/detai … pocivadlo-
Celkom tomu nerozumiem, ale niekomu sa zjavne nepáči odpočívadlo v úplnej **** na hraniciach štátu, kilometer od najbližšieho domu a robí obštrukcie. S takýmito spoluobčanmi nič nepostavíme
To je namietka od Marcela Slavika z Petrzalky, inak “Obcana S” (http://komentare.hnonline.sk/dnes-pise/846413-obcan-marcel-slavik), ktory ma namietky pri EIA a ostatnych konaniach ako “biznis model” (alebo lepsie povedane stiahnutie svojich namietok)..
to si nevie nikto s takymto debilom rady? zas som sa len presvedcil, ze sme ako krajina uplny bananistan…
po tom co som cital ze D4/R7 ide pod zem, lebo sa obyvatelia vynohradov nechcu pozerat na dialnicu, ma tento pan naozaj uz neprekvapil.
D4R7 ide pod zem? Toto nam objasni, ako si to myslel?
Foto z výstavby cesty M30 v Maďarsku
Pri maďarskej obci Tornyosnémeti za štátnou hranicou otvorili v utorok 1,7 kilometra dlhý úsek diaľnice M30.
Tak konečne to dnes s menším časovým opozdením ako signalizovali, ale predsa s 25 minutovým meškaním o 11.25 hod slávnostne otvorili. Len si nevybrali na to otvorenie dobré počasie, včera slnečno a dnes sneh, vietor a -4 stupne Celzia.
Bol som sa pozrieť a niečo natočil a nafotil cez telefón. Viď odkazy a reč štátneho tajomníka Stromčeka, kvalita nie je bohvieaká, nabudúce zabezpečím si kvalitnejšiu techniku. Dal som to aj do podsekcie Hungary.
gallery/image_page.php?album_id=105&image_id=38825
gallery/image_page.php?album_id=105&image_id=38826
gallery/image_page.php?album_id=105&image_id=38827
gallery/image_page.php?album_id=105&image_id=38828
youtu.be/vlAyp7XNRco
youtu.be/zTAKpWW4M54
youtu.be/FZfAGmdzRis
Nikde som nepostrehol informaciu o spoplatneni useku a vzhladom na vzdialenost 1.7 KM sa da ocakavat ze je nespoplatnena. No vie to niekto potvrdit?
Podla vsetkeho spoplatnena neni. Poyri napr tu skyscrapercity.com/showthrea … t144532943
admini, chce to uprarať do zahraničného vlákna.
bude v buducnosti vybudovana cezhranicna brana ako je tomu v Kutach alebo inych byvalych hranicnych prechodoch/colniciach???
mam na mysli predajne miesto E znamok, mytnic, letakoch o krajine, infocentra atd.
Áno má sa vybudovať, ale momentálne je proces EIA pozastavený vzhľadom na odvolania pána Slávika z Bratislavy a jeho združenia domových samospráv.