a dovos osvolania? Lebo Bratislava je dost daleko a neviem co moze mat spolocneho zdruzenie domovych samosprav s dialnicou, konkretne s odpocivadlom.
to eucitizen: reality.etrend.sk/realitny-bizn … slavy.html
Úsek R4 Košice - Milhosť zmizol a predĺžil sa PR3:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=41195
Wim. Widel. Ironyja.
dokonca aj R4 pri svidniku je na googli znacena ako PR3
mapa informacneho systemu SSC vsak uvadza obidva useky ako R4
I tu je správne označené: mapy.hiking.sk/ (TuristickaMapa.sk mapový portál HIKING.SK)
Takze takto si chcu ospravedlnit totalne chybajuce krizovatky na tom useku? Ze teda, ak je to privadzac, vlastne ich ani nikdy nebolo treba?
konečne sa bude robiť odpočívadlo Milhosť
10 miliónov??? to tam bude stáť aj hotel? veď km 2+2 diaľnice tam stál 5 mil.?
663 dní na výstavbu? to sa ide stavať ostrov na pobreží? nejaký mega tunel to bude…
náklady na km R4 práve stúpli na 6.1 mil
Dlzka je 14.175 km a medializovana cena 78 mil.E
https://www.skanska.sk/co-robime/projekty/57876/Rychlostna-cesta-R4-Kosice-Milhost
https://www.webnoviny.sk/nasadoprava/na-r4-kosice-milhost-chcu-postavit-odpocivadlo-bude-stat-viac-ako-desat-milionov-eur
Ak k tomu pribudne 10,32 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty, tak to bude 6.23 mil.E/km bez DPH.
Oproti tomuto useku R4 sa zvysi vyhodnost mnohych usekov D1, kde su podstatne vyssie intenzity pri zjednodusenom porovnani ceny za km a intenzity.
neriešim cenu na km, ale celkové náklady odpočívadla.
Klidek, papundekli. Kym sa to postavi, tak bude madarska M30 (a mozno aj KE-juh-Olsany), a intenzity sa zvysia. A tiez, realnu cenu ukaze az sutaz. A tiez, je pre mna novinka, ze do ceny dialnic sa pocitaju aj ceny odpocivadiel. Ale ked hej, tak OK.
A este jedna vec k intenzitam: nedavno som si zas mal moznost overit, ze hromada polskych osobnych aut v ose Polsko-PO-KE-Madarsko proste nase dialnice obchadza. Nie su pakovia, kupovat si nalepku kvoli 40km dialnice. Mozno by sme fakt mali ist podla madarskeho vzoru, a mat moznost kupit aj nalepku pre vych. Slovensko. Ta by podla hustoty dialnic mala byt tak 1.5eur na 10 dni
ad1. tak ako sa pocita nove stredisko udrzby do obchvatu PO
ad2 nalepky na dialnice u nas uz davno nie su,ze
ad3 ja som zase cital na polskom fore ze po dokonceni m30 niektori uvazuju robit krakow-budapest prave cez po-ke-miskolc
Bude to najrýchlejšia trasa KR-BU. Kilometricky dlhšia, ako cez stredné Slovensko, ale od Popradu komplet po 4 prúdovke
Ja len ze budu 2 velke odpocivadla od seba par km ? Milhost a ,Krasna-Mysla , ?? Ani nie 20km ?
Inde sa stavaju ako sucast useku a nevieme casto presne urcit cenu samotneho odpocivadla. D1 LL-DS ma v cene aj odpocivadlo aj SSUD a podobne aj dalsie useky, kde sa taketo objekty nachadzaju.
To je podobne ako keby si chcel, aby si Poliaci za 15 km polprofil D3, ktory je spoplatneny, kupovali dialnicnu znamku, pritom Kysuce a Mala Fatra su pre nich velmi zaujimave turisticke destinacie. Podobne Cesi, ktori idu na Liptov a Oravu casto obchadzaju 16 km usek D1 DS-Turany. Lokalna znamka by situaciu zlepsila.
Milhost treba, aby na hraniciach nezavadzali mýtne búdky a Valaliky sú aj pre tranzit západ - východ po R2
R4 KE - Milhost mala stavebne naklady 79 773 516.85 E (95 722 364.73 s DPH, alebo este viac ak bol nejaky dalsi dodatok), dlzka 14,175 km, teda 5.627 mil.E/km.
Kolko je takych usekov D1 , ktore vyjdu lepsie len pri zjednodusenom porovnani cena/intenzita nez R4 KE-Milhost? No vacsina, lenze “inteligent”, co inym nadava do zadubencov, bude vykrikovat dookola, ake to bolo lacne a ked sa tam postavi este odpocivadlo za 10 mil.E, tak sa este zvysi pocet usekov na D1, ktore vyjdu ako efektivnejsia investicia.