Poliaci/Fini/Pobaltania/Bielorusi iduci tadial na dovolenku by si aj kupili dennu/tyzdenu DZ ale naco ? na 19 km medzi PO a Budimirom a 14 km KE-HU, ked sa tak uz vyse 60 km terigaju po I/73 a I/18 co splnaju tak akurat normy 3-ky a dalsich 10 km cez PO kde sa viac stoji nez ide ? Ved tie subezne useky su pre nich vlasne relax!
Pri 5mil EUR/km je to stale vyhodnejsia investicia nez ked je niekde 20-30tis v/24h ale kilometer kvoli tunelom stoji 50-100mil EUR (a to este hejslovakom uberam, lebo cena Visnoveho pri PPP3 bola 100milEUR/km).
PS: Narast kamionov medzi 2005 a 2010 bol skoro 100%, ked sa nemylim tak najvyssi na SK. A ako sa zlepsuje R4 aj M30, bude toho len viac.
Okrem M30 sa na Via Carpatia rozhybavaju aj Poliaci, idu stavat S19 medzi Lublinom a Rzesovom (obchvat Rzesova sa uz tusim stavia) aj vsetky chybajuce useky na S12 medzi Varsavou a S19. Az sa toto postavi a my to vsetko pustime na Stiavnik a spol. tak az potom bude “poriadne veselo”. Ale uz som OT.
je rok 2015 skus sa tam prejst a to nehovorim o dovolenkovom obdobi, ja viem ze je kopec usekov ktore to potrebuju ovela viac napr taka R2 je potrebna ako sol

Poliaci/Fini/Pobaltania/Bielorusi iduci tadial na dovolenku by si aj kupili dennu/tyzdenu DZ ale naco ? na 19 km medzi PO a Budimirom a 14 km KE-HU, ked sa tak uz vyse 60 km terigaju po I/73 a I/18 co splnaju tak akurat normy 3-ky a dalsich 10 km cez PO kde sa viac stoji nez ide ? Ved tie subezne useky su pre nich vlasne relax!
pokiaľ idú aj PO-KE, tak nálepka sa oplatí, lebo tam je veľký rozdiel v čase jazdy a komforte. R4 je potom len taký malý bonus

pokiaľ idú aj PO-KE, tak nálepka sa oplatí, lebo tam je veľký rozdiel v čase jazdy a komforte. R4 je potom len taký malý bonus
Svata prostoto. Tych 100km od PL po HU hranicu by malo byt so zlavou pre tranzit aj keby bola komplet cela dialnica od hranice k hranici. Takto sa tych 10 usetrenych minut nevyplati prakticky nikomu, kto to potrebuje robit obcasne, lebo vsakano, tych 10 usetrenych minut by rovno aj stratil kupou nalepky. Cize VELMI VELMI VELMI pochybujem, ze dovolenkovy tranzit by pri dnesnom stave tymto marnil cas a peniaze.
D1 ušetrí viac ako 10 minút a na R4 je ďalšia minúta-dve k dobru
s nalepkou 1 hr 59 min binged.it/1dhFIg8
bez nalepky 2 hr 14 min binged.it/1QaegCS
To by som chcel vidiet toho, co si ju kvoli tym 15minutam kupi. A to uz nehovorim o tych, co budu potrebovat stat na nu v rade. A uz vobec nie o tom, ze SO PO tu nalepkovu trasu poriadne predlzi a ze kazdy vie, ze pred 7:00 rano a po 19:00 vecer moze v pohode ist aj bez nalepky
ja som takých na R4 videl. a prešli cez policajnú kontrolu
Ono to neraz je 2x15 min, lebo vsak sa ludia aj vracaju spat. A mensie riziko, ze niekde zle odbocis.
Urcite su auta, co sa budu trepat dookola, ale takisto aj naopak.
Najnovsie co som si vsimol ,ze poliaci kupuju rocne dialnice nalepky. Niektory to skusaju bez ale vacsina nema a chodi po I/68 od Po az po Madarsko. A I/68 a R4 od Sebastoviec si casovo rovnako v madarsku.
Pri stanici v Haniske:
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp … 3938_o.jpg
pozor na zjazd pre HU hranicami, zvyknu tam merat 40ku. pozor teda na potencionalne “pekny” zaciatok dovolenky. inak 100ka v tom esicku je asi prilis. su to podobne zakruty ako pri ZH a tam je uz 130.
pre Poliakov to zase môže byť pekná rozlúčka so Slovenskom
a potom 1200 km bez policajta
pozor na zjazd pre HU hranicami, zvyknu tam merat 40ku. pozor teda na potencionalne “pekny” zaciatok dovolenky. inak 100ka v tom esicku je asi prilis. su to podobne zakruty ako pri ZH a tam je uz 130.
to ano, zaplatil som tam koncom maja 150,-ojro! Bol som zamysleny do prace až som skoro nestihol zastaviť policajtom, normalne som si v tech chvili značenie nevšimol až ked na mna spoza bočnej zatarasy nevybehol policajt, proste pekny štart na predlženy vikend pri mori!
ja som za 61kmph v madarsku v dedine (120m pred tabulkou [/] kde boli len polia uz ale stale dedina:D ) platil 5000HUF = asi 16juro + prevod 10juro ale to najprv cheli 30000HUF .. co by ma nepotesilo vonkoncom
… ale nejak sa rozhodli ze mi to zlacina ani som nevyjednaval (lebo po madarsky neviam
) len som sa opytal kolko mi namerali:)
uf, tak to by som od madarov necakal. vo vseobecnosti som na ich cestach nestretol velakrat policajtov.
a to bolo na useku medzi hranicou a miskolcom?
Co to je za novu modu ze cedula zaciatok/koniec obcej je v poli 200m od akejkolvek zastavby? Zachvilu budeme musiet jazdit 50 vsade.

Co to je za novu modu ze cedula zaciatok/koniec obcej je v poli 200m od akejkolvek zastavby? Zachvilu budeme musiet jazdit 50 vsade.
Niektore obce posuvaju znacku zaciatok/koniec obce podla novych uzemnych planov, pricom realne tam moze byt zastavba ovela neskor.
Napr. Velky Lapas pri Nitre:
google.sk/maps/@48.2949873, … 6656?hl=en