R3 Oravský Podzámok – Horná Lehota

Mapa odoslaná aquilovi, bola moc veľká a nechcel som ju zmenšovať, snáď ju sem nejak nahodí :wink:

pozn. admin: slubovana ortofotomapa:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=1980

Ovplyvní nový rozpočet výstavbu obchvatu? :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5711

Aj keď nie je schválený na r. 2007 rozpočet na túto stavbu, je to priorita v rámci R3 a vôbec priorita, keďže sem idú financie EÚ, nepredpokladá sa teda spomalenie výstavby pre nedostatok financií, naopak na severnej vetve R3 sa predpokladá v r. 2007 výstavba ďalšieho obchvatu a to Trstenej. :stuck_out_tongue:

Na stránkach NDS ani zmienka o tom ze by sa tento úsek mal v roku 2007 otvorit… :cry: Je to len chyba na strankach, alebo sa nad tým špkuluje? Dik za odpoved

Hlavne treba vediet,o co Ti ide? O dokoncenie(teda aj jeho otvorenie) useku Oravský Podzámok – Horná Lehota,alebo otvorenie(zacatie) vystavby obchvatu Trstenej? Pytam sa preto,lebo Dialniciar pisal aj o tom.
Ak o zacati(otvoreni) vystavby useku obchvatu Trstena,tak to mas tu:
ndsas.sk/index/index.php

myslel som samozrejme n otvorenie a dokončenie úseku Oravský Podzámok - Horná Lehota. :wink: o tom na nds ani slovko

Oficialne bude úsek dostavaný v lete 2008 … ak bude všetko OK tak predčasné používanie bude od 1.10.2007

Na stránke NDS sa objavili mapy a informacie k nadväzným úsekom:

Dolný Kubín - Oravský Podzámok :arrow_right:
ndsas.sk/index/index.php?ids … =2&prm2=67

Horná Lehota - Trstená :arrow_right:
ndsas.sk/index/index.php?ids … =2&prm2=66

Neviem, aké majú byť polomery zákrut na RC, ale popri tej Bielej skale to bude o držku…

Až teraz som si všimol, že sa tam píše o dvoch variantoch okolo Bielskej skaly, zakreslený je len jeden.

Zaujalo ma ale toto:

49 vs. 8 :question: :open_mouth: To je nejaký preklep?

Ai nesledujes diskusiu tohto vlakna,inak by si sa dozvedel,ze R-ka neobchadza Bielu skalu ako je to naznacene na mape NDS,ale je na podnet regionalnych struktur zmenene trasovanie,pozri si prispevky z 13.12.´06 na tejto strane,pochopis. Su tam uz ine mapy,schvalene aj NDS,ktora bola ucastna tychto rokovani(vlastne ona to iniciovala),teda mapa na NDS uz nie je aktualna!

POdla tých máp na stránkach NDS, jak sú tu odkazy vyššie. znamená že pri Dolnom kubíne, uz je postavený kúsok rýchlostnej cesty? :open_mouth: alebo to len NDS má nepresné informácie.
Dík za odpoveď

Tému samozrejme sledujem (veď tú ortofomapu som robil ja :stuck_out_tongue: ), ale ak si dobre pamätám, informácie k tomuto úseku na stránkach NDS neboli. Alebo sa mýlim?
Ak pribudli len teraz, tak podľa tých informácií nie je smerovanie úplne jasné. Navyše sa tam stále píše o dvoch variantoch.
Ak boli tam boli, tak sa ospravedlňujem.

Áno, obchvat Dolného Kubína bol stavaný ako polprofil R3…

Je tam postaveny kusok cesty, ktora ma parametre rychlostnej cesty na 1/2 profil. Aj to neviem, ci sa bude dat pri vystavbe RC vyuzit cela dlzka tohto useku, kedze most pri Bzinach ma pomerne velke stupanie a konci velmi nizko - muselo by opät nasledovat velke stupanie do dalsieho kopca. :unamused:

Podvariant A2 je iba cast variantu A - preto ma 8 mostnych objektov, ktore su ine ako na podvariante A1 (ktory obchadza Bielu skalu okolo Podbiela)

Ad Sergej: Vsak prave,ved si ju v ten den Ty odporucal.. Aj mi to bolo “divnô”,ze preco zrovna Ty sa an to pytas,ale uz plynula nejaka doba odvtedy… Udaje o pocte mostov budu urcite preklepy,co by tam 49(!) mostov robilo?? NDS ma tam viac takych “kiksov”(nepresnosti),ale co uz,nikto nie sme dokonali,vsakze?

Ad Andrej: Aj z toho vidiet,ze tie mapky na NDS su len v “hrubych rysoch”,
je jasne,ze to nebude tak,ako je to tam zakreslene! Od toho mostu v Knaziej by museli
prekonat 80-100 vyskovych metrov na prekonanie
vrchu Ziar a potom zas dole k Sirokej! Staci si zobrat turisticku mapu,trebars VKU 1.50000 a podla vrstevnic
si to clovek rychlo spocita.Ibaze by tam urobili tunel,ale to asi tazko..?!
Nepresnosti su markantne aj na mape kde je Oravsky podzamok-Horna Lehota,
uz realizovane useky su v inej polohe ako je to na tej mape NDS.
Ale aj inde,pri obchvate Hornej stubne takisto nechapem naznacenu
prerusovanu ciaru cez obec,ze by alternativa “obchvatu cez stred obce”..?

Je to vidiet aj z tohto,aj ked tam nie su vrstevnice,iba koty:

http://mapy.atlas.sk/mapviewer/maploader.aspx?obor=0&layer=&detail=&nopoi=&sid=f417e932-73bb-4641-b931-ec75a1ce15be&scale=30000&appname=Atlas_SK&action=zoomin&mw=463&mh=333&sx=836&sy=615&sw=0&sh=0&cx=-401024.581713006&cy=-1174641.64745214&icon=default&iconx=-359821.130712839&icony=-1238539.80371997&icontext=&tab=

Este naostatok pohlad z predmetneho mosta na obec Knazia s uvedenym kopcom v pozadi:
oravainfo.sk/obce.php?inf=21&id=DolnĂ˝%20KubĂ­n&foto=2102&orientacia=s&alt=Knažia%20-%20pohľad%20z%20cestného%20nadjazdu&fautor=©%20Yoky%202002
Podla tej mapy NDS by to malo ist priamo tadial. “Inak dalo by sa aj to,vsetko sa da,ked sa chce,len je otazne,co na to zdravy rozum..”

Sorry,ze by az takto:

opravil bystrik

Nuz,nejde to tam ako celok,tak si na ten patricny obrazok kliknite,ak Vas to zaujima.