V Podbieli sa konalo stretnutie NDS a občanov ohľadne obchvatu: dialnice.info/viewtopic.php?t=5431
teda, ja som z toho pochopil, ze trasovanie nie je jasne, len ze sa bude robit dokumentacia.
ostatne na tom useku sa tunel vyslovene ponuka. lebo by to mohlo skratit trasu az o 4km. tunel by zrejme musel byt dlhy cca 1,5 km
Cenově to bude zřejmě vycházet o moc lépe pro delší, ale povrchovou variantu, ale máte pravdu, v tomto úseku se tunel přímo nabízí a jak si pamatuju Podbiel, tak průchod přes něj by byl opravdu nevhodný - šetření na nepravém místě.
Aj podla mna je to skoda, ze namiesto kratkeho tunela bude dlhy obchvat - na mape to vyzera hrozne.
Andrej ano presne tak to je … ale až na to že tam žiadny tunel nemusí byť
.
Inak podrobne aj s celou genezou je tu … podbiel.sk/noviny/2003-2.pdf
hm, tak to sa im ospravedlnujem, ze som ich takto obvinil. ako vidno nemal som kompletne info. ta “zelena” varianta v tom clanku ma zmysela a ako pozeram, dokonca by nebol nutny ani tunel, tak to sa ozaj kompetentnym divim, ze presadzuju variant, ktory je na mapke NDS
A ešte je na tom “úsmevné” to že obchvat Podbieľa nemá význam stavať bez súčastnej stavby obchvatu Nižnej a Tvrdošína pretože aj tak by skončil v poli .
Na tento obchvat už je pravomocné ÚR a SP? Alespoň tak to na mě v tom plátku vyznělo.
Hm tak namiesto tunela bude zrejme este pred Bielou skalou most a nasledny zarez, kedze ten kopec ma okolo 60 m prevysenie.
Osobne mi pride velmi divne, ze najprv schvalila varianta poza Bielu skalu a niekolko rokov potom sa obcania len dozvedeli, ze je uz vydane SP na variant tesne popri obci. Je to naozaj skoda, lebo ak by sa zacalo skutocne v r. 2002 stavat, mohol byt dnes obchvat hotovy.
Když už je vydáno dokonce SP, tak lze asi težko měnit trasu, o té se přeci rozhoduje na začátku v technické studii, územním plánu a uzemním řízení, což by znamenalo tak dalších 5 let přípravy, to bych viděl jako problém a počítám, že NDS na to nepřistoupí..
ja si myslim, ze aj hej, lebo NDS do istej miery vyhovuje, ze sa nebude stavat hned.
No taky může být, nicméně celá příprava taky nebyla zadarmo a teď by měla přijít v niveč… to by jim asi někdo (NKÚ) pořádně otloukl o hlavu, až by ty hlavy padaly…
no, ale co som pochopil z toho clanku, projekty na variantu poza bielu skalu su, takze by az taky problem nemal byt. nebolo by to prvy a ani posledny krat co sa menili projekty
Tak tu uz vidim jediny motiv pre sucasne trasovanie - aby cesta okolo Krivej nebola prilis priama
Dnes som šiel týmto úsekom, už sú odstránené všetky semafóry, takže prejazd je už plynulý. Na poslednom úseku (popri rieke Orava) je už dokonca položený asfaltový koberec. Čo sa týka úsekov a mostov viditeľných z terajšej cesty však nie je dokončený ani jeden, takže ten asfalt je celkom zaujímavý počin. Žeby bolo treba prestavať peniaze určené na tento rok?
To, ze sa v casti useku polozi asfalt este dlho pred otvorenim je pri vystavbe ciest uplne bezne. Jednak to sluzi ako lepsia pristupova cesta na samotny usek pre stroje a ak je vybudovany nasyp, tak asfalt ho aj spevnuje. Zväcsa sa este tesne pred otvorenim useku polozi dalsia asfaltova vrstva.
Inak, s tymto usekom zatial tusim neboli ziadne väcsie problemy, to je v SR nejak vynimocne
Násyp tam je, prístup to zlepší, takže zrejme máš pravdu. Dík za vysvetlenie
No to aby sme na to lepsie pozerli, nieco tam urcite najdeme
tu sa planovalo preinvestovat 646, 815 miliónov korún na 2007
Zda sa,ze na Orave vitazi zdravy rozum. Pozri miestnu tlac:
nizna.sk/pdf/no_1206_2.pdf
Je to na str. 2 a suvisi to s trasovanim aj cez Podbiel(vid dalej). Prosim Vas,kto viete stahovat z pdf suborov obrazky,stiahnite niekto tu orthofotomapku s tymi variantami a umiestnite ju sem,dakujem.
A na linkoch dalej je o tom istom v Podbieli:
podbiel.sk/noviny/2006-2.pdf
a uz po rokovani o variantach na strane 6 v tomto cisle:
podbiel.sk/noviny/2006-3.pdf