R3 križovatka D1 Martin - Turčianske Teplice

Na enviroportali sa dnes objavlia ZNC R3 Martin - Rakovo : enviroportal.sk/sk/eia/detai … tin-rakovo
dlzka useku: 13.851 m
kategoria: R11,5/80 (do 2020), R 24,5/120(do 2040)

Ortofotomapa uskeu : dialnice.info/gallery/image_page … e_id=34244

pridal som aj podrobnu mapku. inak pochybujem, ze to do 2020 bude co i len vytendrovane, ale rad by som sa mylil. a inak snad ked to budu robit tak nech je tam aspon predpriprava na plny profil co sa tyka mostov, priepustov a zarezov ..

[album]34245[/album]

Bolo by to pekne no…

Tento obchvat Martina by hodne pomohol, ináč medzi oboma Variantami je minimálny rozdiel - modrý sa mi zdá trochu lepší, aj MUK Rakovo je priamo s existujúcou cestou I. Triedy.

A trasa ďalej na juh od Rakova by mohla viac menej ísť v koridore starajúcej cesty až po už existujúci usek R3 pri Hornej Štubni. Smerové vedenie existujúcej cesty je s veľkými polomermi, tak by to mozno aj vyhovovalo. Najmä usek okolo Turčianskych Teplíc by mal ísť v tomto priestore - veď obchvat Teplic bol vlastne aj stavaný s rezervou pre další pas cesty vrátane MUK. A stačilo by to postaviť zatiaľ celé v polovičnom profile s MUK a mostami ponad trasu s rezervou pre druhý pas

platny je modry. hnedy je stary. po trncianske teplice staci reko betonky

Na enviroportali sa objavil ZNC Mosovce - Horna Stubna : enviroportal.sk/sk/eia/detai … rna-stubna
odporucany variant je zeleny, t. j. zapadny obchvat Turcianskych Teplic

Neviete aká je lehota na záverečné stanovisko EIA, dokedy to musia mať rozseknuté?

Podla odkazu na EIA portal a tomu co ja chapem sa to este len musi cele posudit a napisat EIA a az k nej vyda MZP záverečne stanovisko

30 dni od dodania odborneho posudku. Inak vsimol som si, ze nedavno v procese EIA nastala jedna zasadna zmena - uz sa pri posudzovani navrhovanej cinnosti postupuje podla Spravneho poriadku; doteraz bolo jeho pouzitie vylucene. Jeho pouzitie zostalo vylucene len pri posudzovani strategickych dokumentov. Ak mi nieco neuslo znamena to o. i. zial aj to, ze voci ZS bude pripustny rozklad.

Tak skoro to asi nebude:
martin.sk/VismoOnline_Action … enty=50881

Citujem: Pre hodnotenie navrhovanej cinnosti sa stanovuje casovy harmonogram podla potreby primeraneho posudenia na uzemia Natura 2000

a tu ticho

Tu sa v úseku Príbovce - TT rekonštruuje stávajúca cesta I/65, ktorá bola postavená ako polovičný profil plánovanej D65. Toto tu na existujúce intenzity luxusne postačuje, len škoda, že v rámci tejto rekonštrukcie sa koncepčne nevyriešili aj jednotlivé križovatky a sem tam predbiehacie pruhy - miesta je tam dosť. Ale toto sa tam dá urobiť aj dodatočne…

Na úseku D1 - Príbovce by sa zišlo začať prípravu východného obchvatu Martina (stačí aj striedavý 3-pruh) a napojiť to na polprofil pri Príbovciach. Doriešiť Kremnické Bane a máme tu za rozumné peniaze luxusne vyriešený severojužný ťah a môžeme prestať blúzniť o megalomanskom šialenstve aka R1 BB - RK.

k tomu nie je čo dodať ::thumps up::

Presne tak, veľa muziky za “málo” peňazí.

v ŠR bol tento variant, žeby sa využila súčasná cesta na R3 (s náležitosťami ako križovatky atď.)

Pridal som nejake fotky z rekonštrukcie betónky, začiatok tu dialnice.info/gallery/image_ … e_id=38518

Je niekde projekt rekonštrukcie? Ako budú vypadať križovatky, usporiadanie pruhov, napojenia a pod. ? Dnes som tade išiel a celkom oľutoval, bol som asi jediné osobné auto na úseku, na celej stavbe toľko ľudí ako keď človek doma stavia altánok, aj tí čo tam boli tak boli poväčšinou geodeti.

Nestretol si nikoho, lebo všetci chodia po 519 + 2176 :slight_smile:

suhlasim okrem striedavho 3pruhu na obchvate po Rakovo, tam by som dal 4pruh, bude tam aj jedna križovatka do MT takže aj nejaká lokalka tam pojde a po rekonštrukcií panelovky a dostavbe Vyšnoveho budu inezity stupat

Úplný súhlas.