R3 križovatka D1 Martin - Turčianske Teplice

tak tomu nerozumie už ani divá sviňa sorry za OT, ale musím. Prosím Ťa ako si predstavuješ ten obchvat žabokriek??. Na jednej strane ho napojíš na križovatku i/65 Kollárova, kde spravíš muk a druhý koniec, kde napojí, aby to obyšlo košťany???: Poprosím Ťa keby si spravil neakú škicu, tak aby to pochopili aj menej chápavý ďakujem.

toto je typicke pre devila zasierat vsetky temy offtopicom donekonecna svojimi nezmyselnymi blabolami. mily devil priznat si chybu je uplne normalne, povedal by som take chlapske. ale neboj sa ty este snad vyrasties a uvedomis si to..

Pointa toho “obchvatu” by mala byť v tom, že doprava na Žabokreky a ďalej na východ plus východná časť Koštian by nemusela ísť cez koštiansku križovatku, ale od MÚK by šla svojej paralelnej ceste. Tým sa aspoň trochu odľahčí kritická križovatka.

Aj keď teda, pri prvom prečítaní Devilovho nápadu som ho pochopil tak, že nová cesta by úplne nahradila terajšiu križovatku a I/65 by šla ponad Košťany na moste bez MÚK.

presne tak.

Čiže pointa je neriešiť 20000 áut na I/65, semafor pre chodcov cez túto cestu a tesnú blízkosť železničného priecestia ku križovatke, ale pointa je riešiť obchvat jednej z napojených obcí na ceste III. triedy… Tak to je naozaj na medailu.

vacsina z tych 20000 aut tam ostane tak ci tak. takto vyriesis bocny smer ergo krizovatka bude daleko priechodnejsia.

Devilko a len taká faktická. Nikomu som nič neurčoval. Len som ťa prosil…
PS: Keby som ťa nepoznal, tak sa možno pustím do toho, aby som ti na tie bludy začal písať argumenty. Lenže ťa poznám. Viem, že to nepomôže, že sa budeš krútiť, predvádzať všelijaké akrobatické kúsky a mútiť to tak, aby sa to nakoniec nechcelo nikomu čítať. To je tvoja taktika, keď vieš že nemáš pravdu, ale pravda sa ti nepáči. Tak nech aspoň čo najmenej ľudí to prečíta, že. A tie bludy, čo si tu napísal ako “riešenie Koštian”, tie argumenty aj tak ani nepotrebujú. Že sú to bludy vidí každý, čo aspoň trochu pozná situáciu.

To si si ako dovolil napísať?! Veď to je nestranný moderátor tohoto fóra :wink:

takze argumenty uz dosli kompletne…nie okorec, to je tvoja taktika co pises, tvoja a tvojich krajanov. vytahovanie argumentu intenzit v jednom bode a zakryvanie oci pred vsetkymi ostatnymi suvislostami ktore sa nehodia. stale viac to beriem ako civilizacny hendikep…

Ako povieš :wink:

Dotyčné územie dobre poznám - na tému Košťany je niekoľko diplomoviek na žilineskej univerzite. Je to v podstate už neriešiteľný problém ( návratnosť investície a obsluha územia ) v normánych finančných rámcoch sa to riešiť nedá.
.
Paralelná cesta je nerealizovateľná - stiesnené priestory.
.
Mimourovnové riešenie - obrovské náklady na stabilizáciu územia - už pri reko betonky bol v území križovatky Košťany závažný problém s geologiou - nutné drahé špecialne zakladanie.
.
Jediné normálne riešenie je znížiť intenzitu dopravy. To znamená vybudovanie prepojení Košťian a žabokriek priamo na Martin mimo cesty I/65 + odklon dopravy z I/65 na koridor R3 ( či už to bude R3 alebo preložka cesty v trase R3 ) + investície do posunu trate ŽSR prekládky vedenia VN a kopec iných “drobností”.
.
Pozemok TRIM leader je nepoužiteľný - investor by musel podla zmluvy vykupiť a presunúť celú fabriku na vlastné náklady. A dalej od predajne aut a pumpy OMV už prebieha výstavba

Takže nakoniec mal devil pravdu?

Hej. Asi tak na 20%. Možno 25%. Riešil iba prepojenie Žabokriek priamo na Martin. Zvyšných 75-80% problému uniklo jeho pozornosti.

Sorry za otázku na telo. Nevieš čítať?

podľa mňa, toto je odklon dopravy alias odľahčenie od spomínanej križovatky, či?
ak nie, tak ozaj už neviem čítať :wink:

Porovnaj si Devilove príspevky a to, čo napísal Johhan. Devil má čiastočnú pravdu, že nová cesta na Žabokreky pomôže, avšak sama o sebe nebude mať žiadaný efekt. A je potrebný aj obchvat v trase R3, ktorý Devil odmieta.

Prekládou železnice sa pri stave na ŽSR asi nemusíme zaoberať…

20-25 % pokles sa tyka bocneho smeru, o to lepsie bude prejazdny hlavny smer pre 75-80% aut. to je elementarna logika, fakt to tu treba vysvetlovat ?

Výrazne najväčší problém tohto uzla je nepriechodnosť I/65. Druhý najväčší problém je napojenie Koštian smerom na MT kvôli železnici a odbočeniu doľava. Tretí najväčší problém je napojenie zo Žabokriek na TR kvôli odbočeniu doľava. A najmenší problém je napojenie Koštian na TR a Žabokriek na MT, keďže sa jedná o odbočenia doprava. Čiže Devil “vyriešil” polovicu najmenšieho problému za XY miliónovú investíciu a tváril sa, že je po probléme.
Ak by som to ja kvantifikoval, tak poviem 1. 70%, 2. 15%, 3. 10%, 4. a 5. spolu 5%. Čiže vyriešil nie 20-25%, ale tak 2,5%. A to ešte opomínam neriešený problém chodcov, ktorí musia prechádzať cez cestu s intenzitou 20000, keď idú na zastávku alebo do školy.

skús si to ešte raz prečítať. Proste za neakú rozumnú investícii, sa jednoducho košťany nedajú vyriešiť. Devilov “nápad” je za veľa penazí málo muziky, čiže úplne zbytočná úvaha.

aj odbocenie doprava zabera cas a znizuje priepustnost hlavneho smeru a potom smerom naspat je to uz odbocenie dolava, vsakze…cize mame 10-20 percent aut ktore by uplne obisli krizovatku a zaroven zvysok prejde krizovatku o to plynulejsie. tvoj vypocet percent je tym padom k nicomu lebo aj 70% cast je z velkej casti sposobena bocnym prudom.

muk vo zvolene stala 7,5 mil. eur. kusok cesty III. tr. a rozsirenie asi 3 km I/65. spolu mozno cez 20 mil. oproti tomu mame 14 km R3 kde ineko udava cenu 191 mil. to je zrejme realne 100-150 mega co je stale niekolkonasobne drahsie.

a nikto tu nedokazal ze R3 je viac muziky.