Keď si si nevšimol, tak ťa upozornujem, že polovica sídliska som dal do uvodzoviek, tak isto R je v uvodzovkách, takže nechytaj ma za slovíčka a radšej nám vysvetli, ako by si riešik košťany&?,
vsimol som si, aj ja som tiez pouzil uvodzovky aby si ma ty nechytal za slovicka…kostany uprava krizovatky, muk. je tam dost priestoru. preto som to prirovnal k neresnici. stale cakam na kvantifikaciu intenzit obchvatu martina. zatial som sa docital len fraz typu hodne povyriesi, odlahci adt…nic konkretne. mne je samozrejme jasne preco, jedine rastislav5 naznacil ze by stacil poloprofil.
ja sa vôbec nepasujem za dopravného odborníka, je to skôr o pocitoch z konkrétnej prevádzky. Ináč rastislav naznačil, ja som rovno napísal že obchvat ako polprofil. Prosím Ťa neber, že útočim na teba s košťanami, ale ja fakt si neviem predstaviť neaké relatívne jednoduché riešenie.Možno by pomohlo plnohodnoté semafóry, skoordinované so železnicou, keď sú závory dole tak by bol prejazdný len priebežny prúd, alebo neviem?.
Obchvat Martina obsahuje (asi v strede useku) aj MUK Martin s pripajacom prakticky do centra Martina, tzn. obchvat bude vyuzivat aj doprava zacinajuca a konciaca v Martine. Ak by mali byt v priebehu buducich rokov opat velke zapchy na starej ceste v Kostanoch, ako ocakava devil, tak vodici zacinajuci a konciaci v Martine maju alternativu pouzit privadzac a polovicu obchvatu na obidenie tychto zapch.
Tu ale nejde len o Martin. Ruzomberok alebo napr. Prievidza a dalsie mesta tiez surne potrebuju obchvaty, pravidelne kolony tam sposobuju casove straty najma na semaforoch, zvysenu spotrebu, vela exhalatov nedaleko velkeho mnozstva bytov atd.
Namiesto toho aby si priznal, že si tresol hovadinu, tak dookola to budeš obhajovať. Pritom, každý čo to reálne pozná, vidí, že muk tam napasovať nie je reálne. Povedal by som, že “veď sa tam choď pozrieť”, ale ako ťa poznáme, ani tak by si si neuznal, že to je blbosť.
v dnesnej dobe technologii sa tam moze ist pozriet aj virtualne. ale devil je znamy tym ze cestuje po slovensku akurat tak prstom po mape
tuto damy a pani “je dost priestoru na muk” google.at/maps/@49.0282501, … 312!8i6656
“Za peníze v Praze dům”
Teoreticky by sa tam podjazd popod železnicu a hlavnú cestu zmestil, aj so zjazdmi a výjazdmi na I/65 (vetvy na strane, kde je žel. trať 170, by museli mať samostatné podjazdy popod ňu). Viď niektoré riešenia na žel. koridore. Otázka je, koľko by také niečo stálo a aký by bol pomer C/B
Dupľom ak je alternatívne riešenie, ktoré rieši celú oblasť komplexne.
To je na zváženie, lebo napr. aj D3 rieši celú oblasť komplexne, ale nerieši, lebo ako celok nie je, a pravdepodobne ešte dlho nebude. A križovatku v Radoli, kde sú problémy najvypuklejšie, idú nakoniec riešiť lokálnou stavbou, čo sa malo urobiť už dávno. Treba zvážiť pre a proti - náklady, doba prípravy a výstavby, komplikovanosť výkupu pozemkov atď.
presne tak, obchvat samo osebe nie je komplexne riesenie ani nahodou. aza vela penazi malo muziky. samozrejme mozeme umelo navysovat intenzity, klamat o 80 percentom prechode aut na dialnicu tam kde prevlada lokalka ale realita nas nakoniec dobehne
akurat si nedal do zaberu luku na druhej strane cesty. tam si myslim ze je dost miesta na vetvu.
google.at/maps/@49.0288323, … a=!3m1!1e3
a ked tak pozeram tak dalsia moznost je urobit muk tu:
google.at/maps/@49.0376881, … a=!3m1!1e3
o potiahnut cestu III. triedy sem:
google.at/maps/@49.0292315, … a=!3m1!1e3
alias maly obchvat
hocico z tohoto plus uprava jestvujucej urovnovej krizovatky moze byt skor ako R3 kde donekonecna robia studie a porovnania.
LOL, a cez Diel by si to potiahol tunelom či ako?
A keď sa lepšie pozrieš, tak tá lúka je oplotená, lebo to nie je lúka ale areál firmy Trim Leader.
neviem či dobre chápem, to by si chcel celú dopravu na /z MT pustiť cez koštany popri ZŠ ?, neviem neviem, či je to najlepší nápad.
Myslíš, že on to myslel tak, že by ten “obchvat” nešiel ďalej na I/65 ale by končil v obci na trojke? To hádam nie, to by bola ešte väčšia blbosť.
takto to dopadne, keď niekto projektuje prstom na mape
Podľa, mna možno by sa dalo trocha pomôct úpravou jestvujúcej križovatky . Spraviť semáfor na celu križovatku, nie len prechod, trocha ponaťahovať pruhy, proste to trocha z optimalizovať, ale to by bolo len minimálne zlepšenie.
a tymto si chcel povedat co ?
no asi to nechapes dobre. prave naopak ja tu hovorim o ciastocnom SV obchvate kostian alebo doplnim kludne cely obchvat zabokrekov, cize nova cesta cesta III. tr az po tuto krizovatku ktora sa moze prestavat na muk. krizovatka v kostanoch by bola odlahcena, myslim ze ten semafor by sa aj mohol vypnut.
google.at/maps/search/Mal%C … a=!3m1!1e3
a dalej mozne rozsirenie asi 3 km
google.at/maps/dir/49.03794 … m2!4m1!3e0
asi patrím k tým menej chápavým, ale ešte sa spýtam z tej novej MUK, kde by tá cesta III triedy zaustila do pôvodnej?.
Devil, prosím ťa, vážne, prestaň. To sú strašné bludy… Viem, že nepoznáš miestnu situáciu a nedokážeš tak identifikovať problémy, ale to sa nedá čítať. Od základu celé zle. Uvedom si, že fakt radšej nenapísať nič (keď už máš taký problém priznať si nevedomosť alebo chybu) ako toto.
nerozumiem otazke. pisem ze treba obchvat zabokrekov ktory napojis na krizovatke I/65 a kollarovej. tym odlahcis kostany. co je na tom nepochopitelne ? preco by to nemalo fungovat ?
argumenty nikde, zato mi ides urcovat k comu sa nemam vyjadrovat. sorry, ale uz ti to zase opakujem, toto nie je tvoja firma. ![]()
Prečo sa bavíte o Košťanoch ak chcete obchvat Martina? ![]()
Teraz nerozumiem. Problém v Martine nie je? Je v nasledujúcej dedine?
Ak to je tak, tak sa bavme o obchvate Koštian a nie o Martine. ![]()
hlavne v úplne OT téme … bolo by fajn sa držať témy..