co sa tyka atropickych vztahov je to ZV - BB - RK, ale je to MT - DK. DK nie je moc naviazany na RK .. to len tak na okraj ..
potom je tu vazba turiec - MT. ale je fakt ze je relativne mala vazba turiec - BB alebo turiec - kremnica.
ad trasovanie juznej trasy, JG potencial ma aj LV - ZH - martin, o tom neni pochyb. ale LV bubu mat tak ci tak v istom horizonte R7 a (asi) stvroprudovu cestu I. triedy. cize s trasovanim na R3 na sahy by som prave z tohto titulu nic nerobil, lebo takto je mozne mat paralerne dve kvalitne komunikacie. lebo ak sa prehodnoti R3 na LV tak na sahy nebude nic .. takto to bude docela zaujimave. hlavne ak sa bude stavat R7
p.s. btw. donovalom a vyssie sa plz venujte v inej na to urcenej teme, nerad by som bol aby sa temy premiesavali
Myslím si, že nikto ťa nikam nevťahuje, treba sa jasne ohradiť. Napr. Caesar dal vo viacerých témach najavo svoj názor a už boli viacerí “dotknutí”. To poklesla úroveň fóra, keď sa tu hádajú potom jednotlivý diskutujúci.
Ty si konkrétne napísal: “Takze v roku 2010 mozeme stat pred otazkou, ci je lepsie spojit LV-ZC-ZH-TR-MT alebo ZV-BB-RK.” Teda z toho sa dalo pochopiť, že píšeš už aj o LV v rámci R3. Ja som to tak tiež pochopil. Že už len rozmýšľaš kam potom od LV, či na Štúrovo alebo Šahy.
Inak toto je celkovo zaujímavá téma. R3 sa ešte ani nezačala reálne stavať a tu už sú takéto diskusie. Ale len tak ďalej, min. 1 človek tu “načerpá” rôzne argumenty a má ich aj kde “vysypať”.
aquila pise: co sa tyka atropickych vztahov je to ZV - BB - RK, ale je to MT - DK. DK nie je moc naviazany na RK .. to len tak na okraj ..
DK nieje viazany na RK? to kde beries taku informaciu? ved som uz pisal o rozvojovej osi DK-RK-LM ako rozvinuty region oravy a liptova! ZV-BB-RK to hej to je ina priorita…
a z historie
inac viete co je sranda ze pred 50 rokmi by nikto neveril ze sekundarna urbanizacna os LV-ZC-ZH-TR-MT sa niekedy bude pokusat vyrovnat ZV-BB-RK aspon vidite aku neslobodu v rozvijani miest zapricinil socializmus…A udaje z atlasu SR: v 1938 malo tychto 5 miest dokopy tolko obyvatelov ako vtedajsi ruzomberok.
Neviem kolko obyvatelov mal Martin v roku 1938, ale v roku 1948 mal 20 0004, v roku 1970 mal 43 189. Ruzomberok mal v r.1940 18 000, v r. 1970 22 090. Takze Martin vyrazne rastol. V kazdom pripade by tych vyse 60 tisic obyvatelov ako ma Martin, bol problem do uzkeho udolia pri Ruzomberku zmestit.
V roku 1921 mal Ruzomberok 14220 obyv. Sumestie Martin-Vrutky malo v roku 1921 14902 obyv.
Dufam, ze ste chceli pisat o neslobode v rozvijani v podobe partizanskej dedinky Banska Bystrica.
Suhlasim s tymto nazorom.
Nerozumiem, ako mohlo niekomu napadnut zatahovat do R3 Zvolen? Ved tam bude R1 aj R2 a strategicka zeleznicna krizovatka sever-juh.
Zvolen - Sahy predpoklada viac postavenych km cez zlozitejsi teren, nez Hr.Benadik-Levice-Sahy, resp. Hr.Benadik-Levice-Sturovo (to je takmer jedno, zavisi na dohode s Madarmi - pre kamiony su lepsie Sahy, pre spajanie priemyselnych oblasti Sturovo), ktore znamenaju zaroven jednoznacne uspory casu i materialu.
Aj ked Zvolen - Sahy spaja E77-ka, ale ta by sa kludne mohla pretrasovat na opacny smer - cez Hr.Benadik a Levice, to by bolo urcite vyhodnejsie. A cez Krupinu v dalsej faze rozsirit cestu 1.triedy na 4 pruhy.
Je absolútnym nezmyslom, aby RC R3 smerovala inou trasou ako …-ZV-KA-Šahy-… v takom prípade ja už osobne doporučujem celú RC R3 znovu prehodnotiť: od trasovania až po návrhy financovania jednotlivých úsekov a dopadov na ŽP.
Nech R3 ZV-Sahy ako RC zostane tak ako je, len akurat by som ju nestaval v celom profile. Ale urcite bz som uvazoval o RC, tak ako sa spomina, cez LV smerom na juh.
RC R3 sa od ZV po Šahy aj plánuje stavať najprv na 1/2 profil s tým, že sa postaví všetko tak, ako keby sa stavala úplne celá, t.j. potom sa ľahšie a hlavne lacnejšie dostavia.
Teraz sa ukazuje, že trasa na Štúrovo nie je len zbožným želaním Maďarov, ale konferencia o Helsinskom koridore, na Slovensku Žilina-Žiar-Levice-Štúrovo, hovorí o tejto variante ako výhodnej.
To sa môžu stretnúť aj predstavitelia Hornej Maríkovej a ukrajinskej obce Žitomir, vyhlásiť to za medzinárodnú konferenciu a trepať o helsinských koridoroch. Článok bol uvedený v okresných novinách, t.j. jeho celoštátny význam je na takejto úrovni.
Skutočne? Čítam mená predstaviteľov, ktorí sa tam vyjadrovali: István Agócs, Gejza Nagy, Iván Farkas, László…
Aj keby sa celý svet na hlavu staval, tak jedine SR ako suverénny štát a krajina si sama rozhoduje o svojej diaľničnej sieti … Rakúsko, Nemecko, … príkladov je veľa.
P.S. Táto poznámka je len doplnenie na posledné príspevky k téme, nie je to myslené osobne.
Osobne si myslim, ze nie je dovod menit trasovanie R3 na juznej vetve. Ta je spravne naplanovana a mala by sa podla mna zacat stavat az ked budu dostavane D1, D3, R1, R4 juzna vetva, R5, R6.
Zatial by som len postavil na hlavnom cestnom tahu obchvaty a potom by som postavil R3 na 1/2 profil s moznostou dostavby na plny profil, teda aj zemne prace uz zaroven s 1/2 profilom.
Tak zase, myslím, že totu bolo pred rokom a pol, má primátor Želiezoviec Géza Nagy prehľadné informácie z maďarskej strany. Má, “zaručené” informácie, kto bude koridor financovať …,no, je to článok, ktorý sa naozaj hodí do miestnych novín…
Neviem si to dost dobre predstavit, ale predpokladam, ze mam malo informacii …
Trasa Budapest - Sahy je cca 90km, Budapest - Sturovo cca 55km …
nezda sa mi teda ze by im to bolo jedno … ratam, ze na sturovo treba aj most cez dunaj, ale stale sa mi to zda malo na to aby to bolo financne za jedno…